Io, repatriata 3)
Raspunsuri - Pagina 14
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Danro
Insa am spus ca detest snoabele ca tine,fara lipsa de respect si civilizatie, degeaba esti in USA, tot de gainarii te tii.
Acelasi ROMAN ,cu majuscule!
Respira, mamicule, ca te ineci!!!
_
In God we trust, all others bring data.
BellaDonna spune:
Nelia, si eu oftez, asa e romani trebuie sa se cerrte si pana nu au ultimul cuvant nu se simt bine sau nu pot dormi noaptea ca nu au dat replica
Imi pare rau ca acest subiect in loc sa fie imformativ si contructiv a ajuns cum a ajuns, pana acum mai mul de 80% din tot subiectul a fost doar schimb de replicii.
De ce nu se poate accepta ca nu toti santem croiti dupa acelasi sablon, ce plictisitori am fi daca toti am gandi la fel....
De ce nu se poate respecta opinia si decizia unei/mai multor persoane...?!
Si care e problema pana la urma......si ce daca x sau y a hotarat sa se intoarca ....foarte bine, si la fel pt x sau y care ramane, santem LIBERI sa luam ce decizii vrem pana la urma ca doar de aia nu am mai vrut comunism, si de aia ne bucuram ca putem sa calatorim unde vrem cu mai multe sau mai putine sacrifici...
Oare nu ne putem bucura ca in sfarsit putem pleca si calatori unde vrem, iar cei care se intorc acasa poate nu mai vor sa stea prin strainataturi...acum ce vreti sa faceti sa-i puneti la zid ca pe timpul lui ceasca, oare nu mai putem sa ne exprimam liber...eu stiu ca exista libertatea cuvantului......
sper mult ca acest subiect sa devina constructiv si rog mult sa nu se mai devieze de la subiect
Nimic fara Dumnezeu!
Danro spune:
Nelia si BellaDonna
Subscriu la cele spuse de voi.
Ma intereseaza acest subiect,insa se pare ca nu se poate dezbate in mod civilizat si rog moderatorii sa intervina impotriva celor care fac bascalie sau deviaza de la subiect.
Este clar ca sunt persoane care nu sunt interesate si intra aici doar ca sa dea nastere la controverse sau dornice de a jigni.
dyana spune:
Simonelu, am aranjat si noi pentru la mare ,
500.000 pe zi, la Eforie Nord. Unde ziceai ca ati fost voi???
Bella Dona, pe cand ne vedem in Bucuresti???
Va pup, paaaa
pork spune:
Adevarul e ca subiectul repatrierii ar fi trecut neobservat daca nu v-ar zgandarii cu ceva pe multi dintre voi, care refuza sa recunoasca ca o duc cam prost (nu neaparat material) in tara frunzei de artar.
In rest puteti sa despicati firul in patru si sa organizati "sezatori canadiene" cate va pofteste inimioara.
Simona27 spune:
'Neata, dragilor
In primul rand, mai cititi si veti vedea ca eu nu am dat cu rosii in Canada, nu detest America, nu sunt analfabeta, nu am inceput cu denigrari si nu am afirmat niciodata superioritatea deciziei mele si nu am nevoie de adrenalina, ci pur si simplu poate ca am fost printre putinele repatriate care au indraznit sa scrie pe forum.
Pur si simplu am considerat ca e util sa povestesc de experienta mea, pentru ca mai sunt cativa oameni pe pamantul asta care vor sa se repatrieze. Si personal, m-am gandit la mine cat cautam informatii si repatriati inainte sa ne intoarcem.
Cine poate pricepe bine, cine nu, tot bine!
Si a lua in deradere orice citat de-al meu..treaba voastra!
Si faptul ca am fost pusa la zid si ca nu am respect pentru Canada...nu cred ca a reiesit de undeva acest lucru! Vorba cuiva, sa cer si scuze ca m-am repatriat?
Si daca nici tonul meu nu e moderat...atunci nu mai stiu ce sa cred!
Inca o data (oare a cata oara o spun?) nu exista o singura reteta in viata asta..si sa adopti un plan/o idee nu inseamna ca injuri absolut orice alta idee, cum fac unii!
Si eu sunt roman din Romania, cine e rroman din Rrromania foarte bine...se autodefineste singur!
In fine...ma duc inapoi la "tigania mea" ca e mai mica putintel decat asta de pe forum cateodata Oare de ce sunt rautacioasa? Cred ca din cauza caldurilor
PS Cei care dau cu rosii, dar fara telemea in mine ca vezi Doamne de ce nu am ramasa legata "cu lanturi"de Canada imi aduc aminte de comunism..numa' Ceasca ne lega de tara...
Simona27 spune:
Am uitat esentialul, adica sa raspund la inrebare:)
Containerul ne-a costat in jur de 2000 - 2500 de americani (2800 de canadieni)- am luat de acela mare, de 40 de picioare parca. Cel mic e mai ieftin, cam 1500, insa nu merita..ca e jumatate de capacitate din primul si pretul nu e jumatate!
L noi a fost mai scump ca a fost trimis containerul gol din nu stiu ce gara(Brantford) de pe lang Toronto la un depozit din Mississauga, unde s-a incarcat, a fost trimis cu TIR-ul la gara si dupa aceea cu trenul la Monreal..si tot asa pana in Constanta!
In caz ca aveti electronice un sfat bun e sa va luati transformatore de acelea serioase de la 110 la 220. Noi am luat doua (sunt aproape industriale) de pe Internet(170 americani bucata - nu imi mai aduc aminte site-ul acum..dar caut daca nevoie)..si acum in casa mai am o linie electrica de 110. E excelent!
Pentru televizor, in caz ca vreti sa il aduceti..noi asa am facut, am luat un comnvertor tot de pe Inetrnet de la NTSC la PAL dar am facut o prostie, pentru ca se pierde foarte tare calitatea..am vazut aici DVD recorder care face aceeasi chestie si e mult mai buna calitatea..o sa ne cumparam si noi!
Inca o data, cine se repatriaza, a doua zi dupa ce ajungeti depuneti actele pentru repatriere: cererea se face la politie si se cheama "restabilirea domiciului in Romania". Cam dureaza...2 luni in cazulsotului, 3 in cazul meu
Cam atat ca trebe' sa fug sa ma mai "tiganesc" si "sa ma strecor", ca de...asta mi s-a spus ca e singura solutie in Romania!
Va pup
Tezeu spune:
Acest topic este destinat celor interesati in repatriere si nu mi se pare deloc corect ca altii care nu doresc acest lucru sa intervina si sa atace direct pe cei care deja au ales aceasta cale sau doresc sa o aleaga in viitorul apropiat. Fiecare e liber sa decida!
Simona a venit pe acest forum si si-a expus povestea. A venit sa spuna ca a plecat din Canada pt ca nu i se potrivea. E ceva rau in asta? Nu mai inteleg nimica. De unde atata inversunare din partea celor plecati.De ce nu suportati sa vedeti o persoana care a trait in Canda un nr de ani si care dupa ce s-a intors acasa e fericita!
Interesant de observat comentariile foarte rautacioase ale celor proaspat imigrati. Un procentaj foarte mic din cei plecati in afara reusesc sa se realizeze atat profesional cat si social. Ies din discutie cei care au facut liceu, facultati etc in tara de adoptie. E o alta poveste.A trebuit sa intervin la acest subiect pt ca nu imi place deloc modul in care se discuta pe acest forum.
Eu am sa plec intr-o luna in Romania din NZ. Plec de tot de aici.Nu imi place si am ales sa plec. E bine ca Simona a scris pe forum ca sa nu se mai faca comentarii de genul: saracii romani repatriati. Motivele repatrierii sunt diferite pt fiecare. E dreptul tau sa te intorci in tara ta oricand doresti. Ce lasi in urma e o experienta buna de viata din care ai numai de invatat.
Cat priveste certurile dintre diferiti membrii ai forumului, mi se par de-a dreptul copilaresti. Cum o sa traiti intr-o tara straina si o sa va considerati adaptati daca dati in cap la fiecare persoana care are o opinie diferita de a voastra.Modul in care va expuneti parerile nu este unul din cel mai politicos. Cum spunea Danro ,care se pare ca nu mai face fata atacurilor si a inceput sa strecoare cuvinte mai neortodoxe: acest topic nu este pt cei care nu sunt interesati in repatriere. Nu veniti aici sa aduceti argumente de ce lumea sa nu se intoarca inapoi in Romania. Nu despre asta e vorba in acest topic!
Mult succes celor care au ales calea emigrarii. De asemenea mult succes celor care au avut nu curajul ci dorinta de a se intoarce acasa.Nu ai nevoie de nici un curaj sa te intorci in tara ta! Ai insa nevoie de mult curaj si mult noroc sa reusesti in tara de adoptie!
O seara buna la toata lumea.