Verificare trompe cu ser fiziologic ?
Raspunsuri - Pagina 2
Sorina7 spune:
Poliana, mersi mult si tie de raspuns, o sa va povestesc cum a decurs hidrotubatia, ca azi mi-a zis ca asa se cheama.
musete spune:
Intr-adevar, Sorina, ar putea fi vorba de instalatii. eu am facut o singura data si, sincer nu a fost prea placut. Mia, ales, ca am fost luata prin surprindere si n-am stiut la ce sa ma astept. Oricum, stiu ca este o procedura destul de invechita si , cam fara eficacitate.
Pupici, Musete
asi spune:
Am facut eu chestia asta anul trecut.E acelasi lucru ca la HSG doar ca nu face raze ci se uita la ecograf.Doare la fel de tare
Sorina7 spune:
Buna fetelor !
gata, m-am "hidrotubat", acum am revenit la servici. A fost fff usor, mai mult emotiile, a durat 5-10 minute, nu m-a durut deloc, nu a fost cu eco, doar cu intrebari si raspunsuri, si am aflat ceea ce pana acum nu a fost in stare sa imi zica nici un doctor sau nici nu s-a gandit sa verifice asta: am trompa stanga infundata, in urma unui proces inflamator mai vechi. Deci sunt "intr-o ureche"
. Mi-a spus ca in general, sarcinile se obtin in majoritatea pe stanga, si de aceea raman mai greu, intrucat trompa dreapta e de regula mai lunga. Oricum sper ca fizioterapia si masajul care mi le face si Sovata sa ajute cat de cat.
metoda veche sau nu, a avut rezultat. A zis ca o mai repeta cand vin de la Sovata.
mersi tuturor de raspunsuri si pentru orasele mici cu doctori care zic sa ai rabdare ca nu ai nimic si nu iti fac HSG, laparoscopii si alte minuni, recomand cu caldura metoda.
poliana spune:
Sorina eu iti multumesc ptr raspuns pentru ca m-am mai linistit!! Imi era frica de durere.
Dar ma intriga chestia asta pe care o spui tu cu trompa dreapta ca e mai lunga si ca se obtin mai usor sarcini pe cea stanga. Nu de alta dar eu 4 luni cat am facut monitorizare am ovulat numai pe stanga. Si sunt aproape sigura ca si dupa aceea a fost la fel pentru ca eu am dureri la ovulatie si nu imi amintesc sa ma fi durut ovarul stang?!
Si as mai avea o intrebare. Oare cum isi da seama daca sunt sau nu permeabile trompele daca nu iti face macar ecografie?!
Sorina7 spune:
Poliana, sa iti spun ce simplu si-a dat seama : ii spui tu ce simti, si simti foarte usor, in sensul ca pe dreapta simteam cum urca un firicel, ca un curent electric, pana mai sus, simteam pe mijloc cum urca (uter) si in stanga nimic nimic, pauza totala. Tot ma intreba, stanga nimic ? Ioc... Sa te duci fara frica de durere, chiar nu am avut nici o problema. Bafta !