Fetele din America (47)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xela29 spune:

Mymirela trebuie sa repar mesajul de ieri in care m-am incurcat prea mult. Este o modalitate prin care tu nu platesti nici o taxa, indiferent de suma, si asta e daca ii primesti cadou. Ce am afirmat eu cu peste $10,000 taxabil este valabil pentru cine ofera cadoul, daca este cetatean al US. Sunt foarte sigura (sotul meu e contabil aici) de aceasta data si stiu ca tot ce iti trebuie este o scrisoare doveditoare de la cineva din Romania, legalizata si tradusa, cum ca ti-a oferit cadou suma respectiva.
Comisionul bancar nu prea ai cum sa il eviti. Indiferent cand si cum ai scos banii din US, orice banca este nerabdatoare sa te taxeze din nou. Probabil, cel mai sigur este sa platesti comisionul la banca si sa tratezi totul ca un cadou. Daca tu vrei sa arati ca ai vandut proprietati in Romania si ca de acolo vin banii, atunci acestia intra in US ca si income , care se adauga la cei $40,000 si la sfarsitul anului, pe tax return se calculeaza taxele pentru $120,000 , ceea ce sunt mai mult decat convinsa ca nu vrei. Marja procentuala creste foarte mult la asemenea suma iar taxele sunt de ordinul miilor. Asadar, pare mult mai avantajos comisionul bancar si varianta cu cadoul de la cineva de acasa (si este mult mai sigur).
In speranta ca te-am ajutat cat de cat, si ca nu te-am incurcat mai mult decat era necesar, bafta multa !!!

... words are tools...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Conchita ..eu am locuit pina acum si in LA (care face parte din LA County) si in Orange County (ele fiind la granita). Sa locuiesti in Orange County si sa faci naveta in LA este imposibil. Traficul este infiorator.Deci varianta asta pica din start..cu toate ca dupa ce traiesti in Orange County (Irvine, Newport Beach, Laguna Hills, Laguna Beach, Dana Point, San Clemente)...oriunde te-ai duce in Orange County ..nu se ridica la nivelul acestora (este frumos, populatia tinara si cu nivel de educatie mai ridicat, foarte multe locuri de distractie, verdeata multa......safe...rata criminalitatii extrem de redusa, cladiri mai noi...dar mai scumpa un pic viata).
Sa locuiesti in LA ..nu te-as sfatui, este plin de mexicani de proasta calitate, ceva negrii...gang-uri..peste tot, mizerie, criminalitate ridicata.
Poti locui insa foarte aproape de LA in orase gen : Glendale (frumos, curat, chirii rezonabile, safe, au si scoli bune , plin de armeni care seamna foarte mult cu noi din multe privinte si doar la 10 minute de LA, pe un freeway mai putin circulat... rarisim intilnit in LA County), La Crescenta (un oras mic...dupa mine mai degraba cartier, frumos, curat, linstit), Montrose (tot asa mai mult cartier), La Canada (foarte frumos dar scump ) sau Tujunga (nu-i frumos, dar este safe, preturi inca rezonabile si la chirii dar si la case)....Toate aceste orase sint la maxim 15-20 minute de LA.
Daca te mai pot ajuta cu ceva da-mi un PM>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Kim, m-ai ajutat deja foarte mult, multumesc frumos, daca mai ai impresii de povestit, abia astept (aici sau pe PM, unde crezi tu). ma intereseaza parerile subiective, bazate pe experienta, ale celor care locuiesc acolo, chestii pe care nu le poti gasi totusi pe nici un site. din ce povestiti voi imi fac o lista cu zone favorite si cand ajungem acolo va fi mai usor sa vizitam la tinta cum se zice, decat sa hoinarim la nimereala. ca am invatat si eu ceva din experienta. cand ne-am mutat din kansas in orlando, am inchiriat apt. dinainte sa ajungem, fara sa-l vedem, tot asa dupa informatii de pe siteuri. si realitatea nu ca era alta (zona era intr-adevar okay), dar am omis un factor important: era aproape de campusul univ. si deci cartierul era plin de studenti. asa ca, sa te tii harmalaie si intreceri cu masinile si party-uri nesfarsite noaptea, etc. in concluzie, statisticile is bune, dar tot cineva care locuieste intr-o zona iti poate spune cel mai bine cum sta treaba la fata locului. multumesc inca o data!

Mergi la inceput

Sint atitea de spus..cred ca cel mai simplu ar fii sa ma intrebi tintit ce te intereseaza. Sa inteleg ca va mutati in LA...LA este asa de vag..daca ai stii exact ce zona din LA care te intereseaza....Nu te-as sfatui sa inchiriezi un apt fara sa-l fii vazut inainte. LA este un fel de Babilon...sint 300 de limbi si dialecte vorbite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Vaz ca discutati de LA si ma bag si eu cu o intrebare - barbatul personal se muta la LA peste doua luni si cauta sa inchirieze ceva relativ aproape de UCLA (studio/one-bedroom singur sau two-bedroom de impartit cu cineva). Ceva sugestii unde sa caute si pe ce cartiere sa se orienteze? Pana acum ne-am uitat pe craigslist da' n-am gasit inca nimic.. El ar fi vrut in Santa Monica da' se pare ca-i cam scumputz..

ps conchit, pe voi cand va bate gandul sa va mutati? ca acusi incep si io sa fac naveta

Lai

Mergi la inceput

Olivia,nu as putea sa-ti recomand un anumit cartier in LA....dar ca sugestie...poti apela la rent.com si apartments.com(parca asa era)...acolo poti vedea pozele si dotarile diferitelor complexe. Apoi mergi pe mapquest.com, unde punind adresa respectiva poti vedea ce magazine, banci etc sint in jur si la ce distanta. Ultima chestie si cea mai importanta verifica si la politie respectiva zona...si poti vedea cite furturi au fost, cite crime..etc...si-ti poti face foarte usor o idee despre rata criminalitatii.....
De ce nu inchiriaza in campus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Eu am auzit ca Studio City in LA county e frumos si locuibil, dar nu stiu mai multe, ca nu prea am frecventat zona.

Mai, pe voi nu va ingrijoreaza pretul la benzina? Azi dimineata la stiri spuneau de avioane ca sant in criza de benzina in unele aeroporturi. Acum cateva zile in Wall Street Journal, scria ca Continental pe zborurile internationale au redus bagajele de la check in de la 70 lbs la 50 de lbs, ca sa offset preturile de la fuel. Voi crede-ti ca se apropie o criza de benzina? O sa ajungem si aici ca in Romania, cand se statea o zi la coada, ca sa faci un plin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mymirela spune:

xela29...

sa vedem daca am inteles bine. deci daca "primesc"banii de la cineva nu mai platesc nici o taxa, decat comisionul la ridicare din banca americana. iar daca nu am o astfel de scrisoare de donatie, tre sa ii declar la income.
ok...cred ca m-am prins acum. e logic ce spui tu.
dar daca aduc pe avion mai mult 10.000 nedeclarati in caz ca mi-i descopera mi-i confisca oricum, primiti sau neprimiti?!
dar daca ii declar in aeroport, dar spun ca am dovada ca sunt primiti... pot sa vin cu toti banii fara sa platesc vreo taxa? asa as evita si comisionul bancii, desi... nu stiu daca merita avand in vedere ca riscul si stresul e cam mare sa vii cu asa multi la tine (daca dai, sau mai bine zis da el peste tine, peste un "domn bine intentionat":)).

oricum mersi mult pt. lamuriri!
numai bine!

fara -n pantecus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Pe mine ma ingrjopreaza pretul la benzina de vreun an-doi, dar unu' in spate cu gura acasa, care-mi tooot spune ca-s ceausista de ma freaca grija cu pretul la benzina. Ei, de cind a inceput moncherul sa faca naveta cite 68 de mile pe zi si pretul la benzina sa creasca pe la $2.70 a inteles ca nu-a aberanta. Acum nici nu ma mai gindesc, ca ce-as putea face? Sa incetez sa mai traiesc???
Voiam io sa-mi iau un cruiser (o tzoacla din aia smechera de beach town, in care stai drept, nu aplecat ca la MTB), da' am incercat vreo trei acum citeva zile si parca-am obosit tot testind. Asa ca m-am gindit eu ca mai bine imi pun burta la pastrare in spatele volanului.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Bic, eu ma gandeam la PT Cruiser, nu la bicla . ..
Eu atata vreau - sa fie benzina macar pana la anu sa apuc sa-mi fac vacanta in Romania, si sa nu dea astia de la arilines, mai ales cu chapter 11, faliment (macar pana cand nu ma intorc eu din vacanta. . . )
Daca ar fi sa fac naveta cu Coaster-ul m-ar costa abonamentul 110 pe luna, iar benzina la SUV-ul meu ma costa 100 pe luna, daca acest ratio sta asa, e inca bine.

Don't worry about the world coming to an end today. It's already tomorrow in Australia." (Charles Schultz)

Mergi la inceput