copii din 1997

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Am fost foarte multumita de invatzator la inceput, toata lumea mi-a spus ca e un invatzator f bun, care a avut numai copii buni.
El nu le da multe teme, dar presupune ca noi lucram cu ei acasa..(cred)
Zilnic le da nota pe caiet, adica pe ce lucreaza in clasa , dupa ore le corecteza si le trece o nota in caiet. La sfarsitul semestrului le face media si le trece o nota in carnet din ceea ce au muncit in clasa si pe teme.
Mi-a convenit la inceput notarea asta, macar stiu cum merge copilul zi de zi, dar acum cand vad cat de putin lucreaza....mi se pare cam aiurea...
Au ajuns in clasa a 3 sa faca compuneri, le-a dat test din compunere si ei in clasa a 2 nici macar nu au facut asha ceva in afara sa raspunda la intrebarile din carte, si spre sfarsitul anului le mai dadea planul de idei.
Chiar nu stiu cum sa fac...am tot vb cu mamici pe aici si toata lumea imi spune sa o mut dar va fi pt ea o mare dezamagire pt ca e foarte atasata de colegii de clasa, si daca ar merge intr-un alt mediu cine stie cum s-ar descurca.
Cred ca ar trebui sa propun la sedinta sa le dea de lucru acasa, pt ca altfel nu prea face... of of...
Voi ce ziceti??

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
Albumul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

BiancaS,propune sa le dea mai mult de lucru acasa,la noi e pe dos,noi rugam sa le dea mai putinDar vezi sa vorbesti inainte si cu alti parinti,sa nu fii tu singura care sustine ideea.

Poze

One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Bianca, eventual poti sa vorbesti cu invatatorul si sa-l intrebi... ce sa mai faca dupa lectii... dar de ce trebuie sa lucrati voi cu copiii? Si dansul ce face in clasa? De ce nu lucreaza cu ei?
Eu zic ca 4-5 ore la scoala plus 1-1,5 ore de invatat acasa e suficient pentru un copil de 9 ani. Cat sa mai lucreze? Sa traga tare inca 4-5 ora si dupa masa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Gabibarta, ai dreptate...am vb si cu alti parinti si spuneau la fel ca tine...in clasa lucreaza destul de mult si discuta foarte mult...
Chiar sapt asta au ajuns la "Stejarul din Borzesti" si in ora de desen le-a pus pus si filmul sa il vada,..
Oricum ea isi face temele, si mocaie la ele, daca ar avea mai mult de lucru cred ca ar sta pana la 9 seara sa si le faca
Maine merg la scoala sa vizioneze filmul Stefan cel Mare...
Imi place de invatzator ca pune suflet in meseria lui(le-a facut poze la fiecare din excursia unde au fost pe banii lui, nu ne-a cerut niciodata bani pt nimic, le lista zilnic fise cu desene sa coloreze...face o gramada pt ei pe cheltuiala lui) , dar mi se parea ciudat ca nu le da f multe teme....
Sa speram ca va fi bine pana la urma...
Multumesc pt sfaturi tuturor..

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
Albumul nostru

Mergi la inceput

Bianca, daca vrei teme in plus, fa-i rost de cd-uri educative. Am cateva colege la servici, si ele cu copii de clase primare (2 si 3) ei au mai multe teme de facut decat fiul meu, dar nu sunt convinsa ca intr-adevar au mai multe teme sau lucreaza mai incet. Cei doi copii sunt de dimineata la scoala si pana ajunge mami acasa, nici unul nu-si termina temele. Al meu le face intr-o ora max. Si intre timp il mai bazaie si micuta!

Mergi la inceput

La baietelul meu dureaza temele cam 3 ore,fara invatat, si nu se mocaie ca stam pe capul lui,ca altfel cine stie cat ar dura.Dar pe aici pe la noi,la Iasi,cam asa au toti copiii,sunt scoli unde se dau teme mult mai multe.

Poze

One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.

Mergi la inceput

Rosa, stau si ma mir... cate teme le da????
La noi in medie cam asa ceva:
la mate 2-3 probleme cam juma' de pagina-pana la o pagina intreaga, la romana 1-2 probleme legate de lectie+ cititul lectiei+cuvintele noi invatate, la maghiara (suntem la sectia maghiara) aceeasi dar ceva mai mult decat la romana (cam jumatate de pagina la fiecare). Asta zilnic. In plus fata de asta avem ori engleza, ori stiintele naturii, ori ed.civica unde avem teme si avem si de invatat. In weekend mai face cate un referat pt. buline rosii. La noi dureaza mai mult lectiile doar daca scrie urat si il pun sa-si refaca tema. Atunci targ, plansete, circ, rescrie...

Mergi la inceput

La matematica au pagini intregi de probleme,unele de completata direct pe carte,altele de scris pe caiet.Fac simultan din n-spe caiete speciale si culegeri,dar,dupa cum am zis,pe la noi pe aici cam asa au toti,la alte scoli chiar mai mult.Nu va mai zic de dificultatea problemelor,ca a stat o data sotul cateva ore ca sa rezolve o problema,care nici macar nu putea fi rezolvata cu cunostintele pe care le avea un copil de clasa a treia.Invatatoarea le da temele fara sa mai citeasca problemele,si asa ne trezim cu probleme prea grele.Ce cauta problemele alea intr-o carte pentru clasa a treia,asta-i alta problema.

Poze

Mergi la inceput

Rosa, imi pare rau... dar copilul ce castiga daca sotul tau rezolva problemele????? Nu inteleg ce rost are sa ii nenorocesti pe copii ci atatea teme.

Mergi la inceput

Stiu ca nu castiga nimic,dar tema trebuia facuta.Bineinteles ca ne-am plans la invatatoare,a recunoscut ca in culegerea aia mai sunt probleme care nu-s de clasa a treia,dar ne-a zis ca trebuie sa lucreze din culegeri si caiete,manuale speciale,pentru ca asta se da la examenul de intrare in calsa a cincea si asta asa e,din pacate.De asta lucreaza probleme grele,asta se da la admiterea in clasa a cincea la liceele din Iasi.

Poze

Mergi la inceput