Bebelusi de ianuarie - februarie 2005 (34)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Alina Maria, chiar ca seaman mult Mandy cu tati! Ati facut niste poze tare reusite. In alta ordine de idei te felicit pt. ca-i dai sa guste din orice fetitei. O inveti cu gusturi noi, mie imi pare cam rau ca nu am acest curaj, stiu si eu ca multa lume (mai ales cele cu experienta, din generatia mamelor noastre) sfatuieste sa faci asa si cred ca e bine.
Cory, cred ca tu si Ingerasu aveti cele mai cu par fetite. E atat de scumpa! Intr-adevar cred ca si asta (adica parul) o face sa para mai mare. Si are niste ochi...

Inca o data La Multi Ani!!!

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat
la mare
papacim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Crinuta, te inteleg pe deplin pentru ca si noi eram in parc cand a inceput furtuna. Si am plecat si ca tampita fara caciulita pentru copil, ca cica e foarte cald si sigur nu are nevoie. Din fericire am luat o paturica, ca fara ea nu stiu ce ma faceam. La noi In Morarilor exista un foisor unde s-a adapostit tot parcul, inclusiv noi, dar doar daca stateai in mijloc nu te ploua, pentru ca batea vantul foarte tare. Initial Simona dormea, dar s-a trezit de la galagie, a inceput sa planga, i-am dat sa pape si a transpirat in cap de ii curgea transpiratia pe tample, si afara era un vant de nu stiam cum sa-i tin mai bine paturica in cap. Ce sa mai, am avut si noi o aventura pe cinste. Si eu care vroiam o dupa-amiaza linistita in parc pe banca cu fetita si sotul meu....

Oana, si bebelusa mea e super activa, cam pe toate le-a facut inainte de alti bebei, iar cu statul in fund sta daca se tine de manerul de la carucior sau sprijinita. Cred ca e normal pentru varsta ei, o sa aflu mai multe marti cand ma duc pentru vaccin . Mor de frica cu vaccinul asta de 6 luni.

Andrutza si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
http://photos.yahoo.com/andrapg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Am uitat... Amn pus si eu poze noi pe album, poate aveti putin timp sa va uitati si la minunatia mea de fata, ca tare mai sunt eu mandra de ea.

Andrutza si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
http://photos.yahoo.com/andrapg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Andrutza, foisoirul ala mare? Era plin de oameni.
Ai vazut terasa aceea de langa locul de joaca? Acel chiosc?
Acolo eram noi.
Unde erati cand a fost vantul ala puternic??????

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Andrutza, si voi ati patit-o? Offf, ce-o mai fi cu clima asta? Nu-mi vine sa cred ca ploua zilnic si furtuni nu gluma, asa dintr-o data. Acum e senin, acum vine furtuna. Imi pare tare rau, dar o sa vezi ca nu raceste!
Ai o super fetita! Sa va traiasca!

baietelul meu minunat
la mare
papacim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

Crinuta, totul e bine cind se termina cu bine. Vaz ca a venit musonul in Romania, numai despre ploi, tornade, inundatii citesc. In alta ordine de idei, cind or sa faca oare un sistem de canalizare sa nu ne mai vina apa pina la genunchi ori de cite ori e vreo furtuna... asa m-am enervat cind am citit, ploua peste tot, dar parca niciunde altundeva n-am vazut noroaie si baltoace in mijlocul orasului.

Alina, despre iaurtul special bb nu stiu, ca eu nu mai cumpar de mult, chiar de dinainte de a ramine insarcinata.
Si apoi stati un pic, Tomasa, si eu una tot cu presupusul mi-am dat de fapt cind am spus ca reteta e standard, ca de fapt nu stiu exact cit de standard este, dar ideea este ca nici aici iaurtul nu este intotdeauna tocmai iaurt, dupa cum spusei, ceea ce ma facu sa cred ca reteta este standard. Mai ales ca buba este intotdeauna la companiile astea multinationale care detin monopolul asupra consumatorului si care vind acelasi lucru peste toate marile si oceanele.

Voila retzetul : Iaurt de casa (pentru un litru de lapte)

Va trebuie
un litru de lapte integral si
o lingura de iaurt normal sau cu bifidus (excelent pentru flora intestinala), dupa preferinte. (dar sa fie iaurt-iaurt, ca eu una am incercat o data cu nestle parca, daca n-o fi fost chiar danone, nu mai tin minte, si nu mi-a iesit)

1 - Se fierbe laptele la 80-90 grade (chiar daca este pasteurizat, ca sa fiti sigure ca se distrug toate posibilele bacterii).

2 - Se lasa la racit pina ajunge pe la 20 grade.

3 - Se adauga lingura de iaurt si se mesteca pina ce iaurtul s-a amestecat bine cu laptele.

4 - Continutul poate fi pastrat intr-un singur recipient sau varsat in recipiente mai mici. Your choice. Recipientul sau recipientele trebuie inchise ermetic (eu il fac in vasul in care am fiert laptele, dar pentru bb trebuie portionat cred)

5 – Se lasa la fermentat in recipientul inchis ermetic cam 24 de ore, in mod ideal la o temperature de vreo 20 grade. Daca e mai cald se face mai repede, iar daca e frig, mai incet. Vasul cu pricina nu trebuie miscat in timpul fermentarii.

6 – Se pune citeva ore la frigider (ideal toata noaptea), iar apoi e numa bun de mincat

Poate fi conservat trei patru zile la frigider, iar ca sa faceti altul luati o lingura din iaurtul nou si tot asa. Totusi iaurtul nu trebuie sa fie mai vechi de doua zile cind vreti sa faceti altul.

Acelasi procedeu se aplica si pt chefir, doar ca va trebuie 4 linguri de chefir in loc de una singura de iaurt. Iar daca vreti sa faceti mai putin, puneti si voi din ochi, o lingurita la un sfert de litru si doua la o jumatate. Sper ca am fost suficient de clara, daca nu sa-mi spuneti daca nu s-a inteles ceva si o sa ma straduiesc sa explic mai bine.

Sper sa va placa. Pofta mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

gata, l-am votat si noi pe Codrin, sper sa nu se supere ceilalti bbi pe noi...

si am vazut-o si pe Mandy care face cu ochiul. e frumoasa si seamana cu amindoi. sa va traiasca.

Noapte buna mamici

Mergi la inceput

Magga, multzu pt. retzeta. Ce simplu era! Cred ca fac chiar de azi.
Crinuta, sunteti mai bine? Ti-ai revenit din sperietura?
Oana, iti multumeste Tudor pt. compliment.

baietelul meu minunat
la mare
papacim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

quote:
Originally posted by magga
In alta ordine de idei vaz ca va polemizati cu Danonele. Nu stiu ce va face sa credeti ca Danonele din alta parte e facut altfel decit cel din Romania. Reteta este standard. In Elvetia, spre deosebire de Romanica si UE, sunt obligati sa treaca pe etichete tot ce contine orice produs alimentar, adica in cazul iaurturilor, amidon de cartof sau porumb si gelatina de porc pentru consistenta plus alte nu stiu ce emulsifiant, emulgator ce Dumnezeu or mai fi si astea. Bon, o sa ziceti ca sunt eu ciudata…dar de ce nu faceti iaurt de casa, este f simplu de facut. Noi facem si kefir, si nu pentru ca as fi cine stie ce mare gospodina, cum a spus Lavinia o data, ci pentru ca sunt mai sanatoase facute-n casa. Iar ieri am primit si fructe si legume de la mama. Au un gust teribil.

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Neatza,

Maaaaama, cat ati scris in we asta!!!!!
Acum va citim...

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

Mergi la inceput