Viata in Germania (23)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Zuzunaki ,petrecere frumoasa la nunta si casa de piatra!

Fetelor,
Sunt tare necajita,vreo 2 zile am fost darimata rau...nu prea am rezolvat nimic la Consulat.Acum ma apuc sa fac reclamatii la MAE,functionarele de la Consulatul de-aici sunt niste incompetente!!

Eu m-am casatorit si mi-am pastrat numele.In 2004 am trecut pe numele sotului,iar in ianuarie 2005 am primit un nou certificat de casatorie dar pasaportul e pe numele vechi.In februarie merg la Consulat si intreb daca tre'sa-l schimb si mi se spune ca nu,categoric nu pt ca oricum din toate actele se vede ca sunt eu,plus certificatul nou de casatorie.
In mai merg iarasi,sa ma reasigur ca nu-mi trebuie alt pasaport pe numele nou si aceeasi doamna mai in virsta,blonda si habarnista imi zice din nou ca nu-mi trebuie alt pasaport,numele nu-i asa important in "afacerea"asta,se vede ca in ianuarie 2005 am trecut pe numele sotului,etc,etc.

In iulie mergem in tara,alerg zile intregi sa-mi scot cazierele,nu mai vorbesc de pile si bani,merg joi la Consulat si alta functionara(cred ca-i madam viceconsul)ii cere legea in fata mea altei tanti cu care vorbisem in mai si-mi zice ca imi ia actele dar...nu-s bune,imi trebuie pasaportul pe numele nou .Incepe scandalul,le explic frumos ca mi-au zis de 2 ori ca nu-i nevoie sa-mi schimb pasaportul,ca nu cunoscu legile si ca isi bat joc de oameni.Si tanti blonda se simte cu musca pe caciula,cica sa nu ma panichez prea tare ca merg alaturi,la Serviciul Pasapoarte si-mi pune o stampila cu numele nou...merg acolo si sare nenea functionarul 3 m in sus cum ca doamna nu stie ca in noile pasapoarte nu se mai pune stampila cu schimbare de nume .Ca sa vedeti ce bine stiu legile,ce bine se organizeaza si astea toate pe spinarea clientilor!!
Plus ca in foile lor scrie ca cele 3 caziere pe care le-am adus din tara sunt valabile 3 luni.Pe cel de la Administratia Financiara scrie ca e valabil 15 zile(contabilul sef mi-a aratat legea)iar tanti blonda si habarnista zice ca e o anomalie,ca-i valabil 3 luni .Cazierul de la Politie scrie ca-i valabil 6 luni iar tantica zice ca-i valabil numai 3 luni ...nu mai inteleg nimic!!
Clar este ca si-au batut joc din nestiinta,superficialitate si ignoranta si nu mi-au zis ca-mi trebuie pasaport nou,pe numele nou mai ales ca am fost in tara unde aveam timp sa-l scot rpd,mai ales ca din februarie il aveam si prin Consulat si puteam sa-mi scot toate actele in regula....
Am depus actele totusi si am platit 615 euro dar solutionarea o sa fie negativa cica,din cauza pasaportului...alti bani,alta distractie!

Vikinga ,stii,te rog,daca la cetatenii cu domiciliul in strainatate se poate face pasaport prin imputernicire?
Da-mi,te rog,numarul ala de cont sa-ti trimit ceva pt Sabina.Multumesc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Alina,
mersi de urari.
Uite ce-am gasit eu-nu stiu daca te ajuta pe tine cu ceva,dar totusi postez-

