Sa plec de la mama fata…
Raspunsuri - Pagina 4
Yrys78 spune:
Raza de Soare, tu n-ai inca nici o problema ca imi dau seama ca la anu' o sa faci nunta...Dar io?? ce fac? Ma ia de la mama de la Ploiesti si ma transporta aici sau in cel mai rau caz vedeti pe DN 1 o mireasa conducand o Dacie? Hmmm? Ia ziceti voi, fetelor. Cu sau fara lautari, nu-i bai pt mine, ca io cred ca m-a facut maica-mea in crasma asa imi place muzica lautareasca, mai ales dupa un pahar de vin, stiu toate versurile...Da' lautareasca, nu manelistica ca de-asta nu stiu.
m_monique spune:
BlueEyes, obiceiul cu ruptul turtei si cu hora in fata blocului nu sunt specifice Ardealului.
Sa stii ca si la Tg. Mures se obisnuieste ca la Starea Civila sa se mearga in rochie de mireasa, pentru ca de acolo se pleaca la direct biserica.
http://photos.yahoo.com/micumonica
rally spune:
Yrys esti de-a mea! Si mie imi place la nebunie muzica lautareasca si lautarul la nunta. Stii ca e o vorba "Nunta fara lautar e ca mancarea fara sare" sau ceva asemanator; am muzica in sange. Viitorul meu sot nu e de aceeasi parere dar am sa-l dau eu pe brazda si am sa-l invat sa danseze tot ce inseamna muzica populara.
Nici eu nu cred ca voi pleca din casa parintilor; ei sunt la Calarasi si noi stam in Buzau; sunt 150 km.Asa ca voi pleca din casa soacrei mele, casa nostra. As fi vrut sa plec de la ai mei avand in vedere ca sunt prima fata care se marita, dar astea sunt conditiile.
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by Yrys78
Ma ia de la mama de la Ploiesti si ma transporta aici sau in cel mai rau caz vedeti pe DN 1 o mireasa conducand o Dacie?
E o idee... puiu' meu se duce sa ia nasii de la 60 de km de Bucuresti, ca acolo stau si vor sa-i vada tot satul... sa vii cu masina ? direct la teveu te vedem !... vii si cu lautarii dupa tine ? atunci, da, vreau sa vii cu masina !...
[/quote]
Originally posted by Yrys78
io cred ca m-a facut maica-mea in crasma asa imi place muzica lautareasca.
[/quote]
Pe mine sigur m-a nascut la vreo nunta si zice acu' de ochii lumii ca m-a nascut la maternitate...
Raza de soare
Il iubesc pe cel mai bun !...
Ioana-Cristina spune:
La noi , n-are de unde sa ma ia decat de la ma-sa...Asta e. Dar in noaptea dinaintea nuntii o sa dorm cu mama. DACA avem loc !!!! Pe cine sa tii mai repede in 3 camere ca sunt ei 4 noi 3 si sora lu mama cu fiu'su , nevasta si 2 copii ! Ca sa nu mai punem si restul de neamuri.....
Ioana-Cristina
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by Ioana-Cristina
DACA avem loc !!!! Pe cine sa tii mai repede in 3 camere ca sunt ei 4 noi 3 si sora lu mama cu fiu'su , nevasta si 2 copii ! Ca sa nu mai punem si restul de neamuri.....
Am inteles tot !...
Raza de soare
Il iubesc pe cel mai bun !...
Ioana-Cristina spune:
Daca se iau astia in frza a nunta , mai ales socrul meu (care spune ca sunt fetitza lui si e un scump )sigur n-o sa mai doarma nici dracu ! DECAT EU !!!!
Ioana-Cristina
Yrys78 spune:
Daca n-are cine ma aduce, anunt la teveu sa ma vedeti cum conduc o Dacie. Si iau si lautarii dupa mine. Nici husbandul meu nu agreeaza lautarii, dar nu-l iau pe el de-acasa, ma iau pe mine, deci asta e, se impaca cu ideea...Presimt ca o sa fie interesant.
Mai e o varianta mai simpla cu luatu' sa vina ai mei la noi si husbandul sa doarma la parintii lui, insa pe mine tre' sa ma ia de la mama mea, nu de la noi...nu m-apuc sa schimb traditiile ca asa e mai comod...Io asa vreau si asa o sa fac.
Alinus25 spune:
Mai fetelor ce aveti voi cu lautarii?
Nu vi se pare ca nu prea are farmec cand vine dupa mireasa acasa, asa sec, fara nici un pic de muzica? Ca doar esti la nunta si asa trebuie sa fie!
Bine, obiceiurile cu "Ia-ti mireasa ziua buna ...", ruptul turtei, hora nu stiu de care in fata blocului, cui nu-i palce nu e musai sa le faca. La noi in Ardeal nici nu exista obiceiurile astea.
Eu am avut lautari la nunta si Doamne ce bine m-am simtit cand am auzit lautarii cantand si toata lumea se oprea din drum sa se uite la noi ...
BlueEyes, nenea ala care vorebste la nunta se numeste graitor. Noi nu am avut graitor la nunta, nu am vrut pe motivul ca sigur spunea acolo ceva, de ma facea sa plang in hohote. Singurul obicei pe care l-am pastrat la nunta au fost lautarii. Noi nu am vrut nici in ruptul capului DJ. Am fost la multe nunti unde au fost DJ, dar nu mi-a placut, parca nu eram la nunta ci la vreun chef sau disco. Apoi, nu cred ca poti compara o nunta cu un chef ... Mai mult, mai demult nici nu se obisnuiau cu DJ pe la nunti, numai acum de ceva timp de cand incercam sa ne americanizam si noi ... cu multe obiceiuri imprumutate de la americani, de parca a noastre nu sunt frumoase.
Daca vine un american sa vada o nunta traditional romaneasca, ce o sa vada, obiceiuri imprumutate de la ei?
Tot ce-am scris mai sus nu vreau sa supere pe nimeni, este doar o parere.
Nunta noastra