Viata in Germania (23)
Raspunsuri - Pagina 14
osolita spune:
Vikinga, am un text salvat de pe romanians-de, ii fac un copy-paste
1. Exista inca destule Amt-uri germane care elibereaza acest gen de invitatii "pe stil vechi". De aici problema e rezolvata. Tradusa sau nu , aceasta invitatie serveste pentru vama romana ca scrisoare de garantie.
2. Invitatiile clasice contineau ca a doua parte o declaratie de obligativitate (Verpflichtungserklarung) preformatata de catre Ausländeramt. O parte din aceste institutii elibereaza inca aceasta a doua parte a invitatiei ce poate servi tradusa la trecerea frontierei.
3. Consulatul general Bonn elibereaza contra cost incepind cu luna trecuta scrisori de garantie autentificate , direct in limba romana, identice cu acelasi document ce se poate incheia ca declaratie notariala. Pentru informatii si intrebari suplimentare va puteti adresa consulatului.
4. Autentificarea unei declaratii de obligativitate de catre primariile localitatilor germane este se pare una din cele mai utilizate practici. Contintului tip al unei astfel de scrisori de garantie il reproducem in continuare.
Verpflichtungserklarung
Ich ......, wohnhaft in Deutschland, ........, .....str, Inhaber des Reisepasses mit der Nr...... , und des Aufenthalttitels mit der Nr...., erklare hiermit dass ich fur, meine ....., wohnhaft in Rumanien, ...adresa completa...., Inhaberin des Reisenpasses mit der Nr ......., alle Unterhalts- und eventuelle Erkrankungskosten (Krankenhauskosten), fur den Zeitraum ...perioada sederii..., ubernehme. Ich mochte noch hinzufugen, dass ich seit ..... in Deutschland wohne und als Informatiker bei .... firma la care lucrezi.... arbeite.
Declaratie de obligativitate
Subsemnatul .............., domiciliat in ......................., Germania, posesor al pasaportului cu nr. ……………., si al permisului de rezidenta in Germania cu nr ……………, declar prin prezenta ca preiau toate costurile de intretinere si a unei eventuale imbolnaviri (spitalizare), …..gradul de rudenie/sau simplu scrii prieten…, …..numele respectivului…. , domiciliata in ............. detinatoarea pasaportului cu nr. ………….., pe perioada sederii in Germania ………. Mentionez ca sunt rezident in Germania din ………, cu viza de lucru si ocupatia informatician la firma ………….
Unterschrift / Semnatura
Primaria
vikinga spune:
Multumesc fetelor tare multVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
vikinga spune:
Gata am facut invitatia, miine merg la notar si o legalizez. Insa sa va intreb si pe voi, ca sunt un pic pe ginduri. Nu stiu cum sa o trimit in tara..! Cum nu am cum sa pun la autocar ca nu ajunge nici o linie pina la mine tre sa pun la posta. Si stau acu' si ma gindesc sa trimit oare prin posta normala ca plic recomandat sau sa scot din buzunar bani la DHL? ca in ultimul caz o sa coste mai mult trimisul decit invitaia in sine, dar ma rog daca trebuie asta e.. Offf ca furaciosii astia de pe la posta, mama lor de nesimtiti, nici o poza nu poti trimite!Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
osna spune:
vikinga mie mi-a trimis sotul prin posta actele de obtinere a vizei de sedere(la resita) si au ajuns in 3 zile fara probleme.
deseara cand ajunge de la servici il intreb cum exact le-a pus si-ti dau detalii.
am ramas si eu surprinsa ca au ajuns fara probleme si relativ repede desi am avut emotii ca va trebui sa le trimita din nou pe autocar.
http://community.webshots.com/user/svetlana_79
Valenka spune:
Sotul meu la trimis invitatia prin posta obisnuita, doar ca a pus-o recomandata.Si-a ajuns fara probleme intr-o saptamina
vikinga spune:
Fetelor sa va dau si voua inca un pont sa sunati foarte ieftin in ro. deci ziua e 4.6 centi pe minut si seara dupa 8(sau 9 asta nu mai stiu sigur acum) e doar 2 si ceva centi si la fel 2 si ceva centi simbata si duminica. Abia am aflat chestia asta de la un sirb ei numai asa suna si prefixul e valabil din germ pt orice tara din est. Se formeaza 01801203010, raspunde un domn care zice bine ati venit si alte bla bla, apoi se anunta cit costa, apoi vine tonul si formati direct nr din ro 0040..... La urma se apasa tasta # si gata. Drept ce e ca dupa ce am vb cu mama o groaza am uitat la urma sa mai apas tasta respectiva odata, asta e. am sa vad ce scrie pe nota de plata.Mersi de infoVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
osna spune:
vikinga eu tot cu nr asta sun dar n-am apasat nici o tasta la sfarsit si tot cu 2 centi m-au incasat ca numai ce mi-a venit factura
http://community.webshots.com/user/svetlana_79
Valenka spune:
Osna Ca sa vezi ce mica e lumea !!!
Vikinga Mersi de tip! Pe asta nu-l stiam, o sa-l testez in weekend!