Verificare trompe cu ser fiziologic ?

Verificare trompe cu ser fiziologic ? | Autor: Sorina7

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor !

incerc acum niste tratamente la un doctor traditionalist. Pe langa fizioterapie si masaj, vrea sa imi faca verificare trompe injectand ser fiziologic, mi-a explicat ca nu doare deloc si e o chestie de minute. Va fi azi sau maine si vreau sa va rog sa imi raspundeti cat de repede posibil, ca sa stiu la ce sa ma astept, daca a facut careva, rezultate, chestii socoteli. Daca am ramas anul trecut gravida, mai are rost sa fac si chestia asta ? Poate ajuta ? Eu stiam doar de HSG unde era substanta de contrast, nu ser.
mersi anticipat !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Sorina, eu am facut o histerosonografie care presupunea, intr-adevar injectare de ser fiziologic si evaluare cu ecografie. Deci un fel de HSG numai ca nu se face radiografie ulterior si ecografie. Mie mi-a facut-o pt vizualizarea uterului si a unui posibil polip endometrial, dar in acelasi timp, s-a mirat ca nu a intrat substanta si pe trompe.
Deci banuiesc ca se poate face si pt vizualizare trompe.

de durut nu doare absolut deloc.

Te pup si astept sa-mi spui in ce a constat intr-adevar investigatia ta.

Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Iepurash dragutz, mersi mult de raspuns, noroc cu tine ca vad ca alte raspunsuri ioc. O sa o fac, ca sper ca nu are ce sa strice si o sa iti spun ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Sorina, eu stiu ca injectarea serului fiziologic este defapt ceea ce se sumeste instilatii.fetele care au facut ar putea sa-ti zica mai multe.Stiu ca ilenya a facut mai multe instilatii si poti sa o intrebi si pe misulina ca si ea face.
Bafta multa.

poze
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Sorina,ti-am scris un PM si le asteptam pe fetele care stiu , sa ne scrie mai multe
Si pt ca cineva spunea ceva de ser la instilatii ,eu din ce stiu la mine au fost: un antibiotic ,un antiinflamator si xilina.

Mergi la inceput

Tumpilina ( fata frumoasa ca m-am uitat in poze), mersi de raspuns, ma gandeam ca poate sunt instilatii, dar cat am citit pe aici prin subiectele cu instilatii, toate erau cu antibiotice si alte chestii, banuiesc insa ca principiul e acelasi.
Speranta, mersi de PM, tocmai ti-am raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Eu nu am mai auzit de metoda asta,probabil se practica pentru verificarea si permeabilizarea trompelor...Ce am facut eu se cheama PUTS(perfuzii utero-tubare) care e cam acelasi lucru cu instilatiile (denumirea veche) si constau in injectarea prin col pe trompe a unui cockteil compus dintr-un antibiotic (Penicilina de regula),un antiinflamator(hidrocortizon) su un anestezic (xilina)...Doar cu ser nu am facut perfuzii...
Daca le faci sa ne zici si noua cum a fost...
Succes!

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Acum am vazut subiectul..si din pacate am trecut prin multe instilatii..Tumpi stie draga de ea.

Eu am facut instilatii(injectarea cu presiunea a unui lichid in uter ) pt a repermeabiliza trompele. Lichidul era compus din: ser fiziologic, antibiotic , antiinflamator(hidrocortizon) si xilina.

In cazul tau daca e vorba doar de verificare a trompelor, se poate face doar cu ser si in fcte de cum intra substanta (usor, fara reflux)isi poate da seama daca trompele sunt permeabile/ nu. Nu e f. dureroasa, pe mine m-a durut vreo 5-10 min. dupa , asa ca la ciclu.Apoi pleci acasa linistita.
Nu stiu insa cit de relevanta e in comparatie cu HSG.

Mergi la inceput

Ilenya, m-ai luminat si linistit, mersi ! Ma intrebam cum so sa fie sa plec de la servici sa fac asa ceva si apoi sa vin iarasi, cu toate ca si el a zis ca nu doare si nu dureaza, dar altfel este cand afli exact de la cine a trecut prin asa ceva. Bineinteles ca HSG e mai complexa, dar cum aici nu propune nimeni asa ceva, decat nimic o fi buna si verificarea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Cu placere si BAFTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poliana spune:

Sorina doctorita la care merg eu in Cta asa verifica permeabilitatea trompelor. eu inca nu am facut aceasta investigatie dar probabil o voi face foarte curand. Mie mi-a spus ca procedura va fi in felul urmator: va introduce ser fiziologic in trompe si va urmari ecografic ce se intampla.Mi-a mai spus, ca sa ma pregateasca, ca nu este o procedura dureroasa ci doar generatoare de discomfort si ca dureaza cateva minute. ti-am scris ca sa te linistesti ca procedura pare sa fie folosita frecvent insa nu stiu daca e la fel de elocventa ca histerosalpingografia.Iti doresc bafta si sa nu te doara !! Si te rog zi-mi si mie cum a fost!!!!!
Pupici la toata lumea!!!!

Mergi la inceput