Povestea Amandei, scumpa mea si altor peripetii

Povestea Amandei, scumpa mea si altor peripetii | Autor: cory35

Link direct la acest mesaj

30 aprilie 2004Ma trezesc asa de bucuroasa .. azi vine tata sa ne viziteze..chiar daca au trecut doar 8 luni de cind nu l-am vazut abia astept sa-l revad..Sper sa aiba rabdare sa stea pina la sfirsitul lui iulie....
Dupa ce am stat 2 ore in aeroport ne vedem, ne imbratisam si mergem acasa..
15 mai 2004Au trecut deja 2 saptamini de cind e aici.. si-a gasit prieteni..Uf ce bine ca nu se plictiseste, si pot sa-l tin linga noi..Azi imi sarbatoresc ziua..voi avea 38 de anisi deoarece am vazut ca am o intirziere am cumparat un test de sarcina..
Sunt putin dezamagita pare ca e doar o liniutza..Ii spun lui Dan si ii arat, dar foarte retrasi caci nu vrem sa afle nimeni.. El imi arata si a doua liniutza, care e slaba de tot si imi zice sa asteptam pina miine ca daca nu dispare inseamna ca e pozitiv..
16 mai 2004Cel mai frumos cadou ..sunt insarcinata.Ne este teama sa anuntam vestea cea mare, caci anul trecut am avut o intrerupere de sarcina deoarece fetusul a murit la 8 saptamini..
Il rog pe Dan sa ma lase sa-i spun prietenei mele R... E singura care afla de la inceput..
17 mai Sun la doctorul de familie pentru o programare..Imi face una pentru saptamina de sfirsit a lui mai..
Deja am ajuns in cabinetul lui.. da imi confirma ca sunt insarcinata.Imi da sa-mi fac un set de analize si imi zice dpn 10 ianuarie..Urmatoarea intilnire in iunie..
Iunie..Merg la doctor.. Analizele erau acolo, dar surpriza ma consulta alt doctor, al meu era plecat.. Imi zice ca vom asculta bataile inimii fatului dar sa nu ma supar daca nu le aud..Aud ca un mic tropot, sunt fericita..Imi da trimitere pentru ultrasound....ma duc sa-mi fac programarea la ultasound, si receptionista de acolo imi spune ca nu poate sa-mi faca acum nici un eco ca ai voie numai unul pe toata durata sarcinii ..Ma enervez, revin in cabinetul doctorului ca sa-mi confirme acelasi lucru..
Le spun colegilor si sefei ca sunt insarcinata, dar tatei inca nu..
Mai avem citeva zile si plecam pentru o saptamina in concediu..Sunt asa de bucuroasa. Ne ducem sa vizitam provincile Quebec, New Brunswick, Nova scotia..Vedem o gramada de locuri frumoase, si vad balene prima oara mai de aproape.
Avem un concediu obositor, in care imi este rau citeodata.. pe tati il mint ca am crize de fiere..
IulieCe luna aiurea..dupa ce merg la doctor si-mi confirma ca toul e ok, ii spun lui tati.. E emotionat, caci eu cred ca el ar fi vrut sa auda vestea asta mai demult; sora-mea are deja 2 feciori marisori..
La lucru s-a imputit treaba.. Ma lasa in somaj(uf intr-un fel ma bucur)Tata in schimb nu s-a bucurat..Imi face morala si-mi zice de ce am ales sa venim aici..Mi-e greu sa recunosc ca poate am gresit...
Doctorul meu de familie e tot plecat si hotarasc sa sun personal un ginecolog cu toate ca aici e moda ca pina la 7 luni sa mergi la doctorul de familie..
Imi rezolv cu ginecologul(uraaa).. am prima programare la el, chiar inainte de a o pleca tata.. Imi zice ca totul decurge normal si-mi da sa-mi fac alte analize..TRIPLU TEST..
Incerc din nou sa-mi fac programarea la ultasound si mi-o fac in august..(off si eu vroiam sa-i trimit mamei poze cu minunea din burtica..
Tata a plecat la sf lui iulie cu lacrimi in ochi, caci nu stie cind o sa ne mai vedem.. Plingem ca doi copii, cit timp Dan e plecat de linga noi..
