situatie delicata !!!!!!
Raspunsuri - Pagina 5
vikinga spune:
Eu stii ce as face in locul tau? As trage line si mi-as vedea ce sentimente, greseli, minciuni, spreante ..ar fi pe lista mea.Da, si as lua hotarirea sa fiu al naibii de sincera cu toata lumea. Absolut!Cred ca numai asa as putea sa-mi vad de copil si de viata mea in continuare.E ok sa mai aluneci in greseli, adica e de inteles, oameni suntem, viata e atit de complexa. dar nu trebuie sa persisti in greseli si minciuni.Ce te opreste sa-i zici totul sotzului? Zici ca oricum relatia e cum e, pe el nu prea te poti baza din foarte multe puncte de vedere, material esti stilpul casei, sexual esti mai atrasa de altul. pai ce mai astepti?Pune frina si ia o hotarire! ca doar nu o sa sati cu sotzul din mila..!Dupa cum e situatia, chiar daca e copilul sotului, nu e garantat un mariaj fericit de acum incolo pt ca tu esti nemultumita de el. Nu conteaza ce si cum, tu deja vezi alti barbati mai buni ca el, asta e marele semnal de alarma. Pai si ce daca e copilul lui, asta va rezolva toate problemele voastre? Ai sa poti trai cu mincinua asta in suflet? Probabil ca da. dar vei fi oare fericita si impacata?Tu ce ti-ai dori? Uite te intreb, al cui ti-ai dori sa fie copilul?Ce te faci daca devine celalalt insistent sa-si vada copilul, daca nu te crede ca nu e al lui, ...Nu nu nu...Eu as fi sincera! Ei bine ce se poate intimpla daca zici totul, asa cu nemultumiri, greseli cu tot? Ce o sa cada cerul pe tine?Mie una nu mi-e teama sa-mi asum greselile facute. Le-am facut si eu pe ale mele in viata mea dar asta e salvarea sufletului meu ca le recunosc si nu ma ascund dupa deget. E viata mea, asta sunt, cine ma accepta asa, e bine, cine nu, asta e! In final ma simt bine in pielea mea.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
marcellinna spune:
Vikinga,ai pus punctul si pe i si pe j si eu cel putin nu pot sa nu-ti dau dreptate .Mariajul fetei scartaie ,prietenul e casatorit,Adriana e confuza si asteapta un copil.
Eu nu stiu cum as descalci o treaba de-asta.Daca e sa pun in balanta...stiti ce am uitat?Situatia copilului.
Presupunem ca fata zice adevarul acum.Casnicia risca sa se duca de rapa nu ca nu ar scartai dar cine stie poate ca lucrurile ar sta altfel daca nu ar fi dilema paternitatii.
Dar hai sa ne gandim la copil si doar la el.
Cand fata afla cine este tatal copilului,copilul e deja nascut.Daca ea recunoaste acum ca are aceasta dilema,s-ar putea ca sotul sa nu mai recunoasca copilul chiar daca ar fi al lui.Iar daca in necunostinta de cauza il recunoaste si Adriana zice adevarul dupa ce copilul a fost recunoscut de sot in eventualitatea ca, copilul nu este al lui...mira-m-as ca sotul sa nu faca tagada paternitatii si pe de alta parte sa nu se destrame si casnicia prietenului,care hai sa-i dau credit si sa zic ca va recunoaste copilul.
In aceasta perspectiva nu stiu,Adriana e decisa sa-si ia responsabilitatea de a zice:eu imi asum responsabilitatea acestui copil,zic adevarul acum,nu ma intereseaza al cui e sau daca va fi recunoscut,in orice caz pot si vreau sa-l cresc singura,cu sau fara un nume in rubrica "tatal" in certificatul de nastere?
Zic eu dar poate nu zic bine,ca asta ar fi cel mai cinstit.
Dar daca nu e pregatita pt un pas din asta,nu stiu daca va alege altceva decat deocamdata sa astepte sa afle cine-i tatal copilului.
adriana2005 spune:
dragele mele...intr-adevar ce am povestit aici a fost ca sa ma descarc si ca sa primesc poate cateva sfaturi..pe care le apreciez f mult.
