surplusuri de vitamine ...da sau ..nu?
Raspunsuri - Pagina 2
coralia76 spune:
Mie doctorul mi-a recomandat Materna incepand din sapt.17 si nu am observat nici o modificare in starea mea dupa ce am luat vitaminele...adica nu cred ca mi-au facut nici un rau.O sa incep si un set de analize sa vad cum stau cu calciul,fierul si restul.Acum mai iau si Biomarin plus si magneb6.
Varsta bebelica[url=http://lilypie.com/days/051129/3/25/1/+2"]
kid2003 spune:
Buna! Nici mie nu mi-a dat dr prenatale sau alte vitamine, mi-a zis sa iau Biomarin Plus pentru creierul copilului. Mi-a mai dat Magne B6 pentru contractii si mi-a zis ca nu trebuie sa iau materna sau altele decat daca vreau eu neaparat. El de obicei le spune gravidutzelor sa manance sanatos, cica e mai bine decat sa iei vitamine si sa te faci cat casa. Dar eu am luat Materna din sapt 14 pana in saptamana 20 la "sfatul" prietenelor. Cand m-am gasit cu 6 kg in plus in astea 6 saptamani si am inceput sa imi dau seama cate dulciuri bagam...m-am oprit. Pur si simplu imi venea tot timpul sa rontzai ceva bun: ciocolata, pateuri, prajituri.
Nu a fost din capul meu sunt sigura, nici nu mi-am dat seama ca sarisem asa tare calul. Cand m-am oprit din Materna nu mi-a mai venit decat sa mananc fructe la desert. Din cand in cand mai mananc o inghetata...In alte 8 saptamani am mai luat doar 2 kg si nu ma simt deloc greoaie, inca. In plus bebe a luat f bine in greutate, e o grasanica.
Asadar, fiecare dupa cum simte si dupa cum isi cunoaste organismul. Si, cel mai important, dupa cum ies analizele. Eu le-am avut f bune, nu aveam motive sa iau prenatale.
utocatalina spune:
Kid ai dreptate..la cit maninc eu aia mai imi lipseste sa-mi dea si mai multa pofta de mincare
..am luat 5 kg pina acum fara Materna sau Prenatale..o sa mai discut problema cu T si daca nu-mi zice sa iau nu voi lua..si mie analizele mi-ai iesit bine!![]()
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
13+
Simburica
crinuta spune:
Cata, am luat din saptamana 20 parca, dar am renuntat rapid.
Oricum, prenatalele nu se iau inainte de trimestrul 2. De aceea nu ti-a dat sa iei nimic.
Acidul folic si Progesteron ( daca e cazul) sunt suficiente in primul trimestru.
Crinuta si
Rayan
utocatalina spune:
Mercic Crinuta..teoretic, dupa calendarele de aici de simbata am intrat in trim. II..intrebarea mea viza trim. II ca pentru trim. I m-am lamurit ca-mi da numai utrogestan, acid folic si magne b6...pupici!
Cafeluta draguta
13+
Simburica
maria_alexia spune:
Fetelor, voi stiti cumva cam care e schema standard a dr. Tutunaru cu prenatalele ? Am vazut ca numai el recomanda Bio-Marin, Magne B6... Dar in ce perioada ? Mai e si altceva in afara de acestea ?
As intra si eu pe schema lui, mai ales ca dupa Materna (care se recomanda pe banda, fara discriminare, vad) nu pare sa se omoare toata lumea. Doctorita mea mi-a recomandat-o din sapt. 16, dar... nu prea am de gand sa le iau.
Am inceput in schimb prenatalele de Trim.2-3 de la Royal Tonic, am auzit numai de bine despre ele. Cred ca ar merge alaturi de Bio-Marin...

utocatalina spune:
Maria Alexia eu sunt pacienta lui T..cred ca Magne B6 da pe tot parcursul sarcinii...eu am luat de cind am ramas...acum iau 4/zi...Biomarine parca de la 17 sapt. dar nu stiu sigur!Intra la nastere sa vezi la pacientele lui mai avansate ce zic ele! ![]()
Cafeluta draguta
13+
Simburica
maria_alexia spune:
Multumesc mult, Cata ! 
Stiam eu ca tu mergi la dr. T, te "urmaresc" mereu si ma bucur mult ca ne-ai urmat asa de repede la mamici - iti sta tare bine cu burtica !
Asa ma gandeam si eu, din cate am mai citit si alte postari, sa incep acum, la 17 sapt, BioMarine, sa-l facem pe bb destept
Te pup, sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos si frumos ca tine!

Maria
kid2003 spune:
Maria, dr T. recomanda BioMarin Plus din saptamana 14, mie asa mi-a dat. Pana atunci am luat doar acid folic. In sapt 14 (chiar dupa triplu test si eco morfologica) mi-a zis de Biomarin, mi-a zis ca e bun pentru cresterea lui bebe si mai ales pentru creierul sau. L-am intrebat de prenatale si mi-a zis ca daca tin neaparat pot sa iau Materna (deci el le-a recomandat) dar ca el de obicei nu le da...
M-am apucat totusi de Materna (am renuntat cand am vazut ca dr avea dreptate cu facutul cat casa).
Nu mi-a dat Magne B6, deci nu e tratament standard la el, nu e in "schema". Mi-a dat dupa eco morfo de la 22 de saptamani unde mi-au iesit rezistentele marite pe arterele uterine. Din cauza asta aveam contractii si bebe avea un usor retard de crestere (era mai mic cu cateva zile decat ar fi trebuit). Mi-a zis dr T. sa bag Magne B6, cate 4 / zi si sa continui cu Biomarin.
A fost super, contractiile au disparut aproape si am reusit sa il fac pe bebe mare! La 26 de saptamani (urmatorul control) avea greutate si dimensiuni de 28+. Chiar si doctorul s-a mirat de ce mare s-a facut asa de repede. Mi-a facut cu ochiul si mi-a zis "ii merge bine pe Biomarin".
Iar cu prenatalele: am 8 saptamani de cand nu mai iau Materna, uite tocmai acum s-a facut bebe mare si frumos. In plus analizele mele sunt bune, mananc multe fructe si legume si mi-a trecut criza de napolitane si prajituri, criza pe care am avut-o cand luam vitamine.
ANDREEABANICA spune:
Lorika,daca medicul nu ti-a dat,nu lua sau aminteste-i ca esti in luna a saptea.
Eu nu am luat nimic,nimic,doar dupa nastere am luat niste fier.
Pupici.
Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze Alexia
"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru