Prednison

Buna!
Bebelul meu de 1 an si 8 luni a facut zilele trecute o viroza pe care am tratat-o, in urma sfatului medical, doar cu antitermice. De ieri a inceput sa tuseasca putin, este ragusit si parca ar vrea sa expectoreze.
Am fost la control si diagnosticul este faringo-laringita bronsica acuta. I s-a dat nurofen, humex - sirop expectorant si PREDNISON.
Ma cam inspaimanta acest ultim medicament, chiar farmacista spunandu-mi ca n-a mai intalnit asa tratament la copil mic.
So, ati auzit ceva de Prednison? V-au recomandat si voua?
Nu i l-am cumparat deocamdata pentru ca vreau sa stiu mai multe despre el.
Multumesc de raspunsuri,
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Raspunsuri

eli05 spune:
Si noau ni s-a recomandat Prednison cand copilul avea vreo 8 luni,in urma unei bronsiolite care nu ceda la nimic,insa numai vreo trei zile.Oricum,nu a avut nici un fel de efect,pt ca ulterior s-a dovedit ca baietelul avea altceva.

rrox3 spune:
Mariuca a luat cand avea vreo 4 anisori, dar doar pentru 5 zile. Tot fiindca avea o bronsita acuta, dar era una obstructiva, nu putea sa respire bine. M-am speriat atunci foarte tare fiindca haraia groaznic cand respira. I-a fost de folos si si-a revenit repede. Daca baietelul tau respira bine nu cred ca-i nevoie de asa ceva. La alte bronsite mai normale (tuse cu expectoratii) nu am mai primit asemenea tratament.
Multa sanatate!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

alina costin spune:
Fetita cumetrei mele a facut tratament 10 zile cu Prednison,pentru alergie la gluten si a avut efecte neg.ciudate rau.Unul a fost faptul ca ia crescut par pe spate.Da o cautare pe Google si vezi efectele negative,apoi este alegerea ta daca ii dai sau nu.Pentru bronsita noi am folosit Salbutamol,are mai putine efecte negative.
Sanatate multa lui Mihnea.
Alina si Alexandra

aissa spune:
Este un brohodilatator. Cand il ia trebuie sa nu consume sare deloc. Si noi am folosit tot Salbutamol la bronsiolita, dar stiu alti copii care au luat Prednison.

niccostea spune:
Brr, nu mai vreau sa aud de prednison!!! Pe mine m.au indopat cat am fost mica cu prednison (am astm bronsic de pe la vreo 2 ani) si m-au chinuit cu regimul!!! Cah!!!!
Iar rezultatul? Am astm in continuare, insa dezvoltarea mea a fost mult grabita de prednison... La 10 ani aveam 1, 64 si 58 de kg!!!!
Eu as face tot posibilul sa-mi feresc copilul de prednison!!!
Eventual, incearca la Spitalul Malaxa, sos Vergului, nr. 12. Au o clinica de alergologie foarte buna acolo si sunt sigura ca ar trata si bronsita bebelului tau cu altceva decat cu prednison.
Optimistul e mai aproape de Adevar.

nonna spune:
nu cred ca e cazul sa-i dai prednison,nici eu nu am auzit la copil asa mic si pt. o tuse sa se recomande prednison.Schimba medicul si incearca cu siropuri expectorante,Humex sau Ambroxol sau Mucosolvan sa vezi ca-i trece.Sanatate!
Nonna

aime spune:
si noi, la 5 luni, cand a facut bronsiolita, i-am dat copilului prednison (jumatate de pastiluta)la indicatia pediatrului desigur, care a facut-o cu mare mare precautie.Din fericire, a avut efect imediat si n-am repetat doza.Noua ne-a spus ca 1 pastiluta in 2 zile nu e ceva neobisnuit.
Sanatate multa!!!
mami de
vladut(15 nov.2004)

adriana_mihnea spune:
Merci de raspunsuri. Am ales sa nu-i dau Prednison, brrrr, si continuam cu Humex expectorant.
Nu este medicul lui pentru ca nu era de garda azi; am fost la Budimex si dr. de acolo ne-a dat tratamentul.
Era 1/2 pastila la 8 ore, timp de 3 zile. Cam 5 pastile in 3 zile. Dar tot nu-i dau...
Va pup si sanatate bebeilor,

Siminaf spune:
Diagnosticul scris de tine nu este exact, nu exista asa ceva.
Dar: are o componenta laringiana, ceea ce-l face mai grav decit daca nu ar fi avut-o!
quote:
Este un brohodilatator. Si noi am folosit tot Salbutamol la bronsiolita, dar stiu alti copii care au luat Prednison.
De cind este Prednisonul bronhodilatator?!?!?
Prednisonul este un glucocorticoid, cu efecte antiinflamatoare puternice, si antialergice si inca alte multe mecanisme de actiune.
Daca medicul respectiv l-a prescris, inseamna ca la nivelul laringelui a observat un proces inflamator destul de important care, daca ar continua, ar putea pune viata micutului in pericol. Da, se moare de laringite acute sau subacute acutizate, cu localizari subepiglotice, uneori chiar si supraepiglotice! Nu este o gluma! Daca medicul a consultat copilul si asa a prescris, inseamna ca acest risc exista! Nu va mai doftoriciti singure, ca e pacat de copii, zau!
Sanatate multa bebeului!

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

adriana_mihnea spune:
Hai, mey, ca ma sperii...
Diagnosticul corect este laringo-traheo-bronsita acuta (cel scris de mine in mesajul initial era din amintire...).
Daca ii dau totusi prednison, crezi ca este o doza mare? Adica 1/2 pastila/8 ore/3 zile? Te intreb ca vad ca ai ceva studii in domeniu.
Merci mult,