Viata in Germania (23)
Raspunsuri - Pagina 15
Panseluta spune:
Salutare fetelor! Va pup pe toate ca nu ne-am mai auzit de mult!
Osna, Valenka...lumea chiar ca e mica! Eu tot din Resita sunt!
Nu mica mi-ar fi surpriza sa va stiu pe vreuna din voi...Numele Incicas (numele meu de fata) va spune ceva?
Vikinga...am citit in unul din mesajele anterioare ca tb.sa mergi la Behörde pt.prelungirea vizei? E musai sa-ti schimbi pasaportul!
Eu am viza pe 3 ani (primita in martie a.c.)si am fost acum o luna la consulatul din Berlin pt.a-mi inscrie (transcrie)certificatul de casatorie in actele de stare civila din Ro.Tipul de la Consulat (un dragut si amabil de altfel)mi-a spus ca va trebui in 2007 sa revin la el pt.schimbarea pasaportului, inainte de a merge la Asländerbehörde, pt.ca altfel ei nu-mi vor da/prelungi viza (pt.ca e pe numele de fata).Tot el a mai mentionat ca schimbarea pasaportului (in pasaport cetetean roman cu domiciliul in strainatate) se face Numai la Cosulat Germania, caci in Romania daca te duci ei ti-l vor schimba in pasaport normal, ca cel anterior, doar ca pe numele nou (de casatorie), dar cu adresa veche (din Rom.). N-ar strica sa te interesezi in prealabil cum sta treaba la tine...
Mentionez ca eu locuiesc in Hamburg, de aceea am mers in Berlin (la Sectia consula a Ambasadei din Berlin)si ca toate au mers snur, am fost super-incantata si impresionata de amabilitatea functionarului respectiv, eu fiind obisnuita cu cozile lungi si stresul din Romania, nemaivorbind de lipsa de amabilitate si toanele unor...in fine...sper sa te ajute la ceva ce ti-am spus.
osna spune:
fetele si pina acuma de ce n-ati zis nika.eu am tot cautat resitente pe aici.
eu am 27 de ani si stau in moroasa.voi pe unde stati.si peste 3 saptamani merg la resita.
http://community.webshots.com/user/svetlana_79
Panseluta spune:
Eu am 30 de ani si am trait in Resita pana in '90, apoi m-am mutat cu toata familia in Bucuresti.
Am locuit in Govandari.Am´cei mai buni prieteni acolo si de cate ori pot trag cu drag o fuga, caci de, acolo mi-a ramas inima...
livia spune:
Fetele, gata ,am depus actele pt.PR(Niederlassungerlaubnis) si in 2 luni(atat dureaza procesarea) am vizaaaa...!!!Sunt asa de fericita ca putem ramane in De!
puuus!
ariadna spune:
Pt. livia:
Da' voi aveati deja 60 de luni de cotizatie la sociale in De sau ati dat peste un functionar de treaba? (cred ca voi sunteti cu Green-card, sper sa nu ma insel )
ariadna
tinatache spune:
poftiti la partea cu nr. 24:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57093
Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o