Fetele din America (47)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Hai Cleo sa ne depanam amintiri! How about $3/lb de steak? Si ala era de calitate super. Si cu $50 iti umpleai cosul de cumparaturi la market (cumparai inclusiv carne)pt o saptamana. Tu ai apucat vremuri mai bune, eu vorbesc numai de acum 20 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

laura, lasa-ma bre, de ce vrei sa ne stricam aici ziua, ca deja ma intristasem cand am dat send. plus ca de dimineata ii povesteam lu' fi-miu despre timpurile cand, daca aveai nevoie de ceva de la INS, te duceai acolo si rezolvai intr-o zi, nu stateai la telefon ore intregi ca sa-ti spuna o fonfaita cu atitudine ca nu stie ce sa-ti raspunda.

mai bine hai sa-ti cautam un' sa te duci in vacanta in caraibe.

Mergi la inceput

da, Cleo, da' si vacantele alea s-au scumpit intre timp io mi-am stricat ziua dis de dimineata cand am bagat benzina de $50, la $2.53/gal, si stiu ca ma tine numa' fro' trei zile- daca nu folosesc aerul conditionat...mai stii cand de $5 mergeai cu masina toata saptamana?

io mi-aduc aminte cand stateai la coada la INS o zi intreaga, acuma stai la telefon, lasa ca unele lucruri nu s-au schimbat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Da, dar din ce am auzit de la prietenii nostri, si salariile erau ceva de genul 1-5 $/ora...

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Simina, minimum wage era $3.35 pe ora, acuma cat e dublu poate? Dar atunci ca si acuma cei cu meserie (degree) nu faceau minimum wage. $1-5/ora castigau cei de la McDonald's. Crede-ma preturile s-au scumpit intr-un ritm galopant, mai mult decat au crescut salariile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Apropo de benzina...www.gasbuddy.com/" target="_blank">GasBuddy..bagi zip code si iti da cele mai ieftine preturi la benzina din zona de unde esti...

Metroul era $1 (acu' e $2)
Carnea de pui era 19c
Un pachet de Marlboro rosu $1.90 (shhh nu spuneti la nimeni ca fumam la 15 ani)
Un bilet la film $4.00

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Pozele Noastre

Mergi la inceput

daaaa, cu asteptarile de o zi la immigration asa e, mie imi placea oarecum, mergeam ca translatoare pentru prietenii parintilor mei, cateodata imi dadea maica-mea semnatura sa iau zi libera de la scoala daca era vorba de fro urgenta.
la benzinarie, aia 45 centi includeau full serve, cu spalat de parbriz si check-up la presiunea din cauciucuri. cand au crescut preturile la benzina la inceputul anilor 80 am fost nevoita sa invat sa-mi pun singura benzina, ce tragedie
imi aduc aminte acum de costul unui minut la tel cu romania, cand co. de telefonie avea monopol si cereau cam $7 /minut, plus ca dadeam comanda la centrala si ne sunau peste cateva minute cand aveam legatura. asta cu telefonista a mai durat doar cateva luni dupa ce am ajuns eu, dupa aia formam numarul direct, parea sa fie minunea minunilor.

Mergi la inceput

Hai ca-i buna asta cu GasBuddy. Evident ca benzinaria care mi-e in drum nu-i cea mai ieftina, tre' sa merg vreo 5 mile in partea ailalta ca sa economisesc $0.10 pe gal.

Mergi la inceput

adevarat, simina, si salariile erau mici, cand am venit eu maica-mea lucra la un nursing home ca nurse's aide si avea $1.80/ ora. noroc cu taica-meu care avea meserie bine platita. asa se face ca la 1 an dupa ce au ajuns si-au luat casa cu 15 mii down-pmt. pretul casei era 47 mii (in chicago).
cert e ca viata era muuult mai ieftina.

Mergi la inceput

Cleo, de vremurile cand nu era internet iti aduci aminte? Cand celularele erau considerate un lux. Da, vorbeam in Ro si plateam cate $100 pe luna telefon, asa-i.

Mergi la inceput