Cum obtineti acte noi daca stati in alta tara
Persoanele care s-au casatorit in strainatate sau si-au schimbat numele din diferite motive pot obtine acte cu noul nume numai de la primariile care au in pastrare actele lor de stare civila. Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor informeaza ca cetatenii romani care si-au schimbat numele sau prenumele in strainatate si care sunt atat in posesia pasapoartelor emise de autoritatile straine, pe noul nume, cat si a documentelor prin care li s-a aprobat schimbarea numelui in strainatate, se vor putea adresa cu cereri numai primariilor care au in pastrare actele lor de stare civila, pentru a solicita inscrierea acestor mentiuni.
Cererea va fi insotita de urmatoarele documente:
* Documentul de schimbare a numelui si/sau prenumelui emis de autoritatile straine, in original si 2 copii xerox;
* Traducerea legalizata a documentului, in original si 2 copii; traducerea se va face la un notar din tara, la misiunea diplomatica ori oficiul consular al Romaniei din tara de resedinta a solicitantului sau la un notar strain, dar in acest caz trebuind sa fie aplicata Apostila conform Conventiei de la Haga;
* Adeverinta emisa de Directia Generala de Pasapoarte - Serviciul Probleme de Migrari si Cetatenie, cu privire la statutul juridic al solicitantului fata de statul roman (in situatia in care nu se poate face dovada cetateniei romane);
* Xerocopia certificatului de nastere si/sau casatorie al persoanei pentru care se solicita inscrierea;
* Xerocopia pasaportului strain;
* Xerocopia pasaportului romanesc, daca este cazul.
Cererea de inscriere a mentiunii se poate face in nume propriu sau prin imputernicit cu procura speciala.
Numai in situatii deosebite, temeinic justificate (cu documente), care reclama urgenta, cetatenii se vor putea adresa direct reprezentantilor Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, la sediul din municipiul Bucuresti, str. Obcina Mare nr. 2, sectorul 6, in zilele de luni, miercuri si vineri, intre orele 12.00 si 14.00.
O zi buna!

Nicolemami de pici cu lipici (19.03.2005)

People see God every day, they just don't recognize him.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Salutare la toata lumea,

fetele cu soti "calculatorisiti", am si eu o mica pb, mai bine zis sotul meu.Se pare ca din cauza placii de retea nu-i mai merge netul.Cei de la Arcor spun ca de la ei e totul ok, a incercat si el cu un alt pc sa se conecteze si se pare ca asa e, placa lui e buba.A schombat-o, dar tot nu vrea sa se conecteze.Cine poate sa ma ajute, va rog dati-mi si mie un PM , daca nu se poate rez asa si se poate va suna el.Deja crizez pe aici ca nu mai pot sta de vb cu el in liniste.Ca sa vb pe tel nu prea ne convine.
Apropo de tel, nr pe care le fol voi pt a suna in tara, oare or fi bune si pt Arcor?Stiu ca am incercat odata cu un nr dat tot de una din fetele din de si nu a mers.

Merci mult de tot si astept un raspuns de la voi.

O zi buna si o saptamana colosala.

poze
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle27 spune:

Katink,sa-ti traiasca fetita .
Ddaas,la noi vine o prietena din tara,soseste aici duminica.Si noi ne-am tot stresat sa vedem exact ce trebuie ca sa fie bine.Si ea stie ca are nevoie de pasaport,bilet dus-intors,invitatia tradusa ,asigurare medicala si min.500€.Poti face invitatie daca ai si contract de lucru si un apartament unde stai si platesti chirie,Atat stim noi aici.Poate ca fiecare land adopta o alta atitudine ptr a elibera invitatia.Cineva spunea de notar,se pare ca mai exista variante.Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Zuzunaki la transcrierea cert de casat nu se poate interveni. Doar ca sa fie trimise de starea civila mai devreme dar oricum nu salvezi decit o sapt. Ca si astia mai tin actele pe la ei de asta dureaza uneori chiar si 7 sapt. Ai mai putea face o chestie cum am facut si eu. Sa trimiti cert de casat prin DHL la ai tai plus o imputernicire pe numele tatalui tau si se poate el duce sa-ti depuna cert de casat la starea civila, cit mai stai in grecia pina ajungi in ro ai sanse sa fie gata. Imputernicirea o faci simplu in lb romana apoi in cealalta jumate de pag o traduci in germana(la mine avocatul nu mi-a cerut decit sa-i zic in 2 fraze pt ce e imputernicirea nu a vrut traducerea toata) mergi la notar sau avocat si te costa vreo 20euro hirtiuta asta. Numai ca avocatul sau notarul tre sa o trimita la judecatoria de land pt apostilare , ei stiu treaba asta, intrebi daca avocatul face asa ceva. Dar cum tre sa pleci chiar acum in grecia si cum cred ca vin si ai tai chiar habar nu am cum o sa poti face asta, plus ca poate iti trebuie cert de casat in grecia la biserica. Sau fa o imputernicire cind esti in grecia daca e si tatal tau acolo, mergeti la un avocat si va indruma. Asta in caz bineinteles daca tatal tau se intoarce mult inaintea ta.Alina chiar habar nu am daca merge prin imputernicire. mare harababura la consulatul ala!! Si o groaza de bani ai platit! Normal ar trebui sa mearga prin imputernicire, pasii sunt cam aceiasi. Doar ca at cind mi s-a inminat pasaportul nou de cetatean rom cu dom in strainatate mi s-a mai dat si o hirtiuta care sa o las la vama cind parasesc tara. Doar asta a fost diferenta. In rest la fel ca la toata lumea, ok, la actele necesare au mai trebuit adeverintele alea de la admin financiara si de la primarie, oricum chestii simple de rezolvat. Trebuie sa suni la serviciul de pasapoarte din orasul de unde esti, eventual pune-i pe ai tai sa intrebe. Eu am vazut cit am fost pe la serv pass multi parinti care faceau cu imputernicire pasapoartele copiilor plecati prin lume. daca nu reusesti sa prinzi pe cineva la telefon la srv pass, zi-mi si sun eu la cineva care lucreaza la pasapoarte si intreb. Sa nu uiti ca imputernicirea sa fie apostilata.Trimit acum pe PM datele de cont, multumesc mult ca esti alaturi de noi la cheta pentru Sabina.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Vikinga,
multumesc mult de tot pt.solutii.Aici nu mai am timp sa fac nimic pt ca poimaine plec.Si,ai dreptate,mama si sora vin si ele in Grecia(tata a murit acum cativa ani)dar tot nu este timp pana vin ele.Pana fac imputenicire,pana trimit vin ele acolo.Eu am trimis deja certificatul de casatorie(cel international e bine?sau cel original numai in germana?uite ca asta chiar nu stiu)mai demult dar fara imputernicire nu cred ca poate face mama ceva...
Nu pot decat sa sper ca se va rezolva totul cat mai repede...
si mulutmesc inc-o data!Esti o dulce!
p.s. am inceput sa-i dau lui Bubu papaica:fructe la borcanel.cereale nu vrea deloc!!!dar mai incerc.si azi i-am facut eu singurica piure din 2 catofiori si am subtiat cu putin laptic.nu a fost prea incantat dar pana la urma la lins vreo 2 -3 lingurite

Nicolemami de pici cu lipici (19.03.2005)

People see God every day, they just don't recognize him.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

cine a fost anul trecut in konstanz: am nevoie urgent de numele pensiunii unde am stat, la roman.

Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

cristina, nu-mi mai aduc aminte cum se numeste pensiunea, dar il poti suna pe dl Mihartescu si-l intrebi (0176279743)

poze
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

multumesc, Ioana!

Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Va multumesc mult pentru urari!

Intr-adevar am nascut pe 5 aug. - la 40 sapt. + 2zile - , pe dulcineea mea Emma-Andreea, 3.510g, 52cm, normal, fara nici o anestezie...
Totul a decurs repede si relativ usor - am ajuns la spital cu dilatatie 5cm si dupa cca.7 ore am nascut - am facut exact ce m-au sfatuit cele 3 moase care m-au asistat.
Sotul meu a fost si el pe toata perioada nasterii alaturi de mine si tare bine mi-a prins.

De ieri am venit si noi acasa, micuta mea doarme, mananaca si e dulce foc.
Mananaca la 2 ore, am laptic de ieri si totul este bine deocamdata.
Voi reveni curand cu fotografii.
Numai bine tuturor!

Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 aug. 2005

Mergi la inceput