Ingineri, fosti, viitori..:)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns linusa spune:

monagan, unde-i magazinul de care povestesti?
pisik, nu ne dai detalii? in ce domeniu lucrezi, ca mecanica-i mare. masinarii mici sau mari? Si multa bafta in state! De ce 3 ani?
Eu incep la 1 Ianuarie la noua firma si primele 3 luni trebuie sa lucrez in state (California). deh.. firma americana.. Nu-mi prea place stilul american "noi suntem cei mai buni", dar sper sa-mi placa in rest.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

quote:
Originally posted by pisik 4ever

bun gasit, inginer mecanic, IMST (fosta TCM), poli Bucuresti

alegerea domeniului tehnic: aptitudini pentru desen tehnic si mate
cum spunea si linusa, sfatul tatalui ei alege-ti o meserie pe care sa o poti practica oriunde, pai asta m-am gandit si eu cu mintea mea din liceu si dinainte de revolutie... asa ca pot sa-mi dezvolt si capacitati de medium la cerere...

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

:) Daca spun Gheorghe Amza ? :) tzi spune ceva numele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

danna2002, nu-mi spune nimic numele asta. Cine e?

linusa, o sa schimbam impresii cand ajungem acolo, in mod normal noi ar trebui sa ajungem tot in ianuarie. Zic 3 ani deoarece sotul merge sa lucreze acolo 3 ani asa ca eu am demisionat, ma opresc acum in noiembrie sa ma pot tine dupa coada lui. Am lucrat in domeniul standardelor, mai precis standarde pentru aparate sub presiune, deci masinarii… si mari, si mici !!! tu in ce domeniu lucrezi?

... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Fetelor, in noiembrie planuim sa mergem la expozitia aniversala Einstein din Bern. Va tin la curent.

pisik, aparate sub presiune zici? cu ce se mananca? Eu cel mai mult m-am ocupat de sisteme de operare (Unix) si de memorii (cache, DRAM si hard discuri).

Mergi la inceput

uite arunca un ochi pe www.unm.fr/en/general/en13445/default.htm" target="_blank">aici

tu faci chestii abstracte,mie nu mi-au placut deloc chestiile astea cu electronii plimbareti. singura chestie abstracta pe care o fac este ca tin la zi siteul asta.

... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Inginer Transporturi, TET, 1995, lucrez in IT decind am terminat facultatea.

Cum am ajuns inginera? Pai, dupa lic. am avut 3 esecuri la electronica, am lucrat la IPRS Baneasa, si cineva m-a sfatuit sa dau la TET, asta a fost in 1990, eu cu gandul sa ma duc la seral si am ajuns la zi pentru ca in anul ala nu au fost locuri la seral.

P.S. In 2002 am absolvit si ASE

Mergi la inceput

pisik, vrei sa zici ca electronii nu exista? Iti spun eu ca-s la fel de adevarati ca si monstrul de aparat de pe site-ul tau
Am fost la un muzeu tehnic unde poti sa faci toate experimentele despre care eu in scoala am invatat doar teoretic. Cel putin la noi in liceu, experimentele lipseau cu desavarsite, cu toate ca eram clasa de mate-fizica. Misto! Tot ce vrei: campuri magnetice, surse de lumina si oglinzi, apa, substante, roti zimtate.. Aici e un exemplu, din pacate doar in germana:
http://www.technorama.ch/MagnetismusElektrizitaet.115.0.html

Mergi la inceput

Linusa, eu sunt ca toma necredinciosul, pana nu pipai nu cred. Adica nu se prinde de mine. Am cochetat un pic cu dezvoltarea de logiciel dar nu ma prinde deloc. Asa ca revin la ale mele, de astea care se pipaie. Nu am vrut sa continui cu o teza deoarece devenea prea indepartat de pipaiala. Cat am masurat fisuri la microscop mi-a placut, cand a trebuit sa calculez probabilitatea de propagare a unei fisuri a inceput sa semene a abstractie si am fugit repede. Trebuie sa-ti placa ce faci, altfel nu are rost sa te legi la cap. Imi aduc aminte vocile binevoitoare care spuneau ca asta e meserie de barbat si ca TCM-ul e cea mai slaba fac din poli. In ce priveste colegii mei baietii am zis intotdeauna ca pot face cel putin la fel de bine ca ei. Cat despre facultate, important este ceea ce vrei sa faci cu diploma respectiva. Daca nu o faci sa pui diploma in rama dupa, nu este deloc o facultate usoara.

Si aici am rasfoit manuale si am intrat prin muzee si este grozav sa vezi experimente, fenomene pe care noi le invatam mai mult sau mai putin pe dinafara pe la ora de fizica sunt expuse intr-un mod atat de atractiv, ca inveti fara sa-ti dai seama …

... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monagan spune:

Nu am intrat cam demultisor. De 2 sapt. ajung tarziu acasa din cauza job-ului.
Iinusa, magazinul de care vorbeam este in Cluj.

MG

Mergi la inceput

Servus fetelor! Eu una sunt cam obosita, dar tot va scriu 2 randuri.
pisik, m-ai convins ca esti Toma necredinciosul. Sfera mea de lucruri "reale" e mai larga ca a ta. Matematica pentru mine e un instrument cu care pot modela realitatea si partea faina vine cand gasesti mapari ingenioase si relativ simple. Despre doctorat ar fi multe de spus si da, de cele mai multe ori implica o munca de modelare/abstractizare a realitatii. Cat despre care facultate e mai slaba la poli, nu m-au interesant niciodata clasamentele astea. Petru mine toate chestiile care au de-a face cu fizica sunt super faine! In alta ordine de idei, unde mergeti in California? Eu merg cam la 40 de mile de San Francisco.
monagan, am inteles ca magazinul e in Cluj, dar unde anume?
Fetelor, mai povestiti ceva despre ce faceti la lucru. Si voua tot pauzele va plac cel mai mult?

Mergi la inceput