Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(32)
Raspunsuri - Pagina 5
Oana C spune:
Bic, pentru ca planul nostru este ca indiferent de cit costa nasterea, noi platim numai o suma fixa. Am platit cam cu 2 luni inainte de a naste; asa mi-a cerut de la dr mea. Pt ca, zic ei, este mai usor sa le platesti inainte, decit sa te ajute sa nasti si sa nu mai platesti dupa. Oricum, stii cum sint americanii astia; daca nu ai asigurare (sau daca nu ai, nu platesti inainte totul) nu se uita nimeni la tine (decit la urgente, iar aia se tin scai de tine toata viata pina le platesti).
Am fost cu Principal Financial (HPCS) cind am nascut; de pe 15 iulie am trecut la Cigna (nu din cauza asigurarii, ci din cauza ca sotul si-a schimbat serviciul).
A fost o asigurare bunicica; plateam la vizitele la dr numai 15$ (cind cu celelalte asigurari platesti 25$), dar la urgente a trebuit sa platim 500$ (asta e deductibilul/an/persoana). Acum, cu Cigna, platim 25$/vizita la dr, dar deductibilul la urgente este numai 100$. Despre planul de nou bebe nu stiu deocamdata; sotul stie mai multe.
Oana C si
Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos
Oana C spune:
Si la analizele pt sarcina nu am platit nimic. Doar vizitele de la dr (si alea doar cind mi-au facut ultrasound) - de 4 ori, am platit 15$ de fiecare data.
Toata sarcina si nasterea a intrat in 500$.
Oana C si
Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos
Buluci spune:
Fetelor, scumpelor, nu va mai plangeti de comfortul din Rominia.
Eu sunt intr-o tara uitata de lume, medici incompetenti, care nici macar nu fac teste peste teste,niste amarite de ecografii.
Voi sunteti privilegiate, caci macar puteti comunica cu medicii, in schimb eu, sunt de 7 luni aici, si am ramas insarcinata doar dupa 3 luni.Acum am profesor de rusa acasa, ca sa pot discuta cu medicii!
Credeti-ma, oriunde v-ati afla sunt avantaje si dezavantaje!
Doar sper din tot sufletul sa nu am probleme cu sarcina, caci daca am nevoie de ceva interventii ,n-am nici cea mai mica incredere in ei!
Va pupic pe burtici!
Cristina
&Simon 18+
Ina869 spune:
Tania, mi-am aminat cursul ptr. alta data, asa ca nu am ce povesti; m-am dus acolo dis-de-dimineata cu doua perne si o patura si cind am ajuns la locul cu pricina, surpriza...toate viitoarele mamici erau insotie de tatici. In momentul in care m-am inscris la curs nu am intrebat daca am voie sa-mi aduc si barbatul (i-am intrebat atit de multe detalii si am omis tocmai asta)asa ca profa mi-a spus ca-l pot face intr-o alta simbata si imi convine, sa vina si George cu mine sa fim amindoi.
Va doresc o simbata placuta,
Ina si fluturasa ( sau fluturasul?) 23 (fix!)
Ina
http://community.webshots.com/user/ina869
Virsta puisorului meu:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
lavi02 spune:
Fetele, daca se intreaba cineva in ce ceata am disparut, ca magarasul, aflati de la mine:
-calc de acasa s-a busit, a pocnit monitorul, deci pana nu cumparam altul de acasa nu pot intra (preferam sa luam altul ca era destul de vechi oricum)
-acum am adus-o pe Silvia acasa asa ca am program non-stop cu ea, pana la scoala fac 45 de minute si tot atata inapoi si nu prea am motive sa vin
-de prin 20 am sa vin zilnic, pana atunci ocazional
Cu sarcina:
-am fost pe 3 august la control, am colul in continuare un pic scurtat si inchis; nu trebuie sa stau in pat, trebuie doar sa nu fac efort
-am luat 6 kg pana la 26 de saptamani (zilele trecute erau 7 dar s-a devedit ca eram cam
si dupa ce am scapat de bolovan... am 6kg+ in mod clar. Preferam sa fie numai 5, dar acuma asta e, nu e tragic.
-am inceput sa iau Fe.
-bebica e bine, crescuta conform varstei, miscaceste tot mereu, inca nu i-am gasit nume
Corap urmatoarea programare mi-am facut-o pe 31 august, la 18.30, poate ne nimerim impreuna.
Ma intreb ce face Lavi, daca s-a internat/externat, e mai bine? Probabil scrie pe undeva, pe la capitolele trecute, o sa ma uit.
Va pup. Lavi02 26 sapt fix
lavi02 spune:
Corap e vorba de prietena ta care avea DPN=ul in iulie? N-a nascut in iulie? Cum de a ajuns la declansare?
(Mai vin, asa ca poti sa-mi si raspunzi)
joy04 spune:
BUNA. Sau de fapt ar trebui sa spun "noapte buna".
Nu am fost in apele mele din cauza picioarelor umflate , dar mai ales asta dreptu' care tare prost este de ma doare asa. Acu poate inteleg ca este din cauza vremii asteia ca de sunt mai ca badea care stie cand ploua. La servici treaba peste treaba, de chiar nu mi-am vazut capul.
Doar ca azi mi-am facut un sumar de urina (asa de capul meu sa fiu sigura ca nu este albumina de vina cu picioarele)si mi-a iesit hematii (rare), celule epiteliale plate frecvente, urobilinogenul usor crescut, flora si mucus-rare.
