Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (30)
Raspunsuri - Pagina 12
tania-z spune:
JOY, spune-mi, te rog, si mie ce se intampla cu placenta inserata anterior, ca si la mine e asa, dar nimeni nu mi-a spus nimic.
MONET e bine sa mai auzim vesti de la tine
Tania & Punctuletz 20+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
Ina869 spune:
Buna fetelor, ma bucur ca sinteti in febra cumparaturilor ptr. bebe.
Eu v-am citit dar nu mi-a fost prea bine de-ceea nu am mai scris; m-am decis de vreo trei zile sa ma apuc serios de baut lapte fiindca mi-am facut mustrari de constiinta ca sint o mama ignoranta si delasatoare si decit sa iau pastile mai bine mi-l iau din surse naturale. M-am apucat sa beau lapte fara lactoza (am intoleranta la lapte) mi-am cumparat diverse cutii de lapte, de soya, cu cacao, vanilie…nu tine faza, dupa ce iau doar o gura ma simt umflata ca un balon, burta mi se dubleaza (ma balonez rau de tot) am o stare de disconfort total si plus gazulete ce sa mai spun. Nu am luat in seama toate astea - desi intotdeauna m-am confruntat cu astfel de probleme - si am continuat sa beau lapte. Nu mai pot sa dorm nici noaptea din cauza zgomotului provocat de intestinele mele, zici ca in burta mea se tin razboaie. Nu stiu daca asta il deranjeaza si pe bebe sau nu, cert este ca-l simt tot mai agitat si se zbate saracutul, ma bucur cind il simt, dar poate ca starea mea nasoala il afecteaza si pe el. Acum doua nopti m-am trezit din somn si l-am simtit sughitind, am simti ca ma topesc de dragul lui/ei.
Aseara am fost iar la inot si am descoperit ca durerile mele din dreapta sint cauzate de splina. Cel putin m-am linistit ca nu sint alte probleme.Durerile au fost foarte agresive, m-au apucat carceii in piscina, am simtit la un moment dat ca voi lesina si i-am spus profesoarei de inot ( tipa care ne arata exercitiile in apa) ca nu mai rezist pina la sf. orei asa ca am plecat mai devreme. Si ca toata treaba sa fie nasoala pina la capat, dupa ce mi-am facut dus am constatat ca mi-am uitat prosopul acasa, asa ca am plecat acasa cu siroaie de apa in urma mea ( m-am uscat putin la un feon) m-am mai incalzit putin in masina cind am dat drumul la caldura ( se lasase racoarea). Am ajuns acasa, mi-am facut un dus si directia culcarica, era deja ora 22.
De astazi dupa-amiaza pina marti nu mai venim la servici, este Sarbatoarea Civica la noi. Eu si George nu plecam nicaieri, stam sa muncim prin casa. Eu voi fi cu de-ale gospodariei , poate ma voi duce pe la inot si voi citi. Nimic deosebit, si este mai bine asa.
Voi cum va veti petrece weekendul?
Pupicei,
Ina
http://community.webshots.com/user/ina869
Virsta puisorului meu:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
joy04 spune:
TANIA, mi-a zis dr asa. ca placenta este la exteriorul burticii si bb-ul sub ea, adica mai spre organe. Pentru el nu-i nici o problema, dar pt noi este. Adica cand incepe sa loveasca mai cu forta, o sa ne dea cateva bine de tot in toate cele de prin burtticile noastre, plus ca o sa mimam si o sciatica din cauza asta. Daca era posterior, intre organe si suturile lui, ar fi fost placenta care mai diminua cat de cat. Adica vom avea dureri de spate, suturi in coaste
INA, eu m-am dus la dr cu aceeasi problema, o durere intr-o parte si anume in stanga, pe sub coaste, dar acolo este splina, nu in dreapta. Eu numai pot sta pe scaun prea mult din cauza asta. PArca ma impunge cu o bata direct in coaste. Si mi-a zis dr ca este colonul (chiar sa fii ajuns acolo?) si splina. O sa-mi fie si mai rau si o sa ma astept la dureri de mijloc cu mult mai "bune" decat ce am acuma
O sa-l nvat pe al meu cum trebuie facuta treaba prin casa ca eu sigur nu voi mai putea.
JOY + 21+
Noki_Lara spune:
Buna fete dragi si un week-end placut la toata lumea!
Anda77 - sunt o tolomaca. La profil am dat linkul de la pozele de gravida. Acum am corectat si intra in albumul principal, cu ramificatiile sale.
Dienuta - bine ca ai reusit sa scurtezi treaba pina la 2. tot e ceva. Las' ca daca merge mami la birou si e constiincioasa, iese bebele Luca destept si muncitor...hi hi hi
Xandra - tare mari necazuri ai tu, saracuta de tine. Tinem pumnii sa se cuminteasca rinichii cei rebeli!
Coralia76 - si eu tot la patut Babycare m-am decis pina la urma, din considerente financiare, bineinteles, ca cel de la Mini Blu ramine dragostea vietii mele, in materie de patuturi. Am gasit foarte ieftin la Niro, este un stand specializat BabyCare, am luat nr. de telefon de la nenea care se ocupa, si ala care la ei pe site e cu de toate (si jucarii si masuta de schimbat), in Niro e 2.300.000, mai ieftin ca pe site. Mie imi place doar cel cu imprimeu in carouri portocalii (mai de fetita, asa!), ca alea cu ursi nu le suport. Deh, fiecare cu nebuniile lui!
Andutzy, sa stii ca nu esti singura care monopolizeaza tintarii. La mine e la fel. As fi curioasa sa vedem ce se intimpla daca stam amindoua in aceeasi camera! Io cred ca te iau la numarul de piscaturi incasate!
Joy, iti tin pumnii sa se repare piciorul, asta dupa ce vor gasi buba.
Maria-Alexia, io de exemplu, cu dr. de familie n-am nici o treaba. E drept ca la mine e caz particular ca sunt arondata la Policlinica 10, unde ai mai multi doctori de familie, dar chiar daca ar fi fost unul, nu cred ca mi-as fi batut capul cu el-ea. Io sunt cu doctorita mea. Cind mi-a prescris analizele pe care stiam ca le pot face gratis - alea de singe din primul trimestru - m-am dus la dr. de familie. In rest, vorba fetelor: peace, man!
Despre mine: am fost tare harnicuta azi. Am executat o crema Ole - Dr. Oetker - v-o recomand cu caldura, e super buna si se face in 3 minute. Dupa care, ce m-am gindit eu - pai daca tot mai am lapte in frigider, ce-ar fi sa asortez crema la clatite? Si uite asa, am scos pe banda rulanta, mai concret, din 2 tigai simultan, 25-30 de clatite. Deja am mincat vreo 5. Restul, dupa-amiaza si Adi.
Va pupacesc pe toate! Sa fiti cumintele in week-end!
Poze cu mine
Varsta Sarah http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051106/dt/8/k/2ca8/preg.png
tania-z spune:
NOKI cum Dumnezeu ai reusit sa faci clatite pe caldura asta?
Ai vreo reteta secreta, fara foc?
Tania & Punctuletz 20+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
Noki_Lara spune:
Tania draga, asta se intreba si mama care oricum este impotriva clatitelor - nu le sufera! Nici ca gust, nici ca putoare!
Pai, dupa ce am degustat eu bunatate de crema Ole, mi-au aparut niste clatite in fata ochilor. Si pofticioasa cum sunt, gata fata! La treaba! Si mi-era si teama sa nu se strice cumva laptele cumparat cu 2 ore inainte!
Lamuriri suplimentare - la mine, apartamentul este spre sud-vest, adica caldura vine mai ales dupa 5-6 seara, dar o previn cu draperii groase in dormitor. Iar in bucatoarie, am unele co roz, in patratele, tare dragute si care tin umbra, deci nu e cald de mori. Sigur ca de la prajeala...EHHHHH, dar ce nu face o bortosica fana de clatite pentru burtica ei?
PS-cred ca si Sarah e mare amatoare...
Poze cu mine
Varsta Sarah http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051106/dt/8/k/2ca8/preg.png
mandyksch spune:
Monet, nu cred ca era o moda pe vremea mamelor noastre culcatul bbeilor pe spate. Chiar exista posibilitatea de a se ineca daca regurgiteaza mancarea,de asta ma intrebam si eu astazi cum sa ii culcam pe bebei daca pe spate nu, pe burta nu din cauza sindromului mortii subite???
Maria-Alexia, pe mine medicul de familie nu m-a trimis sa fac nici o analiza de trim.2, si cele de trim1 mi-au fost prescrise de ginecologul meu si medicul de familie mi-a facut doar trimiterea. La ultima intalnire cu ginecologul am intrebat daca am de facut luna asta ceva analize si mi-a spus ca nu....asa ca nu fac.
Ina, imi pare rau ca nu te-ai simitit bine, cred ca e naspa de tot intoleranta asta la lapte.E si la celelalte produse lactate? Adica iaurt, cascaval, branza?
Noki Lara mi-ai facut pofta de clatite, dar la mine in apartament e atat de cald ca nu ma incumet sa fac mare lucru....poate la noapte ca si ieri am gatit pe la 11 seara.
Mandy, 25+
andutzy spune:
Mi-am amintit ceva:zilele astea vorbeam cu un prieten si ii explicam eu cum astept nerabdatoare sa pot fuma iar , fara a-mi face procese de constiinta, cind in discutie s-a bagat o cocoana de vreo 35 ani. Mi-a spus ca ea are 4 nasteri (copii mari) si a fumat tot timpul sarcinilor si nu i s-a intimplat nimic nici ei nici copilului.Numai ca a 3-a sarcina s-a finalizat in luna a8-a, cind copilul avea numai putin de 1,250kg iar acum e o frumusete de copil avind (in prezent )2 ani.In momentul cind am incercat sa-i explic ca tocmai fumatul poate fi motivul principal al nasterii premature , ea , cocoana m-a socat:nasterea s-a produs datorita faptului ca copilul incepuse sa-si manince placenta si punea in pericol si viata mamei...voi a-ti mai auzit asa ceva ?
Atena 26+3
joy04 spune:
andutzy crezi ca era intreaga dupa cum parea?
nu am auzit asa ceva si nici nu prea cred ca se poate. dar mai stii ......?
JOY + 21+
Bic spune:
Sanatate tuturor fetelor cu problemutze. Tineti-va tare ca mai e putin.
Despre sindromul mortii subite.
quote:
Si ca ar trebui culcati mai mult pe o parte sau alta...ei si acum daca citim despre sindromul mortii subite , ni se recomanda -"Culcati copiii pe spate . Desi dorm mai bine pe burta
Da, asa e. Teoriile se schimba de la o generatie la alta. Eu am citit ca s-au facut studii si ca bebelusul nu are cum sa se inece daca doarme pe spate. Are instinct de supravietuire. Pozitia dormit pe burta mi se pare mai periculoasa si mai propice sufocatului.
Nu va mai faceti griji ca nu o sa stiti cum sa ingrijiti bebelusul. S-au descurcat miliarde de femei inaintea noastra, ne vom descruca si noi. Citit carti, uitati-va pe Internet si va garantez ca o sa fie bine. De fapt o sa fie bine si daca nu va informati, dar daca stii despre ce e vorba poti sa stii stresul sub control mai bine.
Despre faza cu pisorii in burta. In cartea dr. Sears scrie asa, la luna a sasea: "Nu exista femeie careia sa nu-i fi trecut prin cap cel putin o data in timpul sarcinii ca poarta fie o caracatita, fie gemeni in pintece. De cele mai multe ori nu e vorba nici de una, nici de alta." Bebelusul isi misca toate membrele si de-aia il simtim in mai multe parti deodata.
monet, ura, bine-ai revenit.
Ina, sanatate. Nu te speria. Totul se stringe pe-acolo prin stomac si e normal sa te mai doara. La fel de firesti sint si crampele. Si eu am inceput sa simt ca ma mai inteapa muschii gambelor.
Eu trecut cu bine de testul de diabet gestational, dar cica am o usoara lipsa de fier. Hmm, e adevarat ca nu prea am mincat cum trebuie in ultimul timp si acum trebuie sa iau pastile... Nu cumva te constipa pastilele astea cu fier???
Saptamina viitoare trebuie sa fac si injectia cu RhoGam. Doamne, ce a trecut timpul.
Sanatate tuturor.
DPN 31.10.05