Fetele din America (47)
Raspunsuri - Pagina 6
Bic spune:
mymirela, eu am vazut si folosit un singur fel de gelatina praf care se gaseste la orice supermarket. Imi pare rau ca nu mai stiu cum se numeste, dar la mine a functionat beton (la piftie.)
Spor!
DPN 31.10.05
amuleta spune:
Se numeste unflavored gelatin, se poate pune la torturi, piftii...
Primele impresii din Romania maine, dupa ce ma duc la pasapoarte.
cataghe spune:
quote:
Originally posted by amuleta
Primele impresii din Romania maine, dupa ce ma duc la pasapoarte.
Aiiiiiiiii... iti doresc din tot sufletul sa ai noroc, sau sa se mai fi schimbat lucrurile intre timp
_
In God we trust, all others bring data.
geliza spune:
Carolyne, in Ro a aparut de curand Legea privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, nr. 248...uite un link:http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.frame , in care se prevad conditiile de calatorie pentru minori...ce-i drept este vorba de cetatenii romani...poate, adica sigur, altele sunt conditiile pentru cetatenii americani (puiuta ta)....
Eliza si Mara (24.01.2002)
xela29 spune:
Mymirela, problema cu sumele peste $10,000 este destul de sensibila dar se pot gasi solutii. De primit prin transfer bancar poti primi cati vrei tu, dar tot ce depaseste $10,000 este taxabil de IRS, iar procentul depinde de venitul tau global... de cele mai multe ori insa este o suma destul de mare, pe care nu cred ca vrei sa o faci cadou lui Unchiu' Sam... Daca preferi varianta cu purtatul lor in buzunar peste granita, e cam la fel, pentru ca atunci trebuie sa ii declari (daca depasesc $10,000) si din nou se pune problema sa fie mentionati pe tax return... iar taxe, iar circ.
Bineinteles exista solutii la toate. Ideal este sa combini variantele... de asemenea poti sa iti asumi riscul sa treci cu ei fara sa ii declari la vama (dar varianta negativa, in caz de control, inseamna confiscarea lor)... pe de alta parte se poate crea un cont bancar "temporar" pe care il folosesti doar pentru acest tip de transfer... In orice situatie, legal, suma totala pe care cineva din US o poate primi drept cadou fara a fi taxat este de $10,000 pe an si garantat se iveste un audit daca in fiecare an respectivul va primi acesti bani cadou. Bafta multa !!!
P.S. Fetele, please, puneti-ma si pe mine in lista voastra.
Carmenbr spune:
Iubitele mele fete din California,
Am si eu ceva si hai s-o ajutam pe Sabinuca cu cat vreti voi.
Am 2 tichete de intrare la Hurricane Harbor Six Flags California. La un tichet economisiti $7 si pot intra cel mult 6 persoane cu aceasta reducere. Deci biletul costa $16.99 in loc de $23.99, iar cu el beneficiaza de aceasta reducere 6 persoane. Sunt valabile pana la 25 septembrie. Hai ca e cald in California si cred ca va place la toate sa va balaciti. Am 2 tichete de acest fel.
Am 24 tichete de intrare la Six Flags California. Tichetul costa $24.99 si scrie ca economisiti $23.00 pe tichet. Sunt valabile pana in 25 septembrie.
Nu vreau sa fixez eu un pret, da-ti voi cat vreti sa donati pt Sabinuta. Vi le trimit prin posta gratuit.
Astept detalii pe PM.
Carmen
Andrada spune:
Bine ai venit xela29!!
Esti pe lista
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
mymirela spune:
xela29 mersi mult pr lamuriri.
banii pe care as vrea sa-i aduc din ro, nu sunt primiti cadou, ci obtinuti din vanzarea unoi proprietati imobiliare personale. acestea fiind datele, taxa respectiva se aplica in continuare?! si daca da, cam cat ar fi taxa asta daca eu am un venit de 40.000/an iar suma pe care vreau sa o aduc e in jur de 80.000.
sincera sa fiu mi-e cam frica sa vin cu ei prin buzunare...
multumesc inca o data!
fara -n pantecus
mymirela spune:
si inca ceva... banii astia pe care vreau sa-i aduc sunt banii pe care eu i-am scos din usa acum un an jumate. atunci i-am transferat din contul meu de aici intr-un cont la o banca romaneasca, iar singura taxa pe care am platit-o a fost comisionul la ridicare de 0.2% catre BancPost (banca romanesca). in america nu am platit nimic.
so... crezi ca as putea sa evit platirea taxei respective daca dovedesc ca eu am scos 80.000 anu' trecut din usa, iar acum ii aduc inapoi?!
fara -n pantecus