Tratament azoospermie

Tratament azoospermie | Autor: emanuelfg

Link direct la acest mesaj

Stiu ca aici discuta in general fetele care vor sa devina mamici... De aceea imi si cer scuze ca scriu aici, dar sunt disperat.
Am facut 3 spermograme si mi-a iesit azoospermie (lipsa totala!). Imi doresc cu disperare un bebe, sotia este super OK cu analizele, a mai urmat si tratamente naturiste diverse, pentru ca am crezut in prima faza ca la ea ar fi o problema. Si atunci am zis sa vedem la mine.Ultima spermograma este facuta la medsana, la insistentele Dr.Ancar... Problema este ca si noua ne-a zis direct ca se poate face cu extragere de celule din testicule etc. Dar pana acolo, care inseamna si bani multi si sa imi chinui sotia (tratamente hormonale, extragere ovule, procent de reusita mic)? Ecografia a iesit OK,la fel si analizele hormonale. Oreion am avut cand eram mic, pe la 2-3 ani... A fost cineva cu cazuri asemanatoare,ce tratament a urmat, cu cine a vorbit...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

ia vezi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43038&SearchTerms=azoospermie" target="_blank">aici mai multe amanunte

MirelaV
pupicei pe burticei

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46967&whichpage=6" target="_blank">Racusori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musete spune:

Emanuel, nu dispera ! Cu tratament homeopatic si naturist, totul este posibil. Mai incearca si tu TRIBESTAN, care are rezultate remarkabile in domeniu.
Orticum, laudabil, din partea ta, ca te gandesti sa faci TU ceva, astfel incat, sotioara ta sa nu se mai chinuiasca cu tot felul de investigatii supimentare si dureroase.
Succes!
Pupici,Musete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Emanuel,

Si noi suntem in aceeasi situatie. Sotul meu are azoospermie. In plus, acum vreo 10 ani eu am fost insarcinata, asa ca sanse ar trebui sa fie ca in urma unor tratamente sa dispara azoospermia.

Cu toate acestea am hotarat ca cel mai sigur este biopsie testiculara, lucru pe care sotul meu l-a si facut. Aceasta ne-a fost recomandata de toti doctorii la care am fost. Conteaza foarte mult fiecare luna care trece, asa ca nu ne-am fi permis sa incercam cu madicamente naturiste. Am facut biopsie (desi sansele de a gasi ceva material calitativ la cei cu azoospermie este de 15%) si spre norocul nostru totul a fost OK. Iar acum ma pregatesc de ICSI. Stiu ca ne costa f. mult, dar ne-am decis sa riscam.

Bafta multa si nu dispera. Fiecare are sansa sa.

Tabitha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Tribestanul este foarte bun dar se gaseste numai in Bulgaria, in schimb poti sa iei de la noi de la plafar tribulus terestris, este acelasi lucru numai ca denumirea difera.
Iti recomand deasemenea tinctura de branca ursului, Zn, vitamina E sau si mai bine un tratament homeopat.
Zici ca hormonii au iesit bine? Si prolactina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Emanuel in primul rand bine ai venit printre noi si te felicit pt.curajul tau de a ne impartasi problemele tale pt. ca daca ai observat mai mult femei scriu si ffffff.putini barbati.
Eu admir faptul ca vrei sa-ti protejezi sotia,dar in cazurile de azoospermie si oligospermie grava destul de rar functioneaza naturistele sau orice ce alt medicament.Sunt cazuri fff. rare in care apare o sarcina si oricum aceste tratamente dureaza ffff.mult si costa nu fffff.putin.Ca si in cazul nostru ICSI/noi facem acum in toamna la Medsana/ e cel mai indicat.Stiu ca e ff.scump si cu sanse mici,dar totusi niste sanse mult mai reale decat cele cu med.naturiste.Si cu cat sotia e mai tanara,adica nu mai pierdeti timpul sansele cresc.Va doresc sa va impliniti visul cat mai curand posibil indiferent prin ce metoda.

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Buna la toata lumea...
Si noi suntem intr-o situatie rea...cel putin dupa prima spermograma a sotului meu care a iesit cam asa: volum 2 ml...nr 0,1/ml....mobilitate 20 %....morfologie normala 30%...
eu trebuie sa fac analizele insa imediat ce imivine ciclul...si sotul meu sa repete spermograma...
acum el ia branca ursului, apilarnil si maca...si speram ca urmatoarea spermograma sa iasa mai bine...sau sa fi fost o greseala....pentru ca asa cum se prezinta acum....si la varsta mea 34....sansele sunt mici...si suntem tristi...
asteptam vremuri mai bune....
si caut aici pe forum...situatii asemanatoare care au avut sorti de izbanda...
va doresc succes tuturor...in a avea bebe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Emanuel,

sotul meu are azoospermie.
confirmata la Giulesti, Medsana, Sabyc.

Noua ni s-a spus ca, in general, azoospermia e curabila - mai putin atunci cind cauza este un defect cromozomial (cazuri foarte rare).
Trebuie facute o gramada de analize - echo, endocrinologice, etc.

Tot cautind pe net, am dat peste urmatoarele info:

quote:

"9.4 Sterilitatea masculina

E cunoscut faptul ca reproducerea umana are loc in urma fecundarii ovulului matur cu spermatozoidul.Examenul spermogramei este obligatoriu la inceputul examinarii cuplului steril.

Inainte de a stabili cauzele sterilitatii masculine,vom analiza spermatogeneza si caile de evacuare a spermei.

Sterilitatea masculina poate fi :

excretorie

secretorie

imuna

combinata

Cauzele sterilitatii masculine :

Endocrine :hipogonadotrope si hipergonadotrope

Defecte izolate ale spermatogenezei

Obstructii ale canalelor seminale congenitale sau dobindite, tulburari ale glandelor accesorii(prostatite),lipsa congenitala a cordonului spermatic si veziculelor seminale

Imune:anticorpi,antispermali

Dereglari cromozomiale

Dereglari ale actului sexual

Boli sistematice

Idiopatice

Forma hipogonadotropa



In acest sindrom tractul olfactiv nu e dezvoltat si clinic se manifesta prin retinerea dezvolatrii sexuale si anosmie.

Tratamentul se recomanda sa se inceapa cu gonadotropina deoarece duce la dezvoltarea testiculelor,semnelor sexuale secundare,la restabilirea spermatogenezei si fertilitatii.

Insuficienta hipofizara

Se manifesta clinic in functie de virsta la care a aparut.Tratamentul consta in terapia de substitutie.

Caracterele ejaculatului in norma


Cantitatea ejaculatului variaza de la 2-6 ml pinaa la 3-6 ml.O cantitate mai mica de 2 ml denota un deficit de androgeni,o cantitate mai mare-dereglarea fuctiei glandelor accesorii.Lichidul seminal ejaculat este viscos, dens,alb-galbui,cu miros caracteristic.

Este importanta aprecierea mobilitatii si caracteristica citomorfologica a spermatozoizilor.

In diagnosticul sterilitatii masculine un rol important are studierea anamnezei, datele examenelor clinic si speciale.La examenul obiectiv se tine cont de dezvoltarea semnelor sexuale secundare,constitutiei,greutatea si talia corpului,caracterul raspindirii tesutului adipos,pilozitate,mai ales cresterea barbiei.

Examenul hormonal

Se aprecieaza FSH in azoospermie,nivelul Pr la oligospermie, micsorarea potentei.La bolnavii cu un nivel ridicat de FSH si azospermie se presupune afectarea testiculelor.

Tratamentul sterilitatii masculine

Va depinde de cauza ce a provocat-o.Pentru barbatii cu sterilitate ideopatica exista o metoda nespecifica de tratament.Ea consta in obtinerea efectului prin administrarea de clomifen,tamoxifen,testosteron.In insuficienta gonadotropa,spermatogeneza se stimuleaza cu GH sau decapeptil care se administreaza in ritm pulsator timp de 6 luni."

http://www.referatele.com/referate/medicina/online3/STERILITATEA--CUPLUL-STERIL-Tratamente-a-sterilitatii-referatele-com.php

Elise

Mergi la inceput