Mini vacanta - idei urgent!

Printr-un concurs fericit de imprejurari, ne-am trezit ca putem evada vreo 4 zile din Bucuresti, incepand de maine, dar nu stim unde.
Suntem 4 persoane si 2 copii mici mici, si nu vrem la hotel (avem nevoie de acces la bucatarie pentru preparat mancarea si lapticul fetelor) asa ca ne trebuie fie un apartament cu 2 camere de inchiriat fie 2 camere undeva la o pensiune. Si fiind 2 copii mici, nu trebuie sa fie la o distanta mai mare de 3 maxim 4 ore de mers cu masina, pentru ca altfel riscam un concert de plansete la unison.
Ne-am gandit in prima faza la mare, dar e plin sezon si probabil ca pe langa aglomeratie niste preturi de-ti pica fata (pentru ca nimerim week-endul) va fi si greu sa gasim de azi pe maine ce ne dorim. Stiu ca's apartamente de inchiriat peste tot, dar n-o sa avem timp sa cautam si sa nimerim in cine stie ce maghernita si sa ne mai coste si-o caruta de bani, no way. Insa daca a fost cineva de curand la mare si ne poate recomanda pe cineva, nu excludem ideea.
Apoi ne-am gandit la o pensiune undeva la munte, am cautat pe internet si am gasit o garmada de destinatii interesante, dar cu nebunia inundatiilor, nu mai stiu care zona a fost si care nu afectata. Plus ca noi n-am mai fost in nici una din pensiunile pe care le-am gasit descrise pe internet, asa ca e la fel de usor sa ne luam o mare teapa si descrierea de pe site sa nu corespunda realitatii.
Asa ca, cine a fost de curand in vacanta undeva nu foarte departe de Bucuresti (maxim 200-250km) si a ramas cu amintiri placute, sau cine stie locuri faine unde se poate merge intr-un sfarsit de saptamana mai lung (adica vreo patru zile, de joi pana duminica) si unde sa nu trebuiasca rezervare facuta cu o luna inainte, ajutooooor!
Preferam zone linistite, nu ne intereseaza cele cu trasee montane (cu un bebe de o luna si unul de un an si-un pic, se exclud din start), baietii-s innebuniti dupa pescuit si fetele dupa un loc cu piscina sau apa buna de facut baie, insa nu-i obligatoriu. Si cu cat e mai salbatica zona, cu atat mai bine, n-avem nevoie de camere cu televizoare, cu cablu, nu ne trebuie baruri sau alte chestii de genul, trebuie un loc unde sa putem sta cu cei mici cat mai mult la aer, sa mai putem face seara un gratar si ziua o plimbare.
Sunetm mofturosi, nu ?! Ce ziceti, avem vreo sansa sa gasim de azi pe maine asa ceva?! Heeeeeeelp!!!
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004)
Daria Maria (22.06.2005)

Raspunsuri

carmen3 spune:
Foarte frumos e la pensiunea Phoenix din Rasinari(Sibiu).O gasesti pe internet daca dai cautare dupa nume. Ai acces la bucatarie si e curat si camerele sunt tare frumusele si gazda e super draguta.Insa e langa Sibiu si s-ar putea sa faceti cam mult pe drum.Poate o tineti de rezerva cand s-or face copiii mai mari, sau intr-un concediu mai lung. De acolo poti sa mergi cu masina in Sibiu, la Paltinis(drumul e superb!!!!), la lacurile sarate de langa Sibiu sa faceti o baie.
Merita sa o tineti minte!

puskin spune:
Buna,
Incercati la Cheia, sau la Fundata. Din pacate nu stiu sa iti dau nume de pensiuni, dar cereti sa vedeti cum arata. Majoritatea va dau acces la bucatarie.
Ar mai fi Valea Argesului, in zona Barajului Vidraru...
Petrecere frumoasa,
Ruxandra

Mickyyy spune:
quote:
Originally posted by puskin
Buna,
Ar mai fi Valea Argesului, in zona Barajului Vidraru...
Petrecere frumoasa,
Ruxandra
Eu's pitesteanca de fel si am auzit ca la Vidraru au fost probleme mari cu inundatiile, apa a trecut pe deasupra barajului. Tocmai de asta va intrebam pe voi daca aveti idei de zone neafectate.
Oricum merci pentru urari idei , si mai astept in continuare! Nu stiu daca am precizat, noi vrem sa plecam maine dimineata, asa ca pana spre seara trebuie sa ne si hotaram si sa rezervam ceva daca e cazul.
Daria Maria (22.06.2005)

anya spune:
Am fost anul trecut intr-un team building la Lepsa, undeva mai sus de Buzau. E zona de munte, deci nu ai nici-o legatura cu inundatiile. Ca timp.. am facut vre-o 3 ore cu autocarul. E acolo o rezervatie naturala, cu un rau frumos..si piene si brazi... E plin de vile si pensiuni. Gasesti pe net o gramada. E o zona inca libera de "fitze". Am fost placut impresionata de zona.
anya

ANDREEABANICA spune:
Micky,uite noi mergem de 5ani aici:
http://www.ruraltourism.ro/bran/pensiunibran/mogan/html/moganro.html
...noi am fost cu pitica cand avea 5luni,este curat,liniste,nu e departe de Bucuresti,exact ceea ce cauti.
Pentru lapticul celor mici,vorbesti cu stapana casei si sigur nu o sa fie nici un fel de problema,de altfel si ei au 4fete,parca sau cinci,nu mai stiu exact...
Va urez mini vacanta placuta si linistita!
P.S.Daca te hoatarasti sa mergi aici,da un telefon inainte,pentru camere...e foarte mare cererea la nea Mogan.
Sabina are nevoie de ajutorul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">ajuta aici
Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze Alexia
"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru

ANDREEABANICA spune:
Micky,tocmai ti-am vazut fetele,sa-ti traiasca si sa te bucuri de ele,sunt superbe...Maya,a fost o intamplare fericita???
Sabina are nevoie de ajutorul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">ajuta aici
poze Alexia

Mickyyy spune:
Andreea, merci de link si de urari! Maya s-a transformat intre timp in Maria , si da, a fost o intamplare fericita!
Daria Maria (22.06.2005)

ANDREEABANICA spune:
Scuze,,m-am uitat intai la poze,
.
poze Alexia

DidiAlex spune:
Mikyyy..toata stima pt cei 2 BB.
o zona absolut suberba este Lepsa. stiu o pensiune tare buna chiar pe malul Putnei. insa este in jud Vrancea si, nu stiu exact cum au fost afectate drumurile. este mai exact la 70 km de Focsani. (Buc-Focsani cca 200km). Poti sa faci baie in rau si drumetii..e absolut perfect.
Daca te intereseaza o sa incerc sa fac rost nr de telefon de la dna cu pensiunea
quote:
Originally posted by anya
Am fost anul trecut intr-un team building la Lepsa, undeva mai sus de Buzau.
anya
....nu stiam ca e asa aproape de BZ?
Alex
Mult noroc!

ankalaura spune:
Noi am fost cu Eliza la Caciulata. Este o pensiune tare faina, da' am nr acasa. Nu ai piscina, ai confort. Bucatarie cu acces liber, maaaare maaare si tare frumoasa, si mai mutle feluri de camere (1,2,3 patur, mansarda, etc, preturi diferite in functie de confort).
E la strada, nu e salbatic, insa ai Manastirea Cozia si un drum superb pana acolo. E inainte de Valea Oltului, deci nu va inunda nimeni. Camerele costau de la 600 de mii la un mil 200.
Iar pana acolo sunt 230 de km, sau asa ceva... deci ajungeti repede cu masina.
De pescuit se poate pescui, e o promenada frumoasa, nu e cine stie ce de vazut, insa va puteti odihni. Ma rog, faci o plimbare per pedes la Calimanesti,... cam asa...
Sibiu e cam departe
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005