August a venit si ziua pentru eco(mi-e frica, deoarece ultima data cind am fost tehniciana medicala nu vb cu mine..ma refer la anul 2003)Il iau si pe Dan cu mine..cele 20 de minute trec asa de greu si vreau sa merg la wc, ca simt ca-mi plezneste basica..In sfirsit zice ca ma pot duce sa ma usurez si ca-l pot chema pe sotul meu..E atit de emotionant ne uitam la pui pentru prima oara.. Primim niste poze, dar nu stim inca sexul, caci nu se vedea..
Mergem la doctor eu cu D,peste citeva zile.L-am luat cu mine sa-l cunoasca pe doctorul Ben, care e negru si e si el emigrant,dar de mai multi ani in KANADA..Bine ca a venit cu mine,caci doctorul imi zice ca rezultatul Triplui test nu este bun.Sotul meu are prezentza de spirit si intreaba ce inseamna asta, si doctorul foarte serios ne spune ca copilul se poate naste cu Sindromul Down...Incremenesc, si nu mai am putere doar sa intreb ce putem face si el spune ca inca un eco, cu toate ca nu se vede la eco mare lucru sau amnio.. Ma uit la Dan si zic amnio..Doctorul zice sa vb cu sora ca trebe facuta programare si e in alt oras unde se face procedura, la un spital McMaster..si apoi imi zice sa-l fac cit mai repede caci sarcina e mare 19 saptamini. Sora medicala imi zice ca ma va suna sa-mi spuna pe cind am programarea, ca ea incearca sa faca cit mai repede. Ne incurajeaza si ne da o harta ca sa stimi pe unde e universitatea si spitalul in Hamilton..In lift ma pufneste plinsul, si bine ca am un umar pe care sa pling..Ne incurajam reciproc..
Am citeva zile de cosmar in care astept telefonu'..si vine si aflu ca joi la ora 8 jumate am programarea..
Dan isi ia o zi libera de la servici si ne ducem acolo..Aflam pina la urma unde trebe sa ne prezentam , si pe la etaju 6 dupa ce zicem de ce am venit o doamna dragutza ne duce intr-un cabinet si ne zice ca o sa vedem un filmuletz apoi va venii cineva sa ne faca o sedintza de consiliere, sa ne explice una alta..Ne pune filmul si pleaca.. Filmuletzul e depsre amnio , cu se face care e procedura.. Mi se face rau, recunosc ca de frica. Se termina si apare o doctoritza(cred) care ne explica ceva genetica cu cromozoni, cu sansa mea de a naste un copil cu Sd(legata de virsta) si cu sanasa de a pierde sarcina din cauza amnio..Dupa ce a terminat de explicat imi zice ca acum dupa ce mi-a dat toate datele pot sa decid sa nu mai fac amnio, si sa plec.. Ii spun ca ma duc la amnio(vroiam eu sa fiu sigura ca totul e in regula cu bebe)Ne intreaba daca vrem sa aflam ce sex are copilu si noi zicem ca da si daca vrem sa ne faca si un test Fish(si putem afla mai repede daca e totul ok)Noi raspundem ca da, iar apoi ne zice sa ne ducem la etajul 5, la un cabinet ginecologic pentru sarcini cu probleme;dar ca avem programare pentru ora 10..
Iesim din spital si mergem si mincam o briosa si beau o cafea..Compar din nou cifrele in mintea mea, si cu toata ca sansa de a avea un copil cu Sd era mai mica decit sansa de a pierde sarcina, si mai si muream de frica ma hotarasc sa merg la amnio..
Dupa ce revenim in spital si ajungem la cabinetul acela, se intimpla ca avem parte de o simulare de alarma de incendiu si receptionista de acolo ne zice sa nu parasim cabinetu dupa ce ne numara(eram 13..hihi)Intam intr-un cabinet micutz si vine o doamna dragutza ginecolog..Ma pune sa semnez ceva(nu mai stiu ce..)Slava domnului ca D e cu mine si ma tine de mina.. Nu am puterea sa ma uit la acul acela lungggg care va merge in burtica mea;dar el se uita si la copil si la ce-mi face doctora.. eu ma uit la el.. simt ca o piscatura de tintzar, si il aud pe sotul meu intrebind daca copilu poate fi ranit.. este asigurat ca nu..Vad lichidul amniotic, care mi la scos si aflam ca e si pisi si caca si ce respira bebe..Intreb daca e ok ca-mi ia atit de mult, si zice ca face bbun pisi si se reface.. Ne spune ca rezultatul peste 2saptamini la testul fish si peste 4-6 saptamini la amnio
