Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(31)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Neatza fetele!
Am tot sperat ieri sa ploua si nimic...poate ca azi ne racoreste un pic...ieri la 7 seara era un aer irespirabil,umiditate mare si 30 de grade afara..n-ar fi fost chiar asa exagerat dar cred ca presiunea sau umiditatea il facea asa insuportabil.
Bebe meu misca ,a inceput cu picioruse tot mai serioase sa simt ca e si el(ea )pe acolo..aseara cand eu vroiam sa dorm avea program de dans ,m-am intors pe toate partile pana am gasit o pozitie in care s-a linistit.
Alexandrina va trebui sa-i explici sotului ca o sa ai mare nevoie de ajutorul lui cand va veni bebe.Sa il implici si pe el in alegerea numelui,cumpararea hainutelor..poate asa cand vede lucrusoarele pregatite pentru bebe se mai da si el la sentimente mai bune fata de pui.
Taniacum iti mai este?Mai ai durerile alea de stomac?Cand mai mergi la eco sa vezi ce bebe ai?

Varsta bebelica[url=http://lilypie.com/days/051129/3/25/1/+2"]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

s-au notat opiniile despre destinatiile exotice. merci. o sa le pun in aplicare anul viitor. acum am reusit sa ma imbolnavesc uitandu-ma la pozele voastre de plaja:) evident, din pacate, din romania este mult mai scump drumul decat din usa si canada. la anu' o sa faca si bebe economii:))
haoleu, iar ati deschis discutia despre frica de nastere, dupa ce facusem niste eforturi supraomenesti sa mi-o ascund in cele mai indepartate cotloane ale subconstientului...nu imi e frica! sunt paralizata de frica! in unele nopti devin convinsa (rau, stiu, foarte rau) ca voi pati ceva ori eu , ori bebe.....noroc ca reusesc sa ies din starea asta la un moment dat...
dupa cum spuneam, oare unde sunt cele 2 lavi?

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Anda eu de Lavi02 am citit ca e tot in concediu...daca nu mai insel iar de cealalata Lavi nu stiu.

Varsta bebelica[url=http://lilypie.com/days/051129/3/25/1/+2"]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

ca sa raspund si eu la subiectele zilei :
- lui bebe luca nu i-am mai luat nimic de la primele 2 costumase ... mi-e teama sa nu alunec deja pe panta aia, asa ca mai bine ma mai abtin o vreme; bine, cand am timp, intru in magazine, asa, ca sa fiu pusa la punct cu toate noutatile;
- mie una nu mi-e frica de nastere chiar deloc; nu sunt o persoana plangacioasa sau sensibila, am fost operata de apendicita si m-am refacut extrem de rapid, asa ca am toate motivele sa nu imi fie frica de cezariana; gandul ca nu o sa-l vad pe bebe din prima nu ma consuma prea tare, oricum, el pe mine ma asteapta si sunt sigura ca atunci cand il voi lua in brate va stii ca e la mami; despre anestezie, nu stiu pentru ce voi opta, probabil pentru cea care mi se va spune ca imi va da cat mai putine senzatii nasoale dupa aia; cred ca nici daca trebuia sa nasc natural nu as fi avut emotii prea mari - vedeam eu ce va fii chiar atunci, probabil ma interesam cum e cu epidurala;

ce ma preocupa pe mine cel mai tare este pregatirea sanilor pentru alaptat; eu am sanii masi, dar nu am sfarcuri formate, se fac ele asa, numai la frig sau daca sunt stimulate; si sunt foarte sensibile la atingere - de exemplu nu prea il suport pe sotul meu sa ii atinga; am hotarat (spre bucuria lui) sa facem exercitii in fiecare zi cu sfarculetele, asa ca sa ma obisnuiesc cu senzatia; am inceput inca de aseara si a fost foarte bine, chiar daca ne apucasem de o treaba foarte serioasa pentru bebe, si am terminat facand altceva ... ...

asteptam sfaturi in sensul asta de la mamicile mai experimentate ... cand ar trebui sa ne apucam si ce sa facem.

dienuta graviduta si bebelushul luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Sotul meu a devenit foarte atent si la ce mananc si ce fac...tot. E un pic mai atent fata de cum a fost la fetita. Nu pot sa va dau sfaturi, depinde si de barbat si de temperamnet....e greu cu cei de langa noi sa-i modelezi si sa inteleaga tot.

Paula18+Alexandra

Mergi la inceput

dienuta, si la mine sfarcurile "se formeaza" la frig sau la alti stimuli excitanti:)), dar pentru asta ajuta si mameloanele alea de silicon care protejeaza sfarcul cand alaptezi. bine, tu poti sa continui "antrenamentul"...rau nu face:))

Mergi la inceput

paula, cand faci amnio?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Parca citisem pe undeva ca daca iti stimulezi sanii se produc contractii, deci nu e bine de incercat inainte de nastere...
Sau n-am retinut eu bine, ori e valabil numai in lunile mari ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:

Bun gasit, dragi burtici!!!

Am inceput de luni serviciul, dar inca sunt cam defazata, uituca...... Sper sa ma "reglez" mai repede.

Dienutza, ai fost nostima in discutiile cu sotul tau, ca tu ti-ai dat voie. Trebuie si el sa inteleaga ca nu poti sta inchisa in casa, in siguranta...

Imi zicea si mie o colega de servici ca ea cand era insarcinata a primit un cot in burtica la servici, ca nu i-a mai trebuit si a intrat in concediu. Si era tot in luna a sasea, ca mine. Sper sa nu patesc asa ceva, incerc sa merg incetisor si cu o mana pregatita sa parez vreo eventuala lovitura la burtica.

E olecuta de racoare la birou unde stau acum si ne simtim super bine....

Multi pupici si sa va fie racoare!!!

Mihaela 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Dienuta, problema cu pregatirea sanilor pentru alaptat am pus-o si eu (este undeva pe pagina 2 sau 3 aici la Odissea sarcinii ...poti sa cauti acolo).

Sotul meu este parca un pic reticent cu bb, in sensul ca nu are rabdare sa stea cu mana pe burtica mea.Dar el oricum nu este genul de om care se exteriorizeaza f tare. Dar stiu ca totul e OK, caci de ex. chiar daca inainte de a pleca in concediu mi-a spus sa nu cumparam nimic pt. bebe, atunci cand am intrat la raioane pt. bebei a fost primul la cumparaturi, am stat vreo ora si ceva pana ce a ales-el-care suzeta ar fi mai buna, care body, care lenjerie de pat, a studiat indelung carucioarele....la el grija pentru bb se manifesta un pic mai altfel. Sau alt ex. s-a dus sa vada rulourile pentru geam, nu s-a uitat la alea normale, ci le-a ochit pe cel cu ursuleti...
Barbatii nu au un contact cu bb atat de strans cum il avem noi, dar fiti sigure ca le pasa la fel de mult ca noua sa fie totul bine.

Mandy, 26+

Mergi la inceput