HARRY POTTER pt cei/cele care au citit deja cartea
Raspunsuri - Pagina 2
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Andradaquote:
Originally posted by Porumbita
cred ca nu se mai intorc la scoala in ultimul volum...
eu il vad ca pe o aventura a lor (Harry, Ron, Ginny, Hermione) in a descoperi sufletele lui Voldemort si o lupta finala cu el; si cred ca Dumbledore chiar e mort, dar ca o sa gasesca o solutie de a comunica cu Harry!
a! eu, cand Snape l-a atacat pe Dumbledore, am sperat ca e vreun fel de trucaj care sa ii duca in eroare pe Devoratori. acum cred ca Snape a fost mereu de partea lui Voldemort!
Pai D poate comunica cu HP cum comunica fostii directori de scoala...prin tablouri.
Iar Snape nu-s asa sigura ca a fost mereu de partea lui Valdemort, nu uitati ca atunci i-a venit cam greu sa faca juramintul de nedezlegat in fatza mamei lui Malfoy.
Eu una sincer mereu am tot sperat ca HP sa intoarca timpul inapoi cu ceasul pe care il avea Hermiona in "Prizonierul din Azkaban" si sa-l salveze pe Dumbledore.
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Andrada, e buna ideea asta cu ceasul, insa nu l-ar fi folosit sa-l salveze si pe Sirius?
"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."
Marox spune:
Nu mai exista nici un time turner. La un moment dat e mentionat in carte ca au distrus stocul existent in Ministerul Magiei atunci cind s-au batut cu Death Eaters-ii.
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Marox
Nu mai exista nici un time turner. La un moment dat e mentionat in carte ca au distrus stocul existent in Ministerul Magiei atunci cind s-au batut cu Death Eaters-ii.
Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)
nu mai tin minte chestia asta. in care volum apare? in ce context? hmm...que pecado :)
Marox spune:
Roxana, in al saselea volum e mentionata chestia cu time-turner-ul. Nu mai stiu contextu', sorry, am citit cartea atit de repede ca sa vad ce se intimpla la sfirsit incit acuma trebuie s-o iau de la inceput.
Cred ca autoarea a fost intrebata de atitea ori de ce Sirius nu a fost salvat in acest mod incit s-a gindit sa dea explicatia asta.
Ma gindeam zilele trecute; daca Harry nu se mai intoarce la scoala (sint de aceeasi parere cu voi) atunci cum ramine cu afirmatiile lui JK Rowling care zicea ca va scrie 7 romane, cite unul pt fiecare an de scoala?! Pai daca nu exista al 7-lea an de scoala, daca actiunea se petrece in afara Hogwarts, atunci poate va exista si un al 8-lea volum, si un al 9-lea, etc.
roxana1974 spune:
Pai eu speculez ca ar fi un an in care se merge la scoala, doar HP nu merge, ca-si gaseste un sprijin/guru/mentor/maestru care-l initiaza impotriva lui CDM. Sau, daca e asa de aspru, il gaseste la Hogwarts (sau il gaseste ala pe el) si o fac in afara programei scolare
tamar spune:
Va suparati daca redeschid nitel discutia? ca n-am verificat forumul asta pana cum si cum sunt maaare fan Harry Potter...
Mie mi-a placut foarte mult cartea, deja cam rivalizeaza in "topul" meu cu nr 3, care era favorita pana acum. Singura scena pe care n-o prea "inteleg" este moarte lui Dumbledore - un vrajitor atat de puternic sa nu se poata apara, chiar si asa slabit cum era?-, dar sunt sigura/sper ca Jo o sa ne explice in nr7 de ce a fost asa de...nesatisfacatoare.
Am citit o multime de teorii online despre Snape dar eu personal nu stiu ce sa cred, este cu adevarat rau sau era aranjat dinainte cu Dumbledore...Cind Dumbledore a zis "Severus, please..." inainte sa fie omorat, ce exact il ruga. Am citit un interview cu Jo (cine este interesat pot sa-i dau linkul) si din ce spunea ea se intelegea ca Snape chiar e evil...dar poate incearca doar sa ne induca in eroare...
