Prima zi de gardinita!!
Dragelor, am o problema arzatoare.
In Septembrie miss Galagia incepe gradinita.Cu cine va merge in prima zi? Eu, ca mama disperata, vreau sa fiu alaturi de ea, sotu zice ca e mai bine sa mearga doar cu el, ca sa nu planga dupa mine.
dar...
cum ramane cu "mamitza simtitoare"?
Daca plange si cu tata?
Schema era sa-si ia la revedere de la mine acasa, si eu sa vin s-o iau.
Voi cum ati facut?
is asa geloasa deja...si mi-e dor de ea
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Raspunsuri
grati.ela spune:
cu Ozi am mers amandoi. Am filmat primii ei pasi in gradi, prima intalnire cu doamna...Am avut mari emotii si am plecat cu un nod in stomac, dar directoarea m-a linistit si mi-a spus sa dau un telefon la 12 sa vad in ce stare este Ozi. A fost atat de fericita incat a dormit si la pranz. Tragedia a venit dupa 2 saptamani cand si-a dat seama ca este la servici acum!
dori spune:
Mergeti mai bine amandoi! Si asa cum spune Gratiela, de cele mai multe ori (dar poate aveti o fetita curajoasa, si nu va fi cazul) tragedia mare nu este in prima zi, ci dupa o saptamana, doua, cand incepe sa inteleaga cu adevarat ce se intampla. Curaj !!!!!
qsar spune:
Dinu este deja la gradinita. Astazi e a treia zi. Si... surprizaaaa! Mananca (inclusiv ciorbita!!!), doarme la pranz si e cuminte. Il pregatesc de cateva saptamani, am fost amandoi in cateva vizite la gradi la ora cand copiii erau afara la joaca, i-am prezentat educatoarea asa ca totul a mers super-simplu. Mai greu e pentru mine; cand ma uit dimineata dupa el cum pleaca cu rucsacelul in spate mi se rupe inima. In prima zi l-am dus amandoi si in continuare il va duce TatiQ cu masina.
Q
Marina spune:
la noi tot dupa 2-3 sapt a inceput tragedia si a tinut-o cam o luna. Acum nu mai traim fara Miss Larisa si nu ar rata gradinita de nici o culoare. Si am trecut in grupa mijlocie cica si ea are 2 ani juma
qsar spune:
Asa am auzi si eu, ca jalea mare incepe dupa cateva saptamani, cand isi dau seama ca e "de-adevaratelea" :)). Exact din motivul asta am decis sa-l ducem si la programul de vara; o saptamana la gradi, una la munte, inca o saptamana la gradi, alta la mare... si tot asa, pana in septembrie cand intram in program normal.
Q si Dinu "gradinarul"
iileana spune:
Tot cu "gradinita de vara", mai vesela si mai relaxata, am inceput si noi. In prima zi am mers tot familionul, am stat vreo doua ore cit s-a jucat el pe-acolo si le-a cunoscut pe doamne. Dupa aceea, vreo saptamina si ceva, il duceam dimineata amindoi, apoi eu plecam si raminea taica-su, intii afara pe bancuta, apoi dupa colt, la-indemina, cum ar veni, dar nu la vedere. Cam dupa trei ore il aducea acasa. Incetul cu incetul a inceput sa ceara cupilu' sa ramina mai mult, sa manince si prinzul acolo, iar dupa doua luni ne-a comunicat ca vrea sa si doarma cu copiii. Si gata. Happy end. Suparari dimineata au mai fost, chiar si-acum, dupa doi ani, mai sint zile in care e miriit cind il lasam acolo (asta in special in zilele in care il duc eu), dar dupa plecarea mea se linisteste imediat.
P.S. Astea se-ntimplau cind Tudor avea doar doi ani si acesti doi ani ii petrecuse exclusiv cu mine. Nu bunica, nu bona. Sofia ta imi pare mai independenta, mai "umblata", cred ca o sa-i fie mai usor.
P.P.S. Cunosc colegi de-ai lui Tudor care au fost lasati din prima zi 8 ore si s-au adaptat perfect. Depinde si de firea copilului, cred.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
Sabina spune:
da....da sotu zice ca nici gand sa ma lase si pe mine sa vin cica disturb copilu
Sofia mea nu-i deloc independenta, ca n-a stat decat cu noi.Si e f fitzoasa, daca nu-i place de cineva zice, sa plece asta!!!
o sa mai vedem:)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
cgabriela spune:
Si noi incepem in sept. gradi, dar nu avem chiar asa emotii daca va plange sau nu, am fost vreo 6 luni si la cresa, Dar am avut probleme de sanatate si din decembrie stam acasa cu "tanti" .Mie mie teama cum se va descurca cu dormitul la pranz, Briana doarme cu pampi ca face foarte des pisu, (am avut pietricele si avem mici probleme cu rinichii) deci acasa la somn mai folosim pampi, dar acolo oare il va pune, de dat jos cand se trezeste si-l da singura, se si imbraca si se dezbraca, ii mai greu cu bluzitele ca se enerveaza ca nu poate din prima dar ne descurcam. De incaltat ne incaltam dar siretele nu stim sa le legam. DECI eu am emotii! Mai este voie cu pampi la gradi? Noi in 27 iunie am implinit 3 ani! De papat , papa singura, face si la WC singura DAR....
gabi si BRIANA
Ana68 spune:
Din pacate eu nu am putut sta cu Alex cateva ore la inceputul gradinitei,la grupa mica.Nu am avut nici posibilitatea sa il iau mai devreme acasa.Inainte de gradi a fost o perioada scurta de timp la cresa,dar a fost o adevarata drama mersul acolo,asa ca in 2 luni am renuntat la varianta asta si am ales-o pe cea cu bunica....Inainte de gradi i-am explicat,cat mai mult in cuvintele lui,ce si cum este la gradi,ce se intampla acolo si l-am asigurat ca ii va place....O luna de zile a plans zilnic dupa mine dimineata...Imi povesteau doamnele educatoare ca timp de 1 ora nu il puteau opri nicicum,statea numai la geam plangand in surdina"maaaaamaaaa"....Apoi se linistea incet-incet si la ora 16.30 cand mergeam dupa el...trebuia sa mai stau jumatate de ora sa il conving ca toti copiii pleaca si trebuie sa mergem si noi...
Mult succes la gradinita!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Rufus spune:
Tare greu mi-a fost si mie cu Ioana la inceput...
Parerea mea? Copilul trebuie dus zilnic si lasat acolo, indiferent de scene. O sa supravietuiasca...
Acum mai mergem pe la fosta gradi, in vizita; ma amuza jalea din ochii micutilor, "rupti" de familii. Atunci nu ma amuzam de loc.
Asa ca scurtati pe cat posibil perioada de tranzitie. Este prima lor lectie.
http://community.webshots.com/user/tora97