Mic dejun sanatos la 1-2 ani -- idei
Raspunsuri - Pagina 2
mamamariana spune:
Daca ii place painitza, nu e nevoie sa ii mai dai cereale. Poti sa ii faci pate din ficatel de pui (fiert bine, amestecat cu putin unt sau ulei de masline si o lingurita de smantana) sau branza frecata cu unt, putina smantana, ceapa taiata f. fin si marar. Toate facute in casa, fara E-uri.
Emi papa de pe la 1 an si jumatate cereale pentru copii mari de la diferite firme. Incerc sa ii iau cu putin zahar, de obicei sunt cu miere sau cu fructe. Nu le mananca in lapte - i le pun in castronel si papa cu manuta. I le amestec si ii explic de fiecare data ca una e steluta, alta e biluta... etc. La 13 luni cred ca e prea devreme totusi, dar poti incerca indata.
Pot sa iti mai dau idei din ceea ce vad la scoala ca le da la copii la breakfast: clatite cu nutela, unt de alune, miere sau gem; diferite tipuri de sandwich (unul care e f. iubit de copii este cel cu ou); lapte cu orez; cookies cu iaurt (stiu ca acasa sunt biscuiti tare buni); tot felul de placintute foetaj cu fructe sau branza.
Sper ca te-am inspirat destul...
POfta buna la puiuti.
Numai bine,
Mamamariana
silvia_c spune:
ioana mananca dimineata doar crema de fructe, facuta din fructe date prin blender.
dar dau si eu o idee: cerealele simple, gen corn flakes, daca le lasi mai mult in lapte se imoaie foarte mult si pot fi papate de micuti. amesteci laptele cu un pic de miere, apoi pui corn flakes si lasi sa devina mai moi. e o mancare foarte sanatoasa, preferabila mezelurilor sau margarinei...ma sperie teribil e-urile astea. si eu nu prea mananc mezeluri ca am facut gresala sa vizitez o fabrica de profil...si nu-mi mai trebuie.
branzita facuta in casa iarasi e o idee super, cu banane,sau cu miere si painica. sau branzica si niste piept de pui fiert (daca vrei carne dimineata). iaurt, cascaval (daca gasiti sa luati de la tarani este nemaipomenit).miere, unt (tot de la tarani luat, o minunatie), gem facut in casa, ou fiert cu branzica...
pofta buna va doresc!
anella spune:
Mitzura,dupa ce am incercat toate soiurile de cereale de care auzisem si scumpe si ieftine,plangandu-ma la vecina de alaturi care are si ea un bebe de un an si sase luni, ca bebe nu papa cereale(Teodor are un an si trei saptamani),ea mi-a recomandat cereale Bebi(nu Bebe).La farmacie am avut surpriza sa vad ca sunt si foarte ieftine(in jur de 50000).I-am cumparat lui Teodor grau cu cinci fructe si ovaz care din fericire i-au placut(eu i le amestecam),dupa care am descoperit ca exista si musli de la aceeasi firma si de atunci ii dau musli cu fructe(pt copii desigur).