Fetele din America (47)
Raspunsuri - Pagina 12
Laura Takacs spune:
Hai Cleo sa ne depanam amintiri! How about $3/lb de steak? Si ala era de calitate super. Si cu $50 iti umpleai cosul de cumparaturi la market (cumparai inclusiv carne)pt o saptamana. Tu ai apucat vremuri mai bune, eu vorbesc numai de acum 20 de ani.
Cleomax spune:
laura, lasa-ma bre, de ce vrei sa ne stricam aici ziua, ca deja ma intristasem cand am dat send. plus ca de dimineata ii povesteam lu' fi-miu despre timpurile cand, daca aveai nevoie de ceva de la INS, te duceai acolo si rezolvai intr-o zi, nu stateai la telefon ore intregi ca sa-ti spuna o fonfaita cu atitudine ca nu stie ce sa-ti raspunda.
mai bine hai sa-ti cautam un' sa te duci in vacanta in caraibe.
Laura Takacs spune:
da, Cleo, da' si vacantele alea s-au scumpit intre timp io mi-am stricat ziua dis de dimineata cand am bagat benzina de $50, la $2.53/gal, si stiu ca ma tine numa' fro' trei zile- daca nu folosesc aerul conditionat...mai stii cand de $5 mergeai cu masina toata saptamana?
io mi-aduc aminte cand stateai la coada la INS o zi intreaga, acuma stai la telefon, lasa ca unele lucruri nu s-au schimbat
Siminaf spune:
Da, dar din ce am auzit de la prietenii nostri, si salariile erau ceva de genul 1-5 $/ora...
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Laura Takacs spune:
Simina, minimum wage era $3.35 pe ora, acuma cat e dublu poate? Dar atunci ca si acuma cei cu meserie (degree) nu faceau minimum wage. $1-5/ora castigau cei de la McDonald's. Crede-ma preturile s-au scumpit intr-un ritm galopant, mai mult decat au crescut salariile.
ocebine spune:
Apropo de benzina...www.gasbuddy.com/" target="_blank">GasBuddy..bagi zip code si iti da cele mai ieftine preturi la benzina din zona de unde esti...
Metroul era $1 (acu' e $2)
Carnea de pui era 19c
Un pachet de Marlboro rosu $1.90 (shhh nu spuneti la nimeni ca fumam la 15 ani)
Un bilet la film $4.00
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
Pozele Noastre
Cleomax spune:
daaaa, cu asteptarile de o zi la immigration asa e, mie imi placea oarecum, mergeam ca translatoare pentru prietenii parintilor mei, cateodata imi dadea maica-mea semnatura sa iau zi libera de la scoala daca era vorba de fro urgenta.
la benzinarie, aia 45 centi includeau full serve, cu spalat de parbriz si check-up la presiunea din cauciucuri. cand au crescut preturile la benzina la inceputul anilor 80 am fost nevoita sa invat sa-mi pun singura benzina, ce tragedie
imi aduc aminte acum de costul unui minut la tel cu romania, cand co. de telefonie avea monopol si cereau cam $7 /minut, plus ca dadeam comanda la centrala si ne sunau peste cateva minute cand aveam legatura. asta cu telefonista a mai durat doar cateva luni dupa ce am ajuns eu, dupa aia formam numarul direct, parea sa fie minunea minunilor.
Laura Takacs spune:
Hai ca-i buna asta cu GasBuddy. Evident ca benzinaria care mi-e in drum nu-i cea mai ieftina, tre' sa merg vreo 5 mile in partea ailalta ca sa economisesc $0.10 pe gal.
Cleomax spune:
adevarat, simina, si salariile erau mici, cand am venit eu maica-mea lucra la un nursing home ca nurse's aide si avea $1.80/ ora. noroc cu taica-meu care avea meserie bine platita. asa se face ca la 1 an dupa ce au ajuns si-au luat casa cu 15 mii down-pmt. pretul casei era 47 mii (in chicago).
cert e ca viata era muuult mai ieftina.
Laura Takacs spune:
Cleo, de vremurile cand nu era internet iti aduci aminte? Cand celularele erau considerate un lux. Da, vorbeam in Ro si plateam cate $100 pe luna telefon, asa-i.