Copilasi de iunie-iulie 2003 la 2 ani (59)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romana spune:

La multi ani! pentru copilitele si mamicile ce poarta numele Maria, cit si pentru bunicile lor.

Marox: Eu am DNP pe 17 septembrie, acuma ramine sa vedem care e mai harnica Romana_74 sau eu. Daca-i face cezariana cred ca e va naste prima.

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Nulla dies sine linea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doinna spune:

LA MULTI ANI MARIILOR SI MARIUTELOR!!!!!!Va doresc petrecere frumoasa si fericire multa!!!!Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Pana nu e prea tarziu,LA MULTI ANI,Mariilor si Mariutelor!!!Sa fiti sanatoase,frumoase si iubite!!!

Anne(Bychi),LA MULTI ANI,cu toata dragostea din partea mea!!!(daca cumva se pune,caci tu esti Ana Maria,daca am retinut eu bine.Am sa trimit un PM mai tarziu.

Abia am apucat sa va citesc.Am sa va raspund azi,insa acum ma duc sa culc copilul si dureaaaazaaa...Aoolieu,asta e marea noastra pb.
Va pup cu drag!!!

Mami si Emma cuculica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

La Multi Ani tuturor Mariilor si Mariutelor!!! Sa fiti sanatoase si iubite!

Crisa, nu spun ca "ce a fost mai greu a ramas in urma", ci "macar de-ar avea toate mamicile copil asa cuminte cum e Julia"! Ei, poate in felul asta incurajez si eu mamicile care cocheteaza cu ideea unui bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

LA MULTI ANI MARIILOR SI MICI SI MARI! Am vorbit cu AMA si trece prin momente cam grele, in sensul ca Mara a reactionat destul de rau la aducerea Sofiei acasa, in ciuda faptului ca la spital a fost foarte incantata de micuta. Mi+a spus ca a trecut iar la pampers, alearga de colo-colo si plange incontinuu, tranteste tot si e foarte nervoasa.CORNELIA, asa ai patit si tu? Ca pe ROMANA nu o intreb deoarece chia discutam cu AMA si spuneam ca Romana nu va avea asemena probleme de adaptare pentru ca Cristi era mic atunci can a aparut Alin si nu pricepea mare lucru, iar acum ei sunt doi asa ca al treilea nu prea conteaza... sau nu e asa?! MAROX zi si tu din experienta ta...
Mi-e si mie o groaza...nu stiu ce sa fac, sa-l aduca pe Matei la spital sau nu, ca ma gandesc ca poate e mai bine pentru el sa gaseasca bb 2 intr-un mediu familiar si nu ostil cum e spitalul... HAi ajutati-ne cu sfaturi fetelor...

ROMANA & MATEI(04.07.2003) si bb din burtica( 37 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

La multi ani Mariilor noastre !
Sa le fie fiecare zi o sarbatoare !
Romana 74, n-am decat bb1, dar cred ca e bine ca si fratiorul sa mearga la spital, sa-l cunoasca pe nou-nascut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Romana_74, Maria a reactionat f. bine (am crezut eu) la sosirea noastra acasa. Vroia sa il i8ubeasca s ail pupe, se minuna cat ede mic. Dar de atunci a inceput nebunia. Ceva asemanator: nu ii convenea nimic, urla din orice, nu mai asculta absolut de loc. Plus intentii razboinice vis-a-vis de Stefan. Simt ca abia acum lucrurile incep s arevina pe un fagas bun. A inceput sa spuna ca il iubeste, este mai atenta cu el, dar tot o mai apuca si trebuie s afiu pe faza sa nu il loveasca. Noi am incercat sa ii aratam cat d emult o iubim, am bagat-o f. mult in seama (chiar neglijandu-l pe Stefan cateodata), dar in acelasi timp i-am explicat ca Stefan e si el copilul nostru si ca vom locui impreuna de acum incolo. Nu stiu daca am facut bine sau nu, ca MAria a avut o perioada in care era f. obraznica si ne-am gandit ca e asa tocmai pt. ca am bagat-o prea mult in seama. A, da, si Maria s-a intors la pampers (acum am reusit sa scapam), ii fura inca suzeta (cu toate c anu mai foloseste d ela un an), a vrut sa "pape tzatza" si cand prind eun biberon, incearca sa bea din el (dar cred ca nu prea mai stie ).

Am plans zile intregi, ma gandeam sa o duc la psiholog, ca asta nu e Mariuta mea, dar toate s erezolva in timp.

Nu exista solutii miraculoase, doar rabdare. Prima luna e f. grea si din cauza oboselii acumulate cu bb mic.

Ii doresc multa putere! O sa treaca si perioada asta. EU chiar sunt mult mai bine acum, chiar daca ma mai plang pe aici.

Pe Maria nu am vrut sa o aduc la spital. Nu mi s-a parut indicat sa ma vada acolo, asa. Cred ca s-ar fi speriat si ar fi fost mai rau. Plus ca nu stiu cine o mai lua de langa mine. Asa am considerat eu ca e mai bine.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Si acum, ca sa va fac totusi "pofta" de bb mic, va scriu cateva pasaje din carticica Bun venit bebelusului (ca tot le-am facut pe "tinerele mamici de mai iunie 2005 sa planga. Eu am primit-o la spital si am plans vreo doua ore in prima seara cu Stefan.