OANA : tendinta oamenilor este sa se uite in trecut si sa "discute" pe seama lui mai ales atunci cand nimik nu se poate schimba.Eu doresc acum sa ma uit inainte sa vad cum se poate rezolva situatia,sa nu crezi ca e usor...nu este mai ales ca pot fi urmatoarele sit :
1- raman cu sotul, bb e al lui
2- raman cu protenul si bb e al lui
3- bb e al prietenului si raman singura.
Nu este rau sa ai principii,este bine dar nici o sit nu alba sau neagra....viata e mai complexa, noi oamenii avem sentimente, reactionam la nervi sau de suparare dupa care regretam.
Daca ar veni cu un copil dintr-o rel ? m-as necaji si m-as gandi ca undeva era o fisura pe care nu am observat-o daca s-a dus la alta femeie...nu ar fi singurul vinovat..poate si eu si ea.
O casnicie trebuie si intretinuta !
vikinga : sa stii ca suntem pe aceeasi lungime de unda.Nu ma ascund dupa deget...i-am spus de n ori ce nu imi place, unele lucruri s-au mai ajustat dar altele nu.Am discutat si cu socrul meu...si el a recunoscul ca am dreptate.Nu as dori sa divortez...in nici uncaz chiar daca celalalt este altfel..singurul lucru care m-ar face sa div ar fi daca mi-o cere sotul meu.
O discutie f deschisa va exista dupa ce vine bb ...acum nu cred ca e momentul.
mcm:ce ma streseaza este faptul in sine...parca e un vis urat. bb este sigura constanta din viata mea acum... si ma bucur de el indiferent de consecinte.L-am dorit si il iubesc ..imi e dor de el de la un eco la altul...il simt si este un sentiment extraordinar...este intr-adevar dragostea vietii mele . De analize ma preocup nu las nimik la intamplare..pe primul plan este bb..retsul..mai vedem...
aprilie: prietenul meu s-a oferit de la inceput sa faca test de paternitate fara sa cer eu ,ceea ce cred ca se va intampla .
S-a oferit chiar sa asiste si la nastere (e medic) dar nu am fost de acord...
Stiu ce sex are copilul..este baiat, eu am aproape 7 luni.
Nu am discutat prea mult inca despre ce vom face..pt ca am refuzat sa ma mai intalnesc cu el iar el a spus ca-mi respecta decizia...dar unele lucruri trebuie discutate.
Ultima data ...ma tot intreba ce as simti eu daca bb ar fi al lui?
vreau sa ne intalnim sa discutam deschis cat mai repede...
mariana : o discutie deschisa cu cartile pe fata cred si eu ca este necesar .
In ce priveste analizele de sange am inteles ca pot fi soar anumite combinatii la copil. De ex eu am B3 rh+iar sotul B3 rh-,stiu ca pot iesi doar anumire combinatii.... asta daca stie cineva m-ar ajuta enorm.
Vreau sa va multumesc celor care m-ati incurajat si l-ati felicitat pe bb...sa stiti ca acest lucru conteaza
adriana si bb(Andrei..poate) va multumesc
adriana2005 spune:
Oana draga..am citit ce a scris Violeta 69...situatia mi se pare total diferita....total.
Eu nu l-as obliga la nimik....nici pe sot nici pe prieten. Alegerea le va apartine.Eu am ales...bb si atat,restul...vedem.
Marcelina ....ai dreptate la fel ca vikinga...o discutie cu sotul meu va fi cu siguranta dupa ce nasc. Cu prietenul meu cat de curand.
adriana si
Aprilie spune:
Adriana,nu cred ca e bine sa faci ce majoritatea fetelor te sfatuiesc sa faci - anume sa-i spui sotului tau despre imprejurarile in care ai ramas insarcinata.
Asta in situatia in care doresti sa mai ramii maritata cu el.
Majoritatea barbatilor (romani, cel putin) te-ar parasi (dupa un scandal monstru).
Nu de asta ai tu nevoie acum.