Fiindca eran foarte stressata , inainte de apleca acasa zicem ca mergem pe la Ikea, unde alta intimplare haioasa porneste o alrama si suntem evacuati totzi clientzi din magazin(vedem masini de pompieri peste citeva minute in parcare si aflam ca a fost o scurgere de gaze..)
SeptembrieNu cred ca vrei sa stiti cum am petrecut cele 2 saptamini..Dar oricum cind am primit vestea nu eram acasa, si am gasit mesajul ca bb nu re nici o modificare genetica..Apoi au mai trecut 3 saptamini si ni s-a confirmat rezulatul plus ca avem o fetitza..a fost una din cele mai frumoase zile ..Am hotarit ca o va chema Amanda..
Octombrieparca a trecut fara mari evenimente.. Puneam kilele care trebuiau aveam tensiunea cam mare, dar ma lasasem de cafea demult de tot..si apoi a venit iar o luna aiurea..
Noiembriedau telefonul saptaminal acasa si nu raspunde nimeni.. Visasem urit cu o noapte inainte..Mai incerc, apoi sun la sora-mea care locuieste in alt oras..si la ea imi rapunde socara-sa care-mi spune ca doarme dar ca va lua legatura cu mine a doua zi pe internet..
astept a doua zi, vb cu"sora-mea"(de fapt era o colega de ai ei de lucru dar eu nu stiam)..peste 2 zile sun iar acasa, si o gasesc pe mama.. Mi se pare putin trista si incerc sa o trag de limba si imi spune bomba..TATA a facut un infarct si e internat in spital la urgentza de 10 zile..Ma tin tare si incerc sa o incurajez..O intreb daca re nevoie de ceva, si-mi zice ca e sora-mea acolo..
Inchid telefonul si simt ca ma prabusesc.. incep sa plingg si pling...si il vad pe tata pe aeroport plingind..Il sun pe dan si vine de la lucru..si ii spun ca vreau sa plec acasa.. se uita la mine,la burtica si-mi spune cu ce ai putea tu sa-i ajuti in starea ta..Toata noaptea Amanda sare in burtica si eu stau si citesc pe forum, nu am curajul sa spun nimanui ce se intimpla..
Peste o saptamina mama imi spune ca tata va merge le Timisoara sa vada daca care-i hiba..Imi spune ca se duce si ea cu el..Tata afla ca are o artera infundata si ca trebuie sa fie operat..este trimis casa sa facatot felul de analize si chemat inapoi pe data de 1 decembrie sa i se faca bypass
DecembrieVorbesc cu maica-mea aproape zilnic..si citeodata cu tata care plinge si e emotiv.. Ii promit ca o sa-si vada nepotica la anu si sa fie tare.. este operat in data de 10 decembrie. In noaptea dinaintea operatiei ma rog mult, si Amanda iar e agitata..Vorbesc cu mama si aflu ca totul a decurs bine; si mai ma linistesc. A stat in spital cred ca 2 saptamini..
Intre timp mai vine soarele si pe strada mea, caci aflu ca sora lui Dan, cumnata-mea a primit viza si vine sa ne viziteze..plus ca analiza de diabet gestational a iesit bine..
Sunt uriasa am pus deja cam 20 de kile, si parca nu vreau sa mai ma opresc..Vizitele la ginecolog devin din ce in ce mai dese :odata la 2 saptamini.
15 decembrieApare cumnatica.. Yuppi are cine sa-mi faca si mie poftele de gravida..CLATITE si alte bunatazti plus ca ma ajuta la gospodarie..si mai e o scumpa vine cu mine la doctor..
Doctorul ma trimite la un nou eco..si imi da alta data de nastere fatza de medicul de familie 13 ianuarie..
Oricum vin sarbatorile.. si vb cu tata si pare mai bine la telefon..
Tot timpul mi se dau preziceri, ba ca nasc de craciun ba ca de revel.. Haha nici una nu s-a adeverit.Si trece si anu' asta
