Incepe clasa a1a:trebuie sa stie sa citeasca?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Dupa cum spuneam mai sus, baiatul meu este calsa 1 a, si-n afara de temele pe care la are de facut acasa( de la scoala) eu mai fac si supliment de invatat. Mama spune ca e prea mult si-i obosesc creierul. Visul ingerasului meu e sa faca medicina si trebuie sa invete putin mai mult decit un copil normal. Datoria mea e sa-l ajut cum sa-si indeplineasca aceasta aspiratie inalta ca sa nu fie dezamagit mai tarziu.
Nici nu stiu ce sa mai fac, multi prieteni imi spun ca e prea mult, sa nu mai fiu asa exigenta, un copil care invata , nu trebuie neaparat ajutat de parinti.Eu, in asa ceva nu cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Marina, eu nu sunt de acord sa pun copilul la lucru supimentar la o varsta asa mica.
In schimb eu sunt pentru activitatile extra. Adica pe langa ce invata la scoala sa faca si altceva. Adi face canto de 2 ani (acum intra in al treilea). Anul trecut am incercat engleza, dansul, pianul. Din toate anul asta am ramas cu engleza si canto cate doua ore pe saptamana. Dar nici la astea exagerat. Adica la engleza nu face nimic acasa, decat la firma, iar la canto repeta doar daca doreste.
Nu am facut cu el nimic acasa privitor la scris, citit, doar ce a facut la gradinita. Este adevarat ca a fost la o gradinita buna, unde faceau ei si ni s-a atras in mode deosebit atentia sa nu-i stresam acasa.
Acum intrand la scoala vreau (sa vad daca si reusesc) sa-l obisnuiesc sa-si faca singur temele (in special ce are de scris) astfel incat dupaamiaza (dupa ora 17 cand vin de la serviciu) sa ne ramana de jucat si mers la activitatile extra. Eu chiar sper sa nu aiba prea multe teme de la scoala. Oricum nu-l voi pune sa faca suplimentar, pentru ca va face acitivitatile extra si creierul va fi destul de ocupat.
Sunt de acord cu lucrul suplimentar dupa clasa a V-a, pentru a aprofunda anumite notiuni.
In ce priveste ca vrea copilasul tau sa se faca medic...nu stiu ce sa spun. Pentru o astfel de meserie trebuie sa ai chemare dupa parerea mea, pentru ca este mult de munca si deseori rezultatele nu sunt cele scontate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

filofteia exact ca si tine am procedat si eu
Pot spune ca am avut succes deplin . Piticul a terminat clasa I cu brio, fiind printre cei mai buni din clasa .
Nu a primit ajutor la lectii decat in momentul in care l-a solicitat, adica cand intalnea probleme la care nu intelegea exact enuntul ( si vor fi destule astfel de exercitii , mai ales in culegeri ).
La ei temele s-au structurat intotdeauna pe sistemul o parte obligatorie si o parte optionala ( lucru din culegeri )pentru cei care doresc sa lucreze mai mult.
Fiind un abitios notoriu intotdeauna a executat si partea optionala cu placere deoarece invatatoarea ii stimula pozitiv.

Si noi facem sport de 3 ori pe saptamana .

Multsucces bobocelului , sunt convinsa ca voi auzi numai lucruri minunate despre cum se descurca la scoala

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by Amina_Marina

Visul ingerasului meu e sa faca medicina si trebuie sa invete putin mai mult decit un copil normal.

cere el sa invete mai mult?

alex1971, nu este nevoie sa stie sa citeasca.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by CristinaT

quote:
Originally posted by Amina_Marina

Visul ingerasului meu e sa faca medicina si trebuie sa invete putin mai mult decit un copil normal.

cere el sa invete mai mult?

alex1971, nu este nevoie sa stie sa citeasca.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...

Nu stiu daca cere sau nu copilul sa faca mai mult dar partea cu " Visul ingerasului meu e sa faca medicina " la 7 ani m-a facut efectiv sa ... precoce baietelul . Al meu saracul a schimbat vreo 5 profesii pana acum si tot nu e hotarat

Acum iarta-ma ca iti spun dar un psiholog ti-ar concluziona la afirmatia aceasta ca iti rasfrangi niste dorinte personale asupra copilului si lucrul acesta nu este tocmai benefic. Copilul trebuie lasat sa inteleaga, sa aleaga, sa aiba propriile dorinte si idealuri in viata.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

LalaD multumesc pentru urari si felicitari pentru rezultatele bune obtinute de piticul tau.

Eu sunt pentru diversificare. Daca mergi numai pe scoala se dezvolta numai creierul. Eu vreau insa sa aiba si un suflet frumos si un corp frumos. Iar pentru asta trebuie lasat sa faca activitati extra, sa mearga cu prietenii la un sport, la muzica sau orice iar place. De altfel i-am spus si lui ca de acum isi va alege unde vrea sa mearga extra. A ales canto si engleza. Ar mai vrea si inot, dar vom vedea mai prin octombrie daca gasim un profesor care sa-l primeasca pe la 18. Bazinul este destul de departe de noi si nu are cine sa-l duca. Daca la bona pot apela pentru cursurile din centru la bazin este complicat. Eu am mers cu colegii de la scoala, la scrima, volei, inot, tenis de camp, chitara... cam cate o activitate pe an, dar mi-au prins foarte bine in adaptarea la societate. Sotul meu insa nu a vazut decat scoala, scoala, ore suplimentare. Nu a fost mai grozav la invatatura si ii pare rau ca nu stie sa inoate, sa danseze, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

quote:

Interesant.Al meu se face aviator.

Mergi la inceput