Ah, si fratele lui Dumbledore, Aberforth, este barmanul de la Hog's Head, si a venit la inmormantare. Jo a mai zis in interview si ca o sa vedem un membru al Order of the phoenix care n-a prea aparut pina acum in Nr 7, si multi speculeaza ca ar fi Aberforth.
Cat despre intorsul la Hogwarts, sunt sigura ca se vor intoarce cel putin pt o parte din an, asa e structurata cartea. Poate ca vor cauta acolo un Horcrux?!
Ah...abia astept nr7!!!
In noiembrie apare aici filmul nr 4 - cum vi se par filmele?
Valenka spune:
Si eu si sotul suntem fani Harry Potter.De fiecare data cind apare un nou volum le recitesc pe cele vechi. desi acum nu am mai reusit cu bb.Primul voluma fost pur si simplu suuuuper, iti vine sa tot citesti.M-a fermecat de la inceput cu ideea de magie si o scoala unde sa o studiezi, plus ca JKR reuseste de minune sa te introduca in fam Dursley..parca ii vezi,a continuat bine in 2 Dolby e mortal si povestea se continua armonios in 3 si patru e un alt mare preferat.. Dar vol 5 cu ordinul Phoenixului deja incepe sa cam scirtie.. Harry nu mai e Harry, desi la scoala nu e asa stralucit se descurca de minune cu vrajiele..de unde D-le stiinta necesara??!! Mda si in ultimul vol. cind s-a zic ca a mai dres busuiocu' il omoara pe Dumbledore..cel mai tare vrajitor, cel de caruia ii e cel mai frica lui Voldemort.OK era slabit Dumbledore. dar chiar asa?? si cine il invata acu' pe Harry cum sa-i vina de hac lui V.? Si atitea povesti de amor ..ma asteptam la vreo romantza Hermione- Harry, dar Ginny?? please!!!
Mie mi se pare ca, JKR deja e sub presiunea de a scrie si atunci nu mai iese povestea ca atunci cind omul sta in liniste si cugeta.
In mod sigur o sa reiasa ca Snape nu e rau, ci ca de fapt avea mai stiu eu ce intelegere cu Dumbledore...
Si locul ala unde zice ca o sa se duca Harry dupa ce trece vacanta, eu nu-mi aduc aminte de el.. e cumva satul unde au trait parintii lui??!!
Dintre filme mie mi-au placut primele 2, dar de nr.3 sunt dezamagita. Ce farmec are ca au renuntat la hainele de vrajitori... si au modernizat decorul si costumele, farmecul costa tocmai in elementul de magie, scoti magia se pierde fenomenul Harry Potter si ramine un banal film de adolescenti. Parerea mea
Marox spune:
Valenka, , la fel cred si eu! Cu exceptia faptului ca eu vedeam mai degraba o romanta Harry-Louna.
Tamar, e interesant ce spui ...Poti sa ne dai link-ul?
roxana1974 spune:
Da, vreau si eu link si Marox, si eu am avut un flash prin gand legat de o eventuala poveste Harry - Looney ;)
o bibilica, do-o bibilici, trei bibilici ... "Fiecare pasare, pe limba ei piere ..."
Serbanica
tamar spune:
Asta este interviul, l-a dat JKR chiar in ziua dupa ce se lansase Half Blood Prince, pt "fani adulti" http://www.mugglenet.com/jkrinterview.shtml
mie mi se pare f interesant.
Cat despre Harry/Ginny...mie-mi place :) - se vorbeste nitel si de asta in interviu. Adica mi se pare ca se potrivesc - amindoi "strong"
Valenka, Jo a zis ca totul era planuit inca dinainte sa scrie primul volum - si chiar a zis ca a fost foarte multumita de volumul asta, ca l-a scris usor...Mie mai degraba in Order of the PHoenix mi s-a cam parut ca o lungeste:)
Cat despre moartea lui Dumbledore, inteleg de ce trebuia sa moara, pentru ca eroul principal sa nu mai aiba pe cine se sprijini, sa trebuiasca sa-si implineasca singur destinul (ceva in genul Frodo/Gandalf din Lord of the Rings). CE m-a deranjat pe mine a fost CUM a murit...