Ianuarie 2005merg la doctor si-mi zice ca nu-s dilatata si ca ar fi bine sa ne vedm si saptamina viitoare..
Se apropie si data de 10 si nimic..In afar de faptul ca am aproape 25 de kg in plus, micutza nu se grabeste..
Doctorul imi zice ca o sa asteptam inca 2 saptamini si apoi trecem la inducere..Apoi zice ca duminica in 16 e de garda si sa vin la spital pentru un test de stress..
16 ianuarieTotzi patru pleca la spital; eu faceam cit 2.. Ma leaga in triaj la tot felul de aparate si aud cum ii alerga inimioara..Vine doctorul se uita si zice .."Du-te acasa si vino pe la 5 ca te induc azi.."
mergem acasa luam bagajele pentru spital(bine ca e aproape la 5 minute cu masina, ca e friggggg tare -15)si ne intoarcem ..
iarasi legata la aparate si apare doc care ma da un gel..si asteptam eu cu cumnata-mea..si stam , povestim numai aiureli..si vine doc si zice cred ca te tai, ca nu te-ai dilatat..
Intre timp eu maninc,ca imi era foame..si apar 2 asistente..IUIi una imi pune o sonda, alta ma rade putin..Si intre timp apare doc, si afla ca am mincat si se enerveaza. Ma controleaza si-mi zice eti dilatata 1 si-mi rupe membranele si zice o sa nasti natural..
Ma muta intr-un salon singura, impreuna cu sotul meu si cumnata..Mi se face sete si incep durerile..Cred ca era ora 23 cind cer epidurala, vine un doctor tinar si ma inteapa de 3 ori pina reuseste sa o puna..Eu fac glume apoi, dar efectul se duce repede si iar ii spun sorei ca mai vreau putina anestezie..mai imi baga putin, si vomit caci tot timpul bausem lichide..
Cumnata nu mai rezista si Dan ii da cheile del amsina si ii zice sa revina dimineatza ca toata lumea prezice ca in ritmul in care ma dilatam aveam o cale lunga..
Ma simt din ce in ce mai rau am contractiile foarte apropiate, cad in mici somnuri de oboseala, dar vad cum sora pregateste tot felul de instrumente ciudate.. Dan le filmeaza..Eu cad intr-un mic lesin, ma controleaza.. dilatatie 8 si aflu ca-i paroasa...E ora 4 dimineatza, si inca nu am nascut..Si mai trec 4 ore de iad si pare doc Ben, care-mi zice nonsalant ca lui i se termina schimbul si el pleaca ca eu inca nu nasc..
Sunt din ce in ce mai obosita si aflu ca fetitza e cu fatza in sus.. II spun lui Dan ca vreau operatie.. Apare alt doctor, care zice"sorry kiddo, I must cut you"(imi pare rau dar te voi taia..)
Imi zice sa nu mai beau nimic si mai ma lsa 2 ore..
Ora 11 intram in operatie.. Prima eu mi se mai face o anestezie spinala, care prima oara nu prinde si dupa 5 minute mai sunt intepata odata..Numai imi simt genunghii si mi se pune un paravan in fatza.. Sunt ca si Cristos pe o cruce cu miinile intinse , cu perfuzii.. La capul meu in stinga e sotzul meu iubit, care mai trage cu ochiul.. Iar in dreapta medicul anestezis care urmareste niste monitoare si odata sare si-mi mai infige un ac cu morfina in umar..
Ma rog la maica Domnului.. si deoadata aud un plinset si o vad.. E rosie si grasutza si tati pleaca cu ea si cu sora sa o spele..
Revine linga mine si eu ii spun ca vreau sa o cheme si Maria si ma uit la ea.. Aflu ca are 9 pounds si 12 ounce sau 4,435 kg scor 8..si ca-si misca degetele de la picioare ca o maimutzica..
Eu revin in salon si peste o ora o vad mai bine si o tin la pieputl meu pe minunea mea "mica "canadianca Amanda_Maria..
Iulie 2005Avem 6 luni, dar parca o avem de o viatza..Am trecut peste multe si impreuna cu ea dar astea sunt alte povestii si asa m-am intins mult-mult si poate chiar am plictisit..O iubim pe Amanda si asteptam sa mergem in Ro sa-si cunoasca bunicii..
Va pupam