Tu ai nevoie de liniste,echilibru si stabilitate.Nu de scandal si tensiuni maxime !
Daca e copilul lui (ceea ce poti afla imediat dupa nastere)poate ca vei vrea sa ramineti impreuna.
Vrei sa risti sa divorteze pt. aventura ta de o noapte (sau doua,ma rog) ??
Daca iti trece prin minte si 25% sa mai ramii cu el, NU-I spune !
Ai mari sanse sa se ofenseze si sa te paraseasca,cu tot cu copil.
Vrei sa ai un copilas care sa creasca fara tatal lui natural ?
Nimic nu poate inlocui dragostea unui tata bun.
Ai destul timp sa-i spui DUPA ce nasti.Daca nu e copilul lui vei fi nevoita sa-i spui oricum (prietenul te va presa,probabil) si el MERITA ca tu sa ii spui atunci adevarul.
Mergeti impreuna la avocat si va fi sters de pe certificat (pe baza testului de paternitate negativ).
Dar daca e copilul lui si vrei sa mai aveti o sansa impreuna NU-I SPUNE !
Cu sinceritate, Aprilie
Viata e scurta.Daca n-o putem face lunga,atunci macar s-o facem lata.
Aprilie spune:
Vikinga,
Sinceritatea absoluta e admirabila dar nu e intotdeauna cea mai buna solutie.Cel putin nu pe moment si nu in situatia data.
Ce simplu ar fi ca Adriana sa poata spune totul pe sleau,sotului, fara sa-i pese de nimic...dar e mamaica in devenire si trebuie sa-i pese de copil mai mult decit orice !
Pt. o aventura de 2 nopti nu se poate sa riste si sa lase copilul fara tata (in cazul in care sotul e tatal).
Ei mai au multe sanse sa ramina impreuna (daca copilul e al sotului)cu conditia ca el sa nu afle de infidelitatea ei.
Daca copilul nu e al lui ATUNCI e imperios necesar un moment de sinceritate din partea ei!
Dupa mine ,ar trebui atunci sa-si ia inima in dinti si sa-i spuna adevarul...e monstruos sa ascunzi asa ceva si sa-l pui pe bietul om in situatia de a creste copilul altuia cind tu stii bine ca altcineva e tatal...
Dar, pe moment, RABDARE !
Nu are rost sa-l raneasca inutil ( se poate ca el sa fie tatal)si sa provoace o reactie in lant care cel mai probabil va duce la destramarea casniciei si la situatia de a creste copilul singura, lasindu-l pe baby fara afectiunea si sprijinul (atit de necesar) tatalui natural.
Viata e scurta.Daca n-o putem face lunga,atunci macar s-o facem lata.
kawaichan spune:
Buna Adriana,
Pt ca intrebai despre grupele de sange si o posibila aflare a paternitatii pe aceasta cale uite un link http://www.genetree.com/about/ABO-calculator.asp
Sper sa iti fie de folos
Sarcina usoara !
n/a spune:
quote:
Originally posted by marcellinna
Cand fata afla cine este tatal copilului,copilul e deja nascut.
Da-mi voie sa te contrazic!
Daca tine neaparat sa afle ACUM cine e tatal copilului, si daca o tine buzunarul (aproape 800 EUR), poate sa faca un test de paternitate oricand. I se vor lua probe din lichidul amniotic.
In rest, nu mai comentez nimic, ca nu are nici un rost. Pentru mine este peste puterea de intelegere!
O viata cat mai linistita si fara atatea complicatii va doresc tutror!
n/a spune:
Mi-am adus aminte sa iti dau si niste linkuri:
http://www.adn-test-de-paternitate.ro/index.html
http://www.umfcv.ro/ro/Discipline/FacultateaDeMedicina/BiologieCelulara/identificareADN.html
adriana2005 spune:
merci mult pentru link-uri.
analiza din lichis amiotic nu prea e indicata avand in vedere ce risc poate sa implice.La o amniocenteza..ca sa det sindromul Down e altceva ...dar asa nu merita riscul, vreau sa-l las pe bb in pace acolo unde sta acum.Mai suport cateva luni si gata.
adriana