Io, repatriata 3)
Raspunsuri - Pagina 13
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by ocebine
PS...Cit despre Dan&Co...sursa comentariilor nu poate fii atribuita decit unor "lipsuri"...Baieti, 2-3cm maxim?
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
Pozele Noastre
Nemaipomenit! nu m-as fi gindit la asa ceva! Dar probabil ca asta este de fapt adevarul!!!
Intr-adevar, nu are rost sa raspunzi clicii lui Dan& Co, ceea ce voi face si eu.
Mai bine sa lasam subiectul sa "curga", pt. ca este, intr-adevar, interesant. Si totusi, de ce toate persoanele care vor sa se repatrieze ne vad pe noi, ceilalti, ca fiind cei ce deviaza si rapund in batjocura, cind numitul Dan si inca unul sau doi ca el sint cei care fac asta, iar ei sint dintre cei care isi doresc repatrierea?!? Retoric, nu-mi raaspundeti, va rog. Mai bine continuam subiectul!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
BellaDonna spune:
Fetele din CA, daca cititi si din urma repartierea1 si 2, veti vedea ca Simona nu a stat pe social, deci a municit ca programatoare si ea si sotul, ceea ce inseamna ca nu a muncit la negru sau stat pe ajutor+ si-a platit txele si impzitele statului canadian, nu inteleg de ce generalizati.
Si Simona nu a zis nimic rau de Ca , doar ca ea a vrut sa se intoarca in RO, am citit si din urma si nu am vazut nici o afirmatie negativa.
Acum normal foarte multi din cei ce emigreaza nu stiu si nu au cum ...decat cand vin in contact cu noua situatie,
- foarte multi sant fericiti de alegerea facuta,
-o parte mai putin si se gandesc la intorarcere
-mai sant o parte care nu sant fericiti nici unde
si cam atat
Nimic fara Dumnezeu!
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Danro
Semneaza:acelasi ROMAN, din alta tara!
Gresit, "roman" cum vrei tu sa sune nu se scrie cu majuscule, se scrie "rrrrrrroman". Mai documenteaza-te, vezi ca e un ziar, se numeste "RRrrrrrromania mare"
Nu cred ca are nimeni nimic cu cei care se repatriaza, insa, asa cum spunea si Ocebine, ceea ce nu inteleg e de ce trebuie sa aruncati cu piatra in urma. Ceea ce deranjeaza - cel putin ceea ce ma deranjeaza pe mine! - este faptul ca incercati sa va justificati decizia de a va intoarce acasa minimalizand avantajele pe care vi le-a dat tara adoptiva si exagerand "calitatile" societatii romanesti. Fratilor, daca e asa de bine in Romania de ce a trebuit sa mergeti sa faceti bani in Canada? Asta e intrebarea, si e foarte simpla. De ce n-ati stat frumusel acasa, sa faceti acasa afaceri de acum 6 ani?
Ati plecat sa faceti bani in Canada pentru ca dintr-un motiv sau altul Canada v-a oferit niste avantaje care intr-un anumit moment al vietii voastre ati decis ca merita banii aia pentru procesarea dosarului. Ati ajuns acolo, ati profitat de avantajele respective, ati devenit cetateni ai tarii respective cu toate beneficiile care decurg de aici, copiii vostri, daca ii aveti, sunt cetateni ai tarii respective iar daca nu ii aveti inca pot deveni, deci vor decide unde doresc sa traiasca (unde sa traiasca in lumea asta, ma refer, nu neaparat daca in Romania sau in Canada!). Plus ca foarte multi din cei care se repatriaza se intorc cu sume de bani pe care nu le-ar fi castigat poate intr-o viata in Romania. Veniti acuma si ziceti "daaaaa, da' io am muncit pentru toate astea!!" Si normal, doar nu voiati sa va pice din cer! Insa daca tot nu conteaza unde muncesti, de ce nu ati muncit pentru ele in Romania (sint curioasa cam in cat timp le dobandeati si prin ce mijloace).
Deci, felicitarile mele, ati riscat, ati investit, ati castigat. Va puteti permite acum sa va intoarceti acasa si sa duceti o viata decenta, in limitele posibile in societatea romaneasca. Ceea ce nu inteleg e de ce acum Romania e atat de buna si Canada e atat de rea, si ce vor sa demonstreze unii pe aici cu semnaturile astea cu "rrrrroman" in coada.
Succes, oriunde v-ati afla!
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
Ira spune:
quote:
Originally posted by miti2004
eu chiar nu inteleg de ce va suparati voi, cei carora va place tara de adoptie, pe noi, cei care avem de gand sa ne repatriem ?
nu trebuie sa o luati personal, pt ca nu am spus ca nu ne place de voi... , asta e, nu toti avem aceleasi gusturi, si nici nu trebuie sa ne jignim unii pe altii din acest motiv.
intr-adevar, Canada ne-a primit ca rezidenti cu dreptul de a deveni cetateni canadieni, f frumos si de apreciat, Dar sa nu uitam ca am dat niste bani ca sa ajungem aici, si nu ma refer la avion, ci la banii dati pt traseul actelor pana la obtinerea vizei...nu am venit pe gratis...
asa ca daca eu consider ca "invesitia" mea aici nu merita, pot sa-mi retrag "actiunile" si sa "investesc" in alta parte...
