cat dureaza durerile la ovulatie?

Fetelor am si eu o nelamurire legata de durerile la ovulatie. Eu am simtit mereu momentul ovulatiei doar ca pana anul trecut nu stiam ce inseamna acele dureri.
Dupa ce am inceput monitorizarea si am acumulat si eu mai multe informatii despre asta am aflat ca este normal sa simti ceva in momentul in care ovulezi si ca senzatia variaza de la o simpla jena pana la durere. Eu sunt in ziua 16, adica exact ziua in care ovulez eu (pentru ca am ciclu mai lung de 30-32 de zile) si de azi dimineata ma doare ovarul drept.
E normal sa doara asa de mult timp? la voi cum e?
Va pup! Poli
Raspunsuri

Carmen.cita spune:
Eu pana anul trecut nici nu simteam cand am ovulatia (probabil ca nu eram asa atenta). De cand fac monitorizari, supraveghez toate simptomele pe care le am. Intr-adevar, cu cateva ore inainte sa ovulez simt ca o balonare, niste intepaturi discrete pe partea ovarului respectiv si imediat dupa ovulatie acestea inceteaza. Durerea nu este ca la menstruatie, ci mult mai discreta, mai mult ca o jena. Dau exemplu luna trecuta, pe care am monitorizat-o: duminica la pranz aveam un folicul de 18 mm, luni dimineata am simtit intepaturile care apoi au incetat brusc, am mers la eco si s-a vazut lichidul in fundul de sac Douglas, foliculul era eclatat.

poliana spune:
Multumesc Carmen.cita! La mine nu e doar o simpla jena ci chiar durere. Ma doare ovarul pe care ovulez in luna respectiva. Aseara pe la ora 6 m-a lasat de tot durerea dar parca luna asta mi s-a parut ca a tinut mai mult decat de obicei. In mod normal dupa 2-3 ore durerea ceda. In perioada in acre am facut stimulare durerile erau si mai mari. Au fost luni in care timp de o zi mergeam indoita.E drept ca in urma stimularii am obtinut o data un folivul de 27 de mm. Eram deci curioasa daca si voi aveti aceleasi probleme.In plus, pentru ca simt momentul ovulatiei, nu prea o ratez si totusi fir`ar sa fie nu s-a intamplat minunea de aproape 2 ani.Luna asta am exact cu o noapte inainte, cand simteam eu ceva miscari in zona, si ieri seara dupa ce am ovulat. Ce ziceti sunt ceva sanse nu?
Am din nou sperante...ca in fiecare luna de altfel...
Poli

poliana spune:
Inseamna ca e normal sa doara si mai mult de 2-3 ore. Dar ma intreb oare intensitatea durerii este direct proportionala cu marimea foliculului?! Ca atunci as prefera sa ma doara luna de luna!

andicu spune:
Si eu am dureri la ovulatie,de obicei simt pe ce parte ovulez; la mine se manifesta cu balonare, crampe pe partea respectiva si la baza uterului. De obicei iau No-spa si ma lasa dupa cateva ore. Ma tin cam 2 zile. E posibil sa ai dureri mai mari in functie de cat de mari si cati foliculi ai; sunt fete care au facut stimulare ptr ovulatie si au avut dureri mai mari decat de obicei.
Multa sanatate!
Vine si randul meu..
http://photos.yahoo.com/andreeamihaela_stan

ingeras26a spune:
Fetelor, eu nu am simtit niciodata...eu de-abia simt (usor...) cand imi vine CM. Asa ca depinde de organism cum se manifesta.
ingeras

ilenya spune:
si eu resimt aproape in fiecare luna dureri la ovulatie, dar nu de aceeasi intensitate si durata.
De ex. mi s-a intimplat sa simt o durere mai acuta citeva minute, cu senzatia de balonare si nevoia de a sta...pe vine.Dupa citeva minute trece.
Sau sa dureze citeva ore;
Sau , asa cum am patit luna asta, sa ma doara 2 zile, credeam ca am chisturi sau am racit, pt ca la sf. celor 2 zile sa simt balonarea si durerea mai acuta citeva minute, iar dimineata urmatoare nu mai aveam nimic. Urmatoarea zi mi-a crescut temp. cu 3 unitati..

andicu spune:
Ilenya, ai dreptate, cam asa ma simteam si eu; ptr mine o pozitie mai comoda era pe burta, parca imi diminua balonarea.
Vine si randul meu..
http://photos.yahoo.com/andreeamihaela_stan

ingeras26a spune:
Draga Poliana,
Am avut o revelatie :)) mi-am dat seama ca deseori (o data pe luna) acuz dureri de ovare, dar eu m-am gandit intotdeauna ca sunt ca m-a tras curentul, sau am stat desculta, in nici u caz nu le-am asociat cu ovulatia. Dar acum m-am desteptat si stiu :))
Eu imi puneam ceva caldut pe burta sau tineam un pui de parna pe burtica si ma mai calmam. Dureaza doar o seara in general durerile...
Pupicei multi si we placut,
Ingeras