"Priviti aceasta minune! Desavarsita. Frumoasa. Gura, urechiusele, piciorusele dolofane. Manutele stranse pumn contra lumii. Al vostru. O viata noua croita din iubirea voastra"

"Tot ceea ce are nevoie pruncul la inceput este hrana, caldura si somn. Este atat de mic, de desavarsit, de nou, d eneajutorat.
Faci tot ce iti sta in putinta - nervoasa, putin nedumerita de pretentiile lui coplesitoare si constienta de uriasa ta lipsa totala de experienta.
Pe urma, intr-o zi, ochii lui iti gasesc chipul, te fixeaza si se lumineaza, recunoscandu-te.
Si un zambet, ca nici altul, un zambet d ebucurie pura si d eincredere completa sterge intreaga nedumerire, intreaga stangacie.
SI incepi lunga si bucuroasa calatorie de descoperire"

"...Acum trebuie sa invatati sa iubiti altfel... Nu e chiar atat de greu. Brate intinse sa ridice copilul agitat. Temeri impartasite. Ras impartasit. Conversatie aiurea, pe soptite, in intuneric, cu copilul culcat intre voi. Vremea de baie si vremea de joaca. Zambete neasteptate. Noi miracole in fiecare zi - primul cuvant, primul pas, primul orice. O viata mai putin simpla - dar mai bogata decat ti-ai fi inchipuit."

"Zambetul unui copil spune "Tu, te tin minte." "In tine am incredere" "Pe tine te iubesc" ... si "Iubeste-ma si tu"

"Spalat, calcat, curatenie, gatit - nesomn si zile faramitate. Pruncii costa multa uzura nervoasa. Dar in clipa in care iti ofera un zambet, toate datoriile sunt platite"

"Mai intai copilul descopera lumina si pe urma un chip. SI o vreme chipul acela reprezinta intregul lui univers. Pe urma inc aun chip, si inca unul, si apoi altele, toate zambitoare si binevoitoare. Si lucruri frumoase, lucitoare. Si flori si copaci, caini si pisici, si pasarele atarnate in aer. SI autobuze, masini, oameni care sapa santuri. Si nisip si mare.
Dar intotdeauna, cand s elasa noaptea, chipurile acelea indragite prima oara - pecetluiesc ziua cu un sarut"

"Te uiti la copilul tau d esase saptamani - si te minunezi cum a fost posibil sa traiesti fara el pana acum"

" Stii ca esti parinte
...cand plecatul de acasa, intr-o zi devine la fel de complicat ca si traversatul Saharei
...cand descoperi ca intreaga lume est eo cursa periculoasa, intinsa copilului imprudent
...cand orice tragedie petrecuta unui copil, oriunde in lumea asta, iti sfasie inima
...cand te trezesti cu un jet de voma pe haina si remarci: asa nu mai doare nimic acum, nu?
...cand iti trebuie zece minute ca sa te dai jos din masina
...cand te opresti sa te uiti la o colectie d ehaine, pantofi, articole de machiaj si parfum - si esti vrajita de hainute pitice si ursi d eplusi uriasi
...cand descoperi ca un copilas ocupa noua zecimi din spatiul patului in cate te afli
...cand afli ca ai un talent uluitor la imitatul animalelor
...cand masina de spalat nu s eopreste niciodata
...cand langa periuta ta d edinti, si-a gasit locul si una mic, mica de tot"

"Hranitul noaptea
Zgomotele usoare incep. Fornaielile, mormaiturile, plescaitul din buze. Poate e doar un vis. Poate sunetele vor inceta si s eva lasa tacerea. Poate.. un scancet subtirel si insistent. Ei, asta e. Un parinte coboara din pat, orbecaind. Hranitul, schimbatul. Capsorul alunec aintr-o parte, pleopele tremura si s einchid, se aude un fel de sforait binecuvantat. Ridica-l acum cu grija. Usor. Usor. Inapoi in patut, sta intins, dormind iepureste. Si ochii albastri se deschid. Si zambetul apare. Ce bine imi pare sa te vad, spune zambetul. E vremea s ama strangi in brate. E vremea sa stam de vorba. E vremea de cantecele. Trei dimineata? Ce conteaza timpul intre prieteni?"

"Natura a acordat inalta frecventa a pruncilor la o intensitate a tipatului care transforma creierul in melasa. Iar ei nu accepta nici o amanare. Acum trebuie transmis mesajul. Acum."

"Copilasul ale carui tipete au fost ignorate mai are inca o arma - tremuratul buzei de jos"

"Dragi parinti nu va suparati pe mine ca am absoluta nevoie de atentia voastra, aceste cateva luni. Sunt mai ocupat decat am sa fiu vreodata - sunt ocupat sa cresc si sa invat pentru viitorul meu. Si am sa va arat recunostinta. In fiecare zi va voi aduce ceva nou, ceva minunat. Un zambet, un sunet de pasare, o realizare. Nu dureaza decat foarte putin cat sunt mic. Hai sa ne bucuram impreuna. Pana sa va dumiriti, m-am facut mare si am plecat."

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

cornelia- super...
abia astept sa se intoarca stefi de la mare...
pupici tuturor!

cgaby
http://community.webshots.com/user/cgaby100
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gaby_costescu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Cornelia, m-ai facut sa plang ...super frumos

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput