Prednison
Raspunsuri - Pagina 2

adriana_mihnea spune:
Revin cu ceva: copilul nu tuseste decat rar, de cateva ori pe zi si atunci pare ca vrea sa expectoreze. Este putin ragusit si cam atat...
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

andreea_tx spune:
Pai tocmai ca este un pic ragusit cum zici,de la laringe i se trage si iti pot spune ca sunt patita cu baiatul si daca boala se agraveaza se poate ajunge la sufocare.Cum a zis si Simina dr. e cel care stie mai bine si nu degeaba ti-a dat acest trat.Sigur ca tu faci cum crezi de cuviinta,e hotararea ta.Nu stiu de ca va sperie acest medicament ca e pe perioada scurta si nu se intampla nimic si nici nu creeaza dependenta.
andreeat

mamica dulce spune:
Marc a luat prednison de doua ori in combinatie cu alt medicament..imi scapa numele acum,un bronhodilatator,cand a avut crup.Asta pentru ca s-a intamplat in ro si nu aveam supozitoare cu cortizon,acum nu mai plec nicaieri fara ele.Oricum,nu e bine sa dai copilului nici una nici alta,dar sa risti sa nu-i dai e exclus.
Daca doctorul ti-a recomandat prednison da-i,n-ai ce te face sper sa nu fie cazul prea des.Eu i-am dat prednison la 1 an si la 1 an jumate.
Puiul meu e foarte sensibil la gat,caile respiratorii..a avut de vreo 4-5 ori crup,bronsite si pneumonie..de anul trecut e muult mai bine,daca e ceva se rezuma doar la rosu in gat (si ala e cu febra mare,antibiotic musai,dar de preferat unei bronsite,crup )
Medicul a zs ca in general dispare pe masura ce creste sper sa fie asa si la voi.
Pana una alta vedem cum trecem de iarna asta,pentru ca incepe gradi.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

mamamariana spune:
Si eu am luat prednison cand am avut zona zoster. NU E BRONHODILATATOR!!! Se administreaza in general cand alte medicamente nu dau rezultate. Nu e un capat de lume daca nu il dai copilului foarte des sau in cantitati mari. Daca e prescris de doctor, inseamna ca stie el/ea de ce??? Daca nu esti sigura pe doctor si ai dubii, mai vezi altul/altii.
Chestia care mi se pare mie dubioasa e ca nu ai avut nici un antibiotic pana acum. Eu as face o antibiograma si as incerca un antibiotic intai.
Sfatul meu: mai vezi un doctor. Daca zice acelasi lucru - da-i prednison. Si tine minte cat i-ai dat si de cate ori ca sa spui doctorilor mai tarziu. Aici, dr. te intreaba daca ai ceva impotriva steroizilor, chiar si atunci cand e vorba sa iti prescrie o simpla crema cu 0.1% cortizon. Intr-adevar, sunt unii (pacienti) foarte reticenti la prednison...
Sanatate multa puiului - eu cred ca se va reface repede.
Numai bine,
Mamamariana

adriana_mihnea spune:
Revin putin la acest subiect...
So, nu i-am dat deloc prednison si l-am dus la control dupa terminarea tratamentului cu Humex si Nurofen. Bebe este ok, plamanii n-au nimic, gatul este in regula si, dupa spusele dr., n-a contat daca nu i-am dat prednison deoarece totul s-a terminat cu bine. Nu era necesar!
Va pup si numai bine bebeilor nostri,
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)