Agapia - Varatec
Plecam peste 10 zile cu ceva treburi la Piatra Neamt, si as dori mult sa mergem sa dormim o noapte la Agapia sau Varatec. A fost cineva de curand in zona? Sunt pensiuni? Cat costa?
Va multumesc pentru orice informatie.
Celor ce n-au fost inca in vacanta, drum bun si concediu placut!
Raspunsuri
Siminaf spune:
Superb!
In copilarie, ani de zile la rind, mergeam cu parintii la maicute, mai ales la Agapia. Adica stateam direct la maicutele care locuiesc in afara manastirii, nu la cele din chilii. Are fiecare casuta ei, cu gradina si e f.f. frumos. Dupa ce ne-am "lipit" de una dintre ele, am continuat sa mergem la ea in fiecare vara cite o saptamina, pina cind a murit (era batrina), Dumnezeu s-o ierte! Stiu ca nu era prea scump (ai mei nu au fost niciodata plini de bani). Poate acum sa mai fi marit preturile, dar tot cred c e mai convenabil decit la hanuri sau moteluri. Si apoi, maicuta iti si gateste, tu doar sa platesti mincarea sau s-o aduci bruta.
Concediu placut!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Lona spune:
Simina, multumesc!
Si eu mergeam in copilarie/adolescenta cu parintii mei acolo! Ei sunt profesori (acum pensionari) si erau foarte obositi, asa ca linistea de acolo le facea tare bine.
N-am mai fost insa de peste 15 ani, lucrurile am inteles ca s-au mai schimbat, ca peste tot de altfel. Locurile insa sunt, cu siguranta, la fel de frumoase.
Oarecum in afara de subiect: era acolo un fel de secretara a staretei, o maica tanara (era cam de varsta mea atunci, vreo 20 si ceva de ani), maicuta Haritina. M-a marcat profund intalnirea si discutiile cu ea. O vreme m-am simtit vinovata pentru curatenia ei sufleteasca, mi se parea ca sunt o mare pacatoasa, eram studenta, incepusem sa fumez, mergeam la petreceri...
Daca ajung totusi acolo, as vrea s-o revad.
Multumesc pentru amintiri. Numai bine, iti voi scrie dupa ce ma intorc.
Siminaf spune:
Lona, aceleasi amintiri frumoase pastrez si eu!
Drum bun!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
lavi02 spune:
Sunt pensiuni (laice) intre drumul principal si manastiri. Noi am stat chiar la intrarea in satul Sacalusesti, a fost OK, anul trecut era 500.000 camera/noapte, baia cu dus era insa partajata intre mai multe camere.
Vedeti ca nu toti cei care inchiriaza camere au apa curenta.
xela29 spune:
Wow ce dor mi-e de Agapia... nu pot raspunde la aceasta intrebare... nu am fost pe acolo de mai mult de cinci ani... dar tare linistita si fericita ma simteam dupa un weekend acolo...
Calatorie placuta !!!
catutza spune:
Noi am fost anul asta in martie in zona aia,am fost cazati la o pensiune intre Agapia si Varatec,am platit 450000 pe noapte,a fost super bine.In perioada aia am fost singurii clienti,aveau centrala dar ne-au facut focul in soba cu lemne...sa fie asa mai rustic.O sa caut prin poze ca nu mai stiu cum se numea si-ti spun si o sa caut si cartea de vizita sa-ti dau nr de telefon.catutza
valiburu spune:
Este superb prin zona. O oaza de liniste si cu siguranta te vei intoarce cu energie multa acasa. Cazare poti sa gasesti si la pensiuni dar si la maicute care sunt f primitoare. Nu cred ca la ele dai bani ci macar sa le duci niste merinde (faina, malai, ulei, fructe legume). De la Agapia la Varatec este un drum de 4-5 km (poate mai putin) de tara care pe jos se poate face pe vreme frumoasa
Vacanta placuta!
catutza spune:
Am gasit: pensiunea se numeste "Narcisa",si este in satul Filioara, comuna Agapia (e pe drumul dintre Agapia si Varatec).Nr de telefon 0741178322.Sper sa-ti fie de folos.catutza
diana2004 spune:
Noi am fost vara trecuta si am stat la Agapia la pensiunea CASA DINTRE PINI , e indicator in drum .A fost superb ,am stat la casuta in curte cu 300 000 lei \noapte ;poti sa stai si in casa propriu-zisa ,dar la casuta ai mai multa libertate .Conditiile au fost f. bune ,era f. curat la wc si apa calda in permanenta .Daca va ajunge timpul mergeti neaparat la Moldovita si Sucevita ,sint cela mai frumoase si pensiunile pe acolo erau si mai frumoase .
dana d spune:
Acum vreo doua ore ne-am intors din sejurul nostru anual la Varatec. De vreo 7-8 ani mergem in fiecare an la o maicuta in manastirea Varatec.
Trebuie sa va spun ca este o adevarata oaza de liniste si pace sufleteasca si trupesca. In fiecare an vizitam manastirile din jur si nu ne plictism pentru ca mereu sunt lucruri nedescoperite care ne surprind placut. Nu va mai spun despre cadrul natural mirific din zona, parca esti in Rai. Dealuri sau munti mici, paduri de brad, umbra, racoare, tarani autentici simpatici si respectuosi care au multe lucruri interesante de povestit.
Aerul este tare si curat, miroase a brad si a flori din curtile maicilor sau din incinta manastirii.
Noi stam la o maica extraordinara, nu e numai o gazda buna, a devenit ca o bunica pentru noi. E linistita, calda, blanda, intelegatoare, prietenoasa dar si discreta. O adevarata maicuta. Nu primeste oaspeti straini, doar pe noi si familia mea, nu face din asta un mod de trai, dar altele primesc pe oricine plateste si le ofera un o camera curata si o curte plina de flori. Unele mai si gatesc pentru musafiri, unele au si baie/dus...
Daca va duceti acolo regula principala este sa pastrati linistea si sa respectati spiritualitatea locului. Din pacate multi turisti au inceput sa vina acolo ca intr-o statiune oarecare si sa faca galagie, sau sa umble imbracati indecent.
Am aflat niste preturi la cazare de la localnici din Valea Seaca (satul cel mai apropiat de Varatec) si de la maici. La pensiuni se cer 400 mii/camera de doua locuri/noapte cu baie pe hol la mai multe camere. La maici mai putin, 200-300 mii, in functie de conditii si de facilitatea gatitului. Nu uitati sa va duceti acolo aprovizionati cu de toate, noi facem o escala la Metro la Bacau si ne luam tot ce ne trebuie pentru perioada respectiva. Si la Targul Neamt se gasesc de toate iar lunea dimineata e mare targ de animale si tot felul de boarfe de talcioc.
Daca mai vreti alte relatii vi le ofer bucuroasa. Va pot spune si ce trasee se pot face in zona, si pe unde se poate merge cu masina...locuri de gratar si de balaceala in parauri...
www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
Ica tunsulica