Povestea (inimii) a ta cum e?O tanara,s-a oprit in
O tanara,s-a oprit intr-o zi,in centrul unui oras mare si a inceput sa spuna trecatorilor ca ea are cea mai frumoasa inima.In jurul ei sa-u strins o multime de oameni si toti ii admirau inima.Nu vedeai pe inima ei ni un semn,nici o fisura.Toti au cazut deacort ca e cea mai frumoasa inima care au vazut-o vreodata.Era foarte mandra de inima ei.Deodata,din multime s-a apropiat o batrinica si cu un glas linistit a zis:
-Si totus, perfectiunea inimi ei,nu se compara cu frumusetea inimii mele.Toti erau curiosi,pana si tanara era curioasasa vada ce inima indraznea sa se compare cu a ei.Era o inima puternica,a le carei batai ritmate se auzeau pana dedeparte.Dar era plina de cicatrice,locuri unde bucati din ea fusesera inlocuite cu altele care nu se potriveau chiar intru totul.Liniile de unire dintre bucatile straine si inima batrinei fiind sinuoase,chiar colturoase pe alocuri,ba mai mult lipseau bucati intregi din inima concurenta si acolo se vedeau rani larg deschise inca sangerande.Tanara dupa ce a examinat inima batrinei si-a ridicat privirea si a zis rizind: -Cred ca glumesti femeie.Priveste la inima mea e perfecta!Pe cand a ta e toata o rana,numai lacrimi si durere. _Da,a spus batrina,inima ta arata perfect,dar nu mi-as schimba-o nicodata cu inima ta.Vezi tu fiecare cicatrice de pe inima mea reprezinta o persoana caruia ia-m daruit dragostea mea-rup bucata din inima mea si i-o dau omului de langa mine,care adesea imi da si el o bucata din inima lui ce se potriveste in locul ramas gol in inima mea.Dar pt ca bucatile nu sunt masurate la milimetru raman margini colturoase pe care eu le pretuiesc nespus de mult,deoarece imi aduc aminte de dragostea care am inpartasit-o cu cel de langa mine.Uneori am daruit bucati din inima mea unor oameni care nu mi-au dat nimic in schimb,nici macar o bucata din inima lor.Acestea sunt ranile deschise din inima mea,gaurile negre...a iubi pe cei din jurul tau ,inplica intodeauna un oarecare risc.De si aceste ranii sangereaza inca si ma dor,ele imi amintesc de dragostea pe care o am si pt acesti oameni,si cine stie,poate intr-o zi sa se intoarca si sa-mi umple locurile ramase goale cu bucati din inima lor.Intelegi acum draga mea care este adevarata frumusete a inimi.Tanara o ramas tacuta si ochii lacrimii sa apropiat de batana ,a luat o bucata din inima ei perfecta si ia dat-o batrinei care sia ea la randul ei ia dat o bucata din inima ei!Tanara a privit la inima care acum nu mai era perfeca,dar era ma frumoasa ca niceodata,finca acum avea dragoste din inima batrinei.Cat de trist e sa mergi pe calea vieti cu o inima intreaga in piept,O,inima perfecata dar lipsita de frumusete!!!!
Rody si puiul Elodie!!!
Raspunsuri
Ana68 spune:
Elodie,trista si adevarata aceasta poveste....Multi ar trebui sa stea si sa cugete putin la astfel de vorbe....
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
danangie spune:
Intr-adevar frumoasa povestea si ai de invatat.O voi traduce si o voi duce la munca..asa poate capoasele de colegele mele se vor trezi.
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
Elodie spune:
Aveti dreptate fetelor,dar din pacate in ziua de azi oameni nu mai sunt asa de buniSunt niste!!!
Rody si puiul Elodie!!!
oana cretu spune:
Am mai citit povestea asta, dar mereu m-a impresionat pana la lacrimi si as vrea sa intalnesc in viata multe exemple ca aceasta fata. Merci Elodie!
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
poze noi
Loma spune:
Scuze, mie mi se pare cam sadica povestea ..., nu am reusit sa vad dincolo de cuvinte....
Puteati sa inlocuiti cuvantul inima cu altceva..
Loma
Smerenia este regina virtutilor.
cait spune:
Depinde cum privesti poveste..pe o parte poate iti trezeste anumite sentimente si te face sa te gandesti mai mult la viata pe de alta parte poate sa nu-ti trezeasca nimic..Depinde de sensibilitatea fiecaruia..
Loma spune:
Scuze off topic,
Cait daca te-ai referit la mine, nu m-ai categorisit bine, esti departe de ce am zis eu, ca sa nu zic mai mult...
nu inseamna ca tu ai fi mai sensibila decat mine.
Mai citeste o data ce am scris.
se vorbeste despre inima, ca si cum ar fi un copac sau o floare sau o casa, oricat de "insensibili" suntem nu poti spune ca nu te deranjeaza expresii de genul "toti s-au adunat in jurul ei si-i admirau inima", "gauri negre in inima" sau "lipseau bucati intregi din inima", brrr... horror... tu cum vezi asta,
M-am blocat la citirea acestor expresii si n-am reusit sa vad mai departe ...
Sper ca m-am facut inteleasa.
Loma
Smerenia este regina virtutilor.
cory35 spune:
Foarte frumoasa poveste si .. cred ca este atit de adevarata..
De atitea ori daruim dragoste neconditionat si nu primim nimic ...
cait spune:
Loma sorry dar nu m-am referit absolut deloc la tine..am spus parerea mea..si nu cred k as fi mai sensibila..am spus doar k depinde cum priveste povestirea poate sa te sensibilizeze sau nu dar nu pe tine in general vorbind..
marcuali spune:
Doamne!!Intelepte cuvinte, puternice emotii se ascund...Cum ati spus si voi, sunt oameni care simt si care vor sa simta, sunt oameni care cauta explicatii, se pierd in rationalizari si expresii, fug de ei si de altii.Cred ca avem nevoie din cand in cand de ne uitam la inima noastra si s-o daruim in parte lumii!!