Mic dejun sanatos la 1-2 ani -- idei

Mic dejun sanatos la 1-2 ani -- idei | Autor: mitzura

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu Tudor nu vrea sa pape dimineata fructe sau mancarica pasata, in schimb e foarte incantat daca ii dau soldatei cu unt si cu branzica. Problema este ca nu reusesc sa gasesc alimente care sa fie sanatoase, adica fara o gramada de euri. I-am dat cascaval si Almette, uneori piept de pui (dar asta are conservanti ca e mezel). Dar i-as mai da si altceva si nu stiu ce. Azi i-am cumparat Philadelphia, dar m-am ingrozit cand m-am uitat pe ea ce contine.

Voi ce le dati dimineata?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Klaus29 spune:

noi mancam dimineata iaurt (danette) amestecat cu banana si cu branzica calcica (asa mai rar), dar cu banana in fiecare zi.
cu danetul imi e greu, dar numai asa accepta banana (care nu se numara printre preferatele lui); poate puiului tau ii place si iaurtul facut in casa si atunci ar fi ok, ar merge multe combinatii....

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Un mic dejun foarte sanatos ar putea fii cerealele (de orice fel...ovaz sau alte grine)....cu lapte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Da stiu ca cerealele sunt sanatoase, si eu mananc cereale, problema este ca lui nu ii plac astea de bebelusi care se fac pasta, mai precis nu-i place sa le manance cu lingurita, si i le dau dimineata la 6 in biberon. Numai ca nu sunt de ajuns si pe la 9 ii e foame iar. Eventual daca as gasi cereale pentru copii care nu se fac pasta cand le amesteci cu laptele, poate alea i-ar placea mai mult....
Chiar voi ce cereale le dati copiilor mai marisori?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Da-i lapte simplu la 6 si apoi cereale..in care poti pune si ceva fructe....Aici exista tot felul de cereale...de toate formele pt copii ...deci nu ma refer la cele care se fac pasta..alea sint pentru bb...Trebuie sa existe si-n Ro....

Mergi la inceput

Intr-adevar trebuie sa ma duc sa vad ce cereale gasesc pentru copii mai mari si sa vad daca ii plac.

Si totusi, ce le mai puneti copiilor vostri pe painica dimineata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

eu la Krisztina ii dau cereale de la Milupa (7 cereale fara lapte) si poti sa le faci cu fruste (este o reteta pe cutie), poti sa incerci mai multe consistente, poate cu mai multe fructe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Nu ne-ai spus exact cat are puiutul.
Poti face pate in casa, sau un piure de legume mai grosut sa il poti tartina. Daca e mai marisor, galbenus de ou o data pe saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

Teodor papa dimineata:iaurt cu ou fiert tare si cu painita(de doua ori pe saptamana),cereale cu lapte,crema de branza cu diferite fructe(branza de vaci+putin lapte+o lingura iaurt+orice altceva,de la cereale la fructe sau chiar o lingurita dulceata-eu pun de capsuni-puse la blender)biscuiti cu lapte(o data la cateva zile),orez cu lapte,morcov dat pe razatoare+mar ras+banana+piersica+iaurt,la blender.Nu i-am dat niciodata branzeturi cumparate la cutiute care nu numai ca sunt foarte scumpe dar contin si multe chimicale,branza i-o fac eu cu lapte+lamaie;iaurt folosim Danone natural pt ca nu ne place cel de casa.In ce priveste laptele, am renuntat la laptele praf si am facut abonament la cineva la tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Mitzura,
Copiii mei,amandoi,la varstele astea micute,nu au mai vrut hrana de bebei...Se uitau in gura mea si pofteau.La inceput le-am dat sa guste,am vazut ca le place ce mananc si ca nu le face rau,asa ca am continuat.Slava-Domnului sunt sanatosi si probleme digestive nu am avut de la mancare,doar de la mancat de pe jos sau nespalat(se mai intampla,caci nu pot fi politzai tot timpul).
Uite,eu Luanei(are 1 an si 8 luni) ii dau dimineata cam asa:
- paine cu unt"OK" si branza topita "Gordon",taiata soldatei,cu lapte dulce "OK" sau "Milli";daca nu am lapte atunci ii dau iaurt natural"Milli".
- paine cu unt,cu gem de la "Bunica",soldatei,lapte sau iaurt
- ou fiert semi tare,amestecat cu unt si branza topita,frecat totul si iaurt sau lapte;
- azi am facut omleta si a mancat soldatei de paine cu omleta si cu iuart;
(iaurturile Danonino nu ii mai plac,nu stiu de ce;prefera naturale)
- i-am mai dat uneori orez cu lapte de la Danone
- cremwusti de pui cu unt si paine facut soldatei si iaurt
Nu vrea sub nici o forma rosii,nu stiu de ce.Nu reusesc s-o fac sa amanace nici castraveti sau ardei...Ii place ceapa si usturoiul,morcovul si patrunjelul(e jale cand le toc pentru ciorba,ca shuteste si ma trezesc cu juma din cantitate).
Manaca si salam,simplu,fara paine sau altceva...
Si Luana infuleca cu o placere....paine goala.
Nu mai stiu ce sa mai scriu de micul dejun.Cam asa mananca Luana,dar aici mai facem diversificari,in functie de ce am prin frigider...Fructele le mananca ca atare,nu conteaza cand,dimineata ,la pranz sau seara....Uneori le combin cu biscuiti,dar nu le mai consuma chiar asa cu placere...
Am incercat sa ii dau cereale....nu ii plac.
Cam asta mananca Luana.
Alex deja mananca cu noi la masa,caci are 9 ani....
Multa sanatate lui Tudor!Numai bine!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Va multumesc pentru raspunsuri. Tudor are un an si o luna (aproape).

Anella, ce fel de cereale ii dai tu?

Ana Maria, dar mananca multe fetita ta...bine, ca e mai mare ca Tudor.
Mi-ati dat cateva idei, multumesc.

Mergi la inceput