O sa fac luni si ourocultura cu antibiograma....Dr mea de familie este in concediu, ginecologul la fel...dar macar sa le am facute pana ma duc la el pe 16.08.
DORDIA acu am vazut cand citeam din urma.. Scuze ca nu fuse cu intentie sa nu-ti raspund. Am patit-o la o farmacie CENTROFARM (nr 50 din Berceni) dar am reclamat CNAS chesti asata si raspunsul lor a fost ca trebue sa insist ca sunt obligati sa-mi dea medicamentele pe legislatia veche.
DA' stati asa!!! REteta am luat-o pana la urma de la un CENTROFARM - nr 55 de vis a vis de sectia 13pol - unde CULMEA..mi s-a spus ca retetele trebuiesc onorate indiferent de data emiterii lor, atata timp cat sunt scrise corect!!!! Deci mi-am luat pastilele (inclusiv materna) fara nici o problema.
Pur si simplu numai stiu ce sa zic si ce sa cred de tot KKT-ul asta din tara asta.
VA PUP si NOAPTE BUNA europencelor
JOY
+
22+
joy04 spune:
ALEXANDRINA, medicamente cu "noua formula" adica nu-ti mai trece dr utrogestan pe reteta ci scrie, in denumirea latineasca internationala progesteronum. Si tu spui ce anume medicament vrei care producator, mai scump sau mai ieftin. Dar utrogestanul nu are alt echivalent pe piata.
In fapt trebuie sa scrie substanta activa dintr-un medicament si tu alegi la farmacie ce iei.
Cu piciorul meu.. e treaba veche de vreo 6 ani cred, ma doare exact degetul mare cand calc si ridic piciorul la mers. Durerea se intinde pana la secul piciorului si nu-mi permite indoirea talpii l amers. Nu-mi faceam probleme prea mari pt ca ziceam eu durerea aparea primavara, toamna (mai putin in timpul verii sau al iernii) si credeam ca de la schimbat incaltamintea. Cand am facut kinetoterapie, antrenorul de acolo mi-a zis ca nu-i de la nici o incaltaminte si sa nu-l las asa ca e de la articulatii...reumatism, sunt mai slabite.... EEEEE cine sa-l asculte? Si uite asa an dupa an nu s-au agravat simptomele, doar erau mai dese. Acuma si 10 kg puse pe mine in 5 luni isi spun cuvantul...modificarea centrului de greutate... pantofii cu toc de la nunta....cate putin de la fiecare s-au adunat. Dar o sa incerc sa fac ceva, pt ca mi-e cam frica. Adica nu vreau sa ajung sa fiu obligata sa stau in pat din cauza asta..
Chestia e ca astazi nu a mai fost asa umflat ca zilele trecute, dar ma doare. Se umfla si stangul dar nu este dureros si nu asa de rau ca dreptul. Daca stau cum ajung acasa cu ele pe sus, noaptea dorm cu picioarele numai pe perne nu se mai umfla asa de rau. Dar sa stiti ca nici nu poti dormi o noapte intreaga cu picioarele pe sus ...pe mine ma doare rau spatele din cauza pozitiei.
Hai ca m-am intins ca o placinta. Am chef de vorba eu..
pupici 
JOY
+
22+
monet spune:
bic, acuma citesc de sumele pe care, probabil, va trebui sa le platesti. sa-ti spun cum a fost la mine cu lia (si asa sper sa fie si cu bebe2, ca asigurarea nu mi s-a schimbat): totalul pentru camera de delivery, medici, camera rezerva, analize, tot a fost cam in jurul a $20,000. din care eu am platit nici $25 de dolari! am asigurare super buna, totul e acoperit 100% in cazul nastere, aia $25 au fost niste fees ale spitalului. asigurarea mea e UPMC (univ. of pittsburgh medical center, renumita in toata tara pentru beneficii excelente - cred ca sint o norocoasa.....). pe linga asta, din ce stiu eu, daca nu ai asigurare de nici un fel si mai esti si sarac, nasterea este gratuita. adica orice cetatean american vine pe lume pe banii guvernului - sau, ma rog, al taxpayerilor:), care noi sintem, oamenii muncii:).
am facut azi curatenie in toata casa si cind m-am pus jos sa ma odihnesc,la sfirsit, a inceput bebe sa-mi traga la picioare si pumni de-am crezut c-o sa iasa din mine! toata seara m-a tinut asa, tare agitata e. sper c-a fi bine. doar sintem deja in decursul lunii a 7-a! uaaa, abia-mi vine sa cred. imediat vine bebe:), atunci o sa vad cum ma descurc.....
mona,
lia (24.04.2004) si simburica mica (27+)
www.seansimon.com/atlanticcity2005.htm" target="_blank">ATLANTIC CITY 2005
www.seansimon.com/july2005.htm" target="_blank">JULY 2005
www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
paula2003 spune:
Ce bine de voi ca terminati mai repede cu burtica...eu sunt ce-a mai mica de pe aici. Ma bur foarte mult ca sunt multe din voi si din alte tari, asa mai aflam si noi preturi, tratamente, dr....
Am trecut sa va salut si sa va zic o zi buna si frumoasa in sanul fam.
Paula
18+
Alexandra