Banuiesc ca nici Doroftei nu a cazut din gratiile voastre doar pt motivul ca s-a intors iar acasa, nu ? Ca vad ca nu ati mai dat nici un citat despre asta, ci doar cand a ales sa ramana in Canada...
ps: momentan sunt super racita si ma gandeam sa dau o fuga la farmacie sa-mi iau picaturi de nas si ma gandeam mai in gluma mai in serios daca s-or numi Tylenol Nose Drops :)) sau oi gasi si altceva ...
astept sau rosiile ...
pupici
Desi ti s-au subliniat de cel putin cateva ori raspunsurile la intrebarile tale (mereu aceleasi), nu ma deranjeaza sa-ti mai raspund inca o data, am speranta ca vei intelege la un moment dat.
Nu ne intereseaza faptul ca pers. X se repatriaza, conditiile in care aceasta o face, etc. Deranjant este faptul ca unele motive de repatriere invocate sunt exagerate, inventate, fictive sau absurde.
Sa luam de exemplu mesajul tau, care este relativ ok pana la post scriptum, unde ai vrut sa sugerezi cum ca canadienii ar avea numai Tylenol de vanzare pentru raceala( btw, asta si fara sa mergi la medic), ca si cand daca medicamentul ar fi avut vreun nume pompos, cum au unele medicamente din Ro – insa au aceeasi substanta activa, paracetamol - ar fi fost mai bun. Aici intervin eu, nu la faptul ca te repatriezi, din partea mea poti s-o faci si maine, decat sa stai sa suferi intr-un loc incompatibil cu persoana sau familia ta, dar intervin si iti spun ca cercetarea medicala canadiana este un fel de elefant pe langa puricele de medicina romaneasca, se vede ca ai uitat sau nu ai stiut niciodata ca cercetatorii si intelectualii din Ro sunt morti de foame la ora actuala si pirandosii si termopanosii sunt la putere, de au ajuns unii romani sa-si vanda ochii si organele interne pe la occidentali ca sa nu moara de foame. Cea mai mare parte a bugetului anual al Canadei se duce catre sanatate, te-ai interesat cat la suta din bugetul Romaniei intra in sanatate sau invatamant ? Pe ce te bazezi cand afirmi ceeace afirmi ? De ce media de viata in Ro e de 55-60 de ani si astia de pe aici prind suta de ani in mare parte, de prost tratati dpdv medical ce sunt, nu-i asa ?
In legatura cu Doroftei, am spus-o si ma repet, este mai putin important unde anume va trai atata timp cat el insusi considera ca "este civilizata Canada, dar tot mai bine in tigania mea". Bineinteles ca este o exprimare figurativa, este evident ca nimeni nu considera ca in Ro exista numai tiganie, sunt si lucruri f frumoase si speciale, dar ideea ce strabate cuvintele lui este mai clara decat buna ziua. Doroftei este un om mare, care se repatriaza DAR nu se coboara la nivelul josnic de a arunca cu ceeace nu trebuie pe Canada, recunoaste ca nu se adapteaza aici si se intoarce. Nu are nevoie sa-si sustina deciziile de motive inventate sau de fantasme. Amin.
nelia spune:
Offfff!
Inlocuiesc mesajul meu anterior cu un oftat! Si stiti de ce? Pentru ca l-am scris repede si trista si s-au strecurat citeva greseli. Repede pentru ca eu intru pe DC doar 10-20 de minute pe zi ca sa aflu ce mai fac prietenii mei virtuali, ma duc repede pe cele citeva subiecte despre Canada si copii apropiati de virsta copiilor mei si gata! Si in loc sa ma bucur ca am intrat plec intotdeauna trista pentru ca romanii se cearta peste tot si pentru tot. Practic nu e posibil un dialog fara pareri vehemente pro si contra. Daca nu au subiecte pe marginea carora sa se contrazica, inventeaza ei. Se certau pe scara blocului unde locuiam, se certau la serviciul pe care il aveam in Romania! Am plecat si i-am gasit si aici neschimbati: se cearta la cursurile de franceze, la cele de engleza, in parcuri, pe forumuri... Imi veti spune ca toti fac la fel, dar eu stiu doar de romani pentru ca intru numai pe forumurile romanesti si in mediile romanesti. Pina acum vreo doi ani v-as fi dat dreptate, dar acum stiu ca nu prea este adevarat! Se contrazic, aduc argumente si contraargumente pe marginea unei idei, dar combat idei, nu persoane. Iar cei care o fac sint izolati imediat si pleaca pentru ca ramin singuri. Asa ca, e dreptul meu de romanca si de forumista sa spun ca nu e normal ce se intimpla si ca sint pentru un dialog constructiv, nu combativ cu orice pret.
Cornelia, mami de Agata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
paraluta spune:
As dori foarte mult ca toata lumea sa raspunda strict la subiect. Este un subiect care intereseaza pe foarte multa lume, dar exista un numar de persoane care vad si ele, alaturi de Simona o posibila reintoarcere in Ro, pentru care informatiile si impresiile Simonei sint importante. De aceea, as ruga persoanele din alte tari care nu sint interesate cu adevarat de acest subiect, sa-si discute "retetele" in alta parte, de exemplu la "Viata in Canada" sau "Viata in USA", sau daca scriu la acest subiect, sa-si scrie strict parerile, fara cearta, in mod civilizat. Am putea invata si afla cu adevarat ceva, pentru ca pentru ciorovaieli, cred ca chat-ul ramane cel mai potrivit! Mersi!
Ira spune:
quote:
Originally posted by paraluta
As dori foarte mult ca toata lumea sa raspunda strict la subiect. Este un subiect care intereseaza pe foarte multa lume, dar exista un numar de persoane care vad si ele, alaturi de Simona o posibila reintoarcere in Ro, pentru care informatiile si impresiile Simonei sint importante. De aceea, as ruga persoanele din alte tari care nu sint interesate cu adevarat de acest subiect, sa-si discute "retetele" in alta parte, de exemplu la "Viata in Canada" sau "Viata in USA", sau daca scriu la acest subiect, sa-si scrie strict parerile, fara cearta, in mod civilizat. Am putea invata si afla cu adevarat ceva, pentru ca pentru ciorovaieli, cred ca chat-ul ramane cel mai potrivit! Mersi!
Paraluta, pana la mesajul asta aproape ca as fi bagat mana in foc ca te intereseaza numa' barbatii cei goi din Ro, daca nu ma crezi mai reciteste-ti mesajele. Nu stiu de ce te simti datoare sa faci ordine la subiect, fiecare scrie ce simte si cand considera de cuviinta, daca ar fi fost dupa mine, de ex., nu stiu cate mesaje ar mai fi ramas in viata pe aici . Daca Simona n-ar fi vrut adrenalina, nu ar fi avut-o, fii sigura de asta, dar tonul mesajelor a fost tendentios inca de la prima propozitie. Io zic ca daca te-ar fi interesat cu adevarat repatrierea ai fi contactat-o pe privat, si fii sigura ca la un subiect referitor la amanunte tehnice ale repatrierii nu cred ca ar fi fost mai mult de 100 de vizualizari. Au mai fost si nu le-a bagat nimeni in seama.
bebitzu spune:
Paraluta, uite - "Vai, vai..iar s-a incins atmosfera:)
Foarte bine..e o vorba: unde exista contradictie, exista progres intelectual! Io iubesc vorba asta!"- Simonei chiar ii place fagasul pe care a ajuns discutia, deci, hai sa-i dam Cezarului ce-i al lui, contradictie.
"Si in loc sa ma bucur ca am intrat plec intotdeauna trista pentru ca romanii se cearta peste tot si pentru tot. Practic nu e posibil un dialog fara pareri vehemente pro si contra. Daca nu au subiecte pe marginea carora sa se contrazica, inventeaza ei. Se certau pe scara blocului unde locuiam, se certau la serviciul pe care il aveam in Romania! Am plecat si i-am gasit si aici neschimbati: se cearta la cursurile de franceze, la cele de engleza, in parcuri, pe forumuri... Imi veti spune ca toti fac la fel, dar eu stiu doar de romani pentru ca intru numai pe forumurile romanesti si in mediile romanesti".
Nelia, pai daca nu ne contrazicem, cum mai facem noi, romanii,"progres intelectual", vorba Simonei.
Danro spune:
quote:
Originally posted by cataghequote:
Originally posted by Danro
Semneaza:acelasi ROMAN, din alta tara!
Gresit, "roman" cum vrei tu sa sune nu se scrie cu majuscule, se scrie "rrrrrrroman". Mai documenteaza-te, vezi ca e un ziar, se numeste "RRrrrrrromania mare"
Eu cred ca ai luat-o razna,n-am zis nicaieri ca,Canada e rea si Ro. e buna,doar in imaginatia ta aiuristica se pare ca apare.
Insa am spus ca detest snoabele ca tine,fara lipsa de respect si civilizatie,degeaba esti in USA, tot de gainarii te tii.
Acelasi ROMAN ,cu majuscule!
Danro spune:
quote:
Originally posted by ocebine
PS...Cit despre Dan&Co...sursa comentariilor nu poate fii atribuita decit unor "lipsuri"...Baieti, 2-3cm maxim?
Cat despre tine,vulgaritatea isi spune cuvantul.
Probabil duci lipsa de ceva, ca de aia te freaca grija.