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monet spune:

sa va traiasca amanda-maria, sa va bucurati de ea. sanatate parintilor tai!

mona, lia (24.04.2004) si simburica mica (24+)

www.seansimon.com/june2005.htm" target="_blank">IUNIE 2005
www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA
site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Emotionanta poveste si tu ai povestit atat de frumos! Sa va traiasca Amanda si sa va bucurati de ea! Sunteti niste parinti fericiti, aveti o minune de fetita! Va pupam .

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat
la mare
papacim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Draga mea, draga mea... "sunt ca un isus pe o cruce..." asta n-am s-o uit mult timp!
Sa fiti sanatoase, bucurati-va unii de altii!

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Buna baieti, sunt eu, Miruna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Doamne, ce emotionant. Am citi povestea nasterii azi noa<pte. Mare curaj ai avut si te felicit pentru asta. A primat instinctul de mama.
Sanatate si sa va bucurati de printesa.

Kulta graviduta si printesa Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Sa va traiasca ingerasa Amanda Maria (frumoase nume) si sa va bucurati de ea!

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andatudor spune:


Doamne prin cate ati trecut de la inceput pana la sfarsit!! Sa fiti sanatosi si fericiti si sa va bucurati din plin de mica printesa!!

Anda si buburuzu' din burtica 36+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/tudoranda/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory35 spune:

Va multumesc..ca ati avut rabadare sa cititi si cind o sa am curaj o sa povestesc in continuare cite am mai tras cu puiutza mea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

sa va traiasca puiutza si sa fie sanatoasa!
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Sa va traiasca fetita, sa fie sanatoasa si voi ca fel ca sa aveti grija de ea! Sanatate de asemenea si tatalui tau, sa-si cunoasca si sa bucure de nepotica sa!

Stiu cum e cu triplul test si cu amniocenteza caci am trecut prin asa ceva la prima sarcina. Numai ca fara film inainte. Iar interventia a avut loc intr-o sala de operatie, sterila, doctorul si asistentele aveau masca, etc. Cel mai cumplit mi s-a parut sa astept rezultatul, 2 saptamini extrem de lungi...Dar a fost bine, slava Domnului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Mi-au dat lacrimile ca de obicei, sa fie sanatoasa Amanda-Maria si sa-si cunoasca bunicul cat de curand!

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput