Infectie urinara cu E.Coli...din nou :(

Infectie urinara cu E.Coli...din nou :( | Autor: Umflatzel

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
noi am fost internati in spital cu o infectie urinara cu acest nenorocit de microb, am stat aproape 2 saptamani cand am fost tratati cu antibiotice: Meronem si Amikacin parca, la iesire din spital a iesit urocultura ok si acum la 2 saptamani am repetat-o si surpriza! nenorocirea de E.COli a reaparut la analiza...
Voi ati patit asa ceva?
EU din ce am citit se scapa greu de acest microb d-rita noastra a zis ca dupa ce scapam sa incercam un vaccin UroVaxom(ati auzit de el?
)...si sa facem niste investigatii de genul Urografie ... ufff
Daca ati trecut prin ceva similar va rog s aimi impartasiti experienta voastra

Va multumesc mult
Ivona & Andrei 1 an si 6 luni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ursuletul spune:

Din pacate si noi avem probleme cu E. coli. Andrei al meu tot la 1 an si 6 luni a facut prima infectie urinara. Am fost internati in spital la Grigore Alexandrescu la dr. Ion Gabriela (medic foarte bun si o preocupa infectiile urinare), am facut si cistografie si rezultatul a fost ok, iar tratamentul a durat o luna dar in doze mici (2 saptamani ciprofloxacina si 2 saptamnai biseptol). Si doctora noastra ne-a recomandat Urovaxom, l-am cumparat dar cand am ajuns acasa am vazut ca nu e testat pentru copiii sub 4 ani (in prospect scrie ca se da la copii de peste 4 ani) si asa ca nu i-am dat copilului. Poate ca ar fi fost mai bine sa-i dau, caci acum o luna, la 2 ani si 10 luni, Andrei a facut din nou infectie urinara, tot cu E. coli . A facut tratament acasa cu cefaclor si dupa o saptamana urina a iesit sterlia.
Poate e bine sa-i faci cistografie sa vezi daca e ceva in neregula dar copilul va fi cam chinuit. Mie mi-a parut rau ca i-am facut cistografie dupa ce am vazut ca a iesit ok, dar cand a reaparut infectia urinara luna trecuta nu s-a mai pus problema sa-i fac cistografie ca deja o facusem cu un an in urma (deci daca nu o faceam anul trecut trebuia neaparat sa-i fac anul asta).
Ti-am impartasit din experienta mea dar din pacate nu sunt in masura sa-ti dau sfaturi. Eu prima data am crezut ca a facut din cauza pampersilor dar se pare ca m-am inselat caci anul asta Andrei nu mai are pampersi. Aveam o lista cu sfaturi de la doctor dar trebuie sa o caut. Acum imi amintesc doar ca scria sa evite mersul pe bicicleta, sa bea multe lichide (Andrei al meu nu