Fetele din America (47)
Raspunsuri - Pagina 4
cristina30 spune:
Hello,
eu nu sunt din America, dar v-am citit postarile si daca intradevar
vreti sa cumparati o masina de spalat performanta va recomand Miele;
intradevar sunt scumpe dar se merita, sunt cele mai bune masini de spalat din Germania.
Cristina
p.s. m-am uitat de pagina propusa, www.abtelectronics.com
Siminaf spune:
Aici masinile de spalat sint fabricate pt. State, uneori chiar in State, sub licenta firmei respective. Din aceasta cauza difera si calitatea, in functie de firma americana care le produce. Stiu de la o prietena absolut obsedata de masinile de spalat si de uscatoare, stie toate detaliile in functie de firma producatoare, etc.
Deci sint diferente fata de Europa.
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Carolyne spune:
Buna fetelor,
Am si eu o rugaminte la cele care ma puteti ajuta cu un sfat. Vad ca nu sunt chiar in topic, dar tot fetele din America trebuie sa stie ce si cum.
Este posibil, deci nu suntem inca siguri, ca fetita noastra sa plece cu tatal meu in Romania si sa stea acolo cam 3 luni. Plecarea ar fi pe 8 octombrie. Intrebarea mea este: ce acte/declaratie/etc trebuie sa ii dam noi tatalui meu, ca insotitor al copilului, pentru a nu avea probleme la iesirea din State si intrarea in Romania. Mentionez ca fetita este nascuta aici, deci este cetatean american, iar in octombrie la vremea calatoriei va avea 1 an.
Ma gandesc la vreo declaratie notariala, nu stiu, si daca da unde trebuie sa merg si cam cat costa.
Locuiesc in Chicago, mentionez asta pentru ca uneori legile difera de la sta la stat.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Carolyne si bebelusa Veronica
Carolyne spune:
Tot eu: si intrebari legate de calatorie.
Am sunat la LOT, tata deja avand bilet la compania asta, si mi-au spus ca un bilet dus-intors ma costa 1100$. Pentru un copil de un an!!! Mi se pare enorm. Daca iau doar one way costa 570$ si mai vad ce va fi la intoarcere. Poate gasesc un deal mai bun la alta companie.
Mi-au spus ca locul acela din fata scaunului, ca un mic patut (nu stiu cum se numeste, scuze) nu se da decat pentru copii sub 6 luni. pentru cei mai mari ori il tine parintele pe picioare ori loc separat. Normal ca am optat pentru loc separat, ar fi inuman sa calatoreasca atatea ore cu un copil de un an pe genunchi! Si sunt conditii in avion sa o culce pe spate pt. a-i schimba pampersul?
Daca mai aveti si alte sfaturi legate de calatorie va rog sa nu va sfiiti.
Inca o data va multumesc anticipat.
Carolyne
Gabbriela spune:
Carolyne pt acte ar trebui sa suni la ambasata romaneasca si sa intrebi, asa gasesti cel mai exact raspuns pt problema ta si cel mai sigur.
Bieltul, nu mi se pare mult du ssi intors, mai ales ca esti in mijlocul sezonului, acuma faci cum vrei, numai sa nu te frigi cum ai calculat 570 $ acuma, si inca apata la intoarcere, iasa chiar mai mult, nu?
Cu copilul in avion. La baie este masuta deaspra WC unde poti schimba copilul. De dormit dac aare scaunul ei foarte bine poate dormi intinsa acolo (Julian a dormit asa si avea 2 ani si 6 luni, loc a avut suficient).
In avion la fata sa aiba:
- medicamente in caz ce ceva se intampla, de febra, de alergi, de dureri de dinti.
- mancarea ei preferata
- jucari noi si vechii sa o tina ocupata
- haine de schimb, caciulita subtire, daca are scaunul fix la o gra de aerisire sa ii puna la fata in cap.
- apa (in caz ca bea formula, sa iaba cu el, sa nu ii dea cea din avion, sa lase la tem camerei ca in avion iti adauga apa fiarta de la ei peste formula si o dilueaza, trebe sa fi fff clar cu ei si in graba tot pun apa de la ei, ca e mai usor asa).
Cam atata ar fi acuma.
O zi buna
Gabrielle mamica lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte Mini-Vacante(New!)
Carolyne spune:
Multumesc pentru raspuns Gabriella!
Banuaiam ca au conditii pentru bebelusi - schimbat scutec etc - doar ca atunci cand am venit cu avionul nu am acordat atentie (nici macar nu o aveam pe Veronica).
Nu m-am gandit sa sun Ambasada Romaniei in SUA pentru ca fiind vorba de un cetatean american care calatoreste in afara granitelor tarii sale, drepturile/conditiile/etc de calatorie nu le reglementeaza statul roman, asa mi se pare mie logic.
Normal mi se pare sa intreb autoritatile americane, probabil ca immigrationul ar trebui sa stie ceva. Dar am intrebat totusi aici gandindu-ma ca au mai fost in aceeasi situatie unele dintre voi.
Numai bine,
Carolyne
amuleta spune:
Acum un an nu intreba nimeni de nici o hirtie dar nu stiu daca s-a schimbat intre timp.
Gabbriela spune:
quote:
Originally posted by Carolyne
Multumesc pentru raspuns Gabriella!
Banuaiam ca au conditii pentru bebelusi - schimbat scutec etc - doar ca atunci cand am venit cu avionul nu am acordat atentie (nici macar nu o aveam pe Veronica).
Nu m-am gandit sa sun Ambasada Romaniei in SUA pentru ca fiind vorba de un cetatean american care calatoreste in afara granitelor tarii sale, drepturile/conditiile/etc de calatorie nu le reglementeaza statul roman, asa mi se pare mie logic.
Normal mi se pare sa intreb autoritatile americane, probabil ca immigrationul ar trebui sa stie ceva. Dar am intrebat totusi aici gandindu-ma ca au mai fost in aceeasi situatie unele dintre voi.
Numai bine,
Carolyne
Pe la vamele din ro te poti astepta la orice, mai bine sa fi informata, sa sti din start ce si cum treaba, intreaba si aici, dar informeazate cumva.
O zi buna
Gabrielle mamica lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
conchita spune:
apelez si eu la dragele din California cu o intrebare, mai precis despre zona imobiliara a LA-ului: care zona e mai buna, care-s preturile la case in zonele respective si cam care e stilul de viata pe-acolo? n-am fost nici macar in vizita, deci n-am idee. am cautat pe net, dar nush ce zone sa bifez ca acceptabile? va multumesc pentru orice fel de informatie
p.s. nu zone cu case de milioane de dolari, ci mai normale, ca pentru clasa de mijloc. :)
Gabbriela spune:
Orange County
Cypress, Fullerton, Anaheim, Buena Park
Astea zice sotul ca lui ii plac cel mai tare.... si nu ii place deloc
LA county - rau
incearca site-ul asta:
www.ziprealty.com gasesti tot ce vrei acolo, de la populatie de negri, albi, poluare, crima... tot tot.
PS: web site-ul e acuma in renovare, adauga ceva nou la el.
PS: Chiar acuma e de vanzare o casa pe strada mea cu 700 mii $ cu etaj, construita special pt 2 famili, cu intrari separate, cu garaj pt 3 masini... curte mare.
Vrei sa te muti aici?
0 - 2 years 2 - 3 years