Copilasi de Aug-Sept 2003 (60)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Anca, sanatate multa lui Sasha !

Draga mea, eu nu te consider deloc "mama denaturata".
Ai mare nevoie de o perioada de odihna, fara copilash.
Chiar nu exista nici o sansa sa-l duci la bunici pe Sasha? Macar 1-2 saptamani.
Nu vei rezista in ritmul acesta.
Uita-te la noi: majoritatea am dus copilasii la bunici pentru perioade mai scurte sau mai lungi.
E imposibil sa poti fii fresh continuu. Ai nevoie si tu de odihna !
Si lui Sasha poate i-ar prinde bine sa mearga la bunici o vreme.

Am vorbit de bunici, poate gasiti o alta varianta.
Incearca sa vorbesti cu sotul tau, explica-i si poate veti obtine o solutie.

Iti doresc putere multa si o "mica evadare" !

Daniela (12+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Sasha, nu esti singura din lumea asta careia ii vine sa isi ia campii...relaxeaza-te!!! Marea majoritate facem la fel dar numai cateva si recunosc asta! Si nu esti denaturata esti doar un om obosit, pentru ca dincolo de statutul de mama esti om si nu masina...
Povesteste ce te doare, descarca-te si incearca sa le mai lasi si balta...Si nu uita ca tu esti cea mai buna mama din lume pentru puiul tau drag.
Ai grija de tine!

victoria si minunea mea Daria
http://pg.photos.yahoo.com/ph/victoriaciolacu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Dragele mele, multumesc de incurajari, Dana - din pacate sasha nu are bunici ca daca avea cu totul altfel era situatia, sunt sigura ca am fi avut toate weekend-urile "libere", iar si eu si Cristi am fost singuri la parinti. Singurii care traiesc sunt bunicii mei din partea mamei ( culmea!! dar fara rautate) dar sunt foarte batrani (77 si respectiv 83 ani) si nu pot sa la cer sa aiba grija de Sasha, oricum nici eu nu as sta linistita stiindu-l la ei. Tango - problema din pacate am inceput sa constientizez ca ma cam depaseste in momentul in care am realizat ca nu ma mai tin nervii, si anume in momentul in care mi-am dat seama ca tip si urlu la copil mai mult decat ar fi echivalent cu ce boacana a facut. Si cand recunosc ca i-am inrosit fundul la propriu. Si cand, fiind afara cu el, am vazut ca si el loveste alti copii. Si cand am vazut ca atunci cand te "dai" la el se sperie si ridica mainile sa se apere. Si cand husbandul e plecat in fiecare weekend cu treaba. Si cand el mai vrea un copil si eu nu stiu daca sunt in stare. Si.. si.. si.. si.. si poate ar mai fi multe de spus dar m-a luat plansul si sunt la servici ( care apropo e de tot KK).

Pupici

Anca si BB Sasha

Copilasi de Aug - Sept. 2003

http://pg.photos.yahoo.com/ph/pxp72/my_photos

Mergi la inceput

Sasha, ce dovada mai buna mai vrei ca esti o mama buna!!! Iti dai seama de toate lucrurile care nu merg si vrei sa le indrepti. Ai rabdare cu tine si plangi ca iti face bine.La mine merge cu lasatul lucrurilor balta...nu ma mai intereseaza nimic, pruncul sa aiba ce manca si in rest Dumnezeu cu mila...
Dpdv descarcat nervii noi avem ca paratraznet catoiu si asa scapa Darieza...
Sasha, te inteleg si sunt langa tine. daca vrei sa vorbim mai mult da-mi un pm. Important este sa dai nume supararii, sa vorbesti despre ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex_2003 spune:

Ehei, ehei , dar ce multe vesti noi!

In primul rand sa urez tuturor sarbatoritilor Daria,Andreiut,gemenilor Daniel si Stefania- sa creasca mari, sa fie frumosi, sanatosi si norocosi.
Si pentru ca am scris asa de tarziu (chiar foarte tarziu) ....dar cei din urma...stim noi zicala - nici pe dragalasa de Emma nu am uitat-o.
Dana_ene felicitari draga si iti doresc o sarcina usoara si un bb tot asa de bunut ca si Oana.Tot ma uitam si ma intrebam de ce a pus Dana in paranteza (+12).Am citit mesajele de la cele noi spre cele vechi, ca eu sunt Canutza cel sucit dar in final m-am dumirit.

Am vazut ca Sasha se plange, dar eu ce sa mai spun - sunt ca un cangur ca marsupiu, nu il am la mine doar cat sunt la servici in rest oriunde, nici la baie nu pot merge singura.Dar cred ca m-am obisnuit asa si mi-ar fi greu fara el.
Si Alex a inceput sa aiba o personalitate cam puternica ceea ce pe mine ma scoate din minti.Problema cea mai mare este cu aruncatul si cu NU-ul premedital la mancare (e suficient sa ne luptam sa ia prima gura ca pe urma devine o placere sa manance).Si eu il mai altoiesc, mai mult peste manute - intr-o vreme cum ma vedea ca ma apropii cu ceva mancare isi baga degetele in gura.I-am tot tras peste manute si acum nu mai are aceasta apucatura.
De vreo 3 zile insa imi trage ochelarii de sa ii rupa si ii arunca unde apuca.Am si plans din cauza asta.Am incercat cu vorba buna, am fost suparata pe el si am refuzat sa ii dau atentie insa azi iar am trecut la partea care poate e mai dureroasa pentru noi decat pentru ei - sa ii dau peste manute.
Inca nu am renuntat la pampersi - o sa facem pana la 20 de ani.Eu il pun pe olita acasa in fiecare diminiata ( sta dim pe olita de la 6 luni), il pun cand il aduc acasa dar ce pot face mai mult daca la bona nu il pune, acolo unde isi petrece aproape toata ziua???

Luni mergem sa facem al doilea vaccin pentru meningita.De anul asta s-a introdus aici si se face numai la acordul parintilor.

In rest e un copil destul de bunutz, stie cateva litere si numere, eu numar si de multe ori ma surprinde ca spune el numarul urmator.

Fetelor, de aproape o luna Alex strange foarte tare din ochi si la intervale destul de scurte ca si cum ar avea probleme cu ochii.De vazut cred ca vede bine ca imi arata si pe timp de noapte avionul - pe care eu abia il vad.Mi-a spus cineva ca s-ar putea sa fie o ciudatenie a varstei lui.Copiii vostri nu fac asa?
Am zis ca il mai tin asa vreo 2 saptamani si daca continua am sa merg la un control.

Va las acum si va urez toate cele bune

Gianina si puitzul Alex

Mergi la inceput

Alex 2003 - ca tot vorbeai de baie : inchipuie-ti cum este sa faci pe tine (si nu pipi) si sa stii ca daca intri in baie, desi ii spun de ce, incepe si urla si bate cu picioarele in usa si vrea sa intre peste mine. Si cum este sa intri pana la urma si sa nu poti sa te "concentrezi" ca stai cu piciorul "contra" la usa.......... Si nu mai povestesc in continuare ca mi-e jena... Si nu mai zic de cate ori am ars mancarea ca ma taraste la el in camera si ma pune sa stau pe jos (pe fotoliu nu am voie) si nu ma lasa sa ies... Si ma musca, ma bate (are frate o mana grea..), da cu capul ( acum cateva zile aproape ca i-a spart arcada lui taica-su...), te loveste la picioare cu masinuta, cu tricicleta.... sa continui ?
Oricum iertare daca m-am plans.
Anca si BB Sasha

Mergi la inceput

Da de ce inchideti, doamnelor, usa la baie????
Va trimit pe mail, daca vreti, fotografie cu 2 pe o buda...eu si cu mandra la tzutzica...si voi mai vorbiti de usi inchise la baie...
de de mancat cu copilul la tzutzica ati auzit...ca eu asa mananc de 2 ani...ei si, ca doar n-o sa dureze pana la nunta ei...

Mergi la inceput

Tango - ai si tu dreptate......... Ma gandeam ca macar pe ... sa am cateva secunde de intimitate, just me and myself...

Dragelor, azi e ultima zi de munca, intru in concediu pana in septembrie. Mi-am luat tot concediul pe anul asta, fie ce o fi, ca sincer nu stiu daca m-ai stau aici sau nu. Si am fost smechera si nu i-am dat concediu bonei decat de vinerea viitoare, asa ca poate imi mai revin si eu. Saptamana viitoare, mai ales diminetile, sunt disponibila pentru iesiri in oras, cafea, cumparaturi ( ma rog privit vitrine pentru mami si cumparaturi pentru Sasha, nu ?)... ( doamne, chiar eu scriu asa ceva, chiar mie mi se intampla ??).

Pana la urma cum ramane cu petrecerea puilor, ca nimeni nu s-a mai exprimat ?

Anca si BB Sasha

Mergi la inceput

sasha, da gandeste-te cat de mult timp esti singura...in somn...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Ziua buna la lume si pupice de Bine v-am regasit:)

M-am re-integrat in "dulcea viata romaneasca" cu destul de mare usurinta (hmmm...asa o fi?)...dar somnul inca-mi trage clapa...cerebelul meu...si restul componentelor din cutia craniana amu-s setate pe canada ...asa ca pe la doua nuaptea ma scol si bantui de nebuna prin casa..Plus ca Ioana banana pe caldura asta-i tare insetata...si ce face un om (sau omulet) cand e insetat? Bea? Mult?..Muuuult...Si ce face un om (omulet) dupa ce bea muuult...pai ce face?...Face pishhh...:)))) ..Muuuult...Si cum pampersul la noi este de domeniul trecutului...se scoala ma-sa (ca tac-su sforaie) ...o pune pe olita...oia de pe olita ...o pune/n patut...si dus e somnu dusu-sa:))
Deci sa incep (ca pana amu a fost introducerea) cu vestile. Mai intai Ioana si al sau citomegalovirus. Ramasese sa-i refacem analizele in saptamana in care eu eram in canada (transaminazele erau la 1200...fata de 40-60 cat era normal)...si pentru ca era f f cald s-au decis sa nu o mai duca la Bucuresti si sa o chinuie pe drumuri...si au dus-o la celebra clinica Iowemwd...un fel de Medsana mai mic (se va dovedi ca muuult mai mic)..du dus-o vineri...luni cand m-am intors ...am fost sa-i vad rezultatele...nu venise hematologul cice si nu erau citite...in sfarsit a venit ...dar nu luni si marti si SURPRIZA...cand ma duc se uita tanti de la receptie dupa analize...ioc analize...se duce la hematolog...cel hematolog ma cheama politicos in cabinet si-mi babaie ceva cum ca "citoziza...prea mari ...nu-i sigur de rezultate...vrae sa o mai testeze de hepatita C si B...bla bla bla..."...fara sa-mi arate rezultatele...si-mi propune sa o aduc a doua zi iar...Mi s-a ridicat nivelul pana-n varful capului...iar sa-ntep copilul...Ioana mea cand ii ia sange (si are o experienta tare nedorita dar destul de deasa..din vene ii ia)...plange mititica si ziec "mami nu buba ...muca buba nana(la ea tot ce'teapa e muca...alias musca...alias tantar)...dar nu misca draga de ea...e un copil super docil(la aceasat actiune ca in rest...nu prea). In fine...plec de acolo nervoasa...ma duc la pediatru la spital o palpeaza...spune ca-i ok spilna si ficatul...si ma trimite la laborator sa-i ia sange sa-i repete transaminazele...i le repeta (nu va spun ca i-a luat din ambele maini si ca are vene subtiri si ca era bietul copil asa de speriat ca plangea fara zgomot)...astept 20 de min si ma cheama sa-mi dea rezultatul..Transaminazele 81,9 si 79,9...de la 1200:))))) Raman in soc de aia saraca a vrut sa-mi arate reactivii si procedura...ca sa fiu sigura ca is bine facute. In fine...am sunat la babes si mi s-a zis ca e posibil sa scada asa repede ca amaratul asta de citomegalo virus cum apare asa si dispare...ca sa o tin in continuare pe viamine (ii dau Vita-mix...by the way...e un amestec de laptisor de matca...miere...afine...si alte cele...f bun...inclusiv pt imunitate...si suficient de scumpisor...dar cum am incredere in dna Culcer il luam si ne place). Si...sa-i mai repetam analizele peste o luna. Deci...cam asta e. Uitasem sa va zic ca am sunat si la ala la Iowemed sa-i spun sa nu ne mai astepte ca i-am refacut analiza la spital...si m-a luat ca aia-s prosti...au echipament semiautomat...nu-i sigur...m-am abtinut sa-i spun ca la capitolul profesionalism is si ei departisor (de doua ori am fost la ei si de fiecare data..ba au uitat sa-mi faca una din analize....ba le-au piedut...)...dar n-aveam chef de polemici...Si apoi eu cred ca analizele is bune asa cum is...fata-i ok. Cand am fost in Bucuresti inainte deplecare...am vaccinat-o de meningita (acthib-ul)...n-a avut reactii deloc...Acum urmeaza in toamna..meningococul si pneumococul si ...evident hepatita A:)). La varicela nu m-a prins. Dar cat am stat in Babes am vazut atatia copii suspecti de meningita ca prefer sa ma linistesc...In fine...om mai vedea. Acum sntem acasa.../cu casa plina...asteptam sa ne vina masina...si sper sa vina cat mai pre sfarsitul lunii..ca sa ne vina si banii de pe o pasune vanduta. Fata e super bine...O sa-i fac poze zilele astea si o sa refac albumul ei:). La mare care mai ajunge si cand...poate dam si noi o fuguta sa va vedem. Uitasem sa zic...sa-mi tineti pumnii ca mi-am depus un CV la UN la Agentia pentru Energie Atomica de la Viena...si tare mi-ar placea sa ma accepte:)))))))))). Cam astea-s noutatile noutacioase....Ma indrept voios catre "satra" de acasa...si maine merg cu cumnata-meu la pescuit...asa ca sa ma relaxez:)))).
Cumparaturi...asta-i alt subiect. Am luat la haine din Canada pt fiica-mea ca a trebuit sa iau si alta valiza:))))...Arata moima ca o papusa in ele...si i-am luat si casca de protectie pentru role...nu va zic cum arata:))))
Gata...revenim cu amanunte si exemplificari intr-un numar viitor. Pupicescu cu drag:).

Sasha...pentru imunizare deca vrei iti dau eu tratamentul pe care mi l-a dat anul trecut dr homeopat Sorin Cadar pt Ioana...si n-am avut nici o problema cu ea (aici ma refer la raceli...rosu in gat...alti virusi in afara de citomegalo). Anul asta o duc iar la control in sept si sper sa ne dea iar tratament:).

Pupice cu drag.

floarea soarelui

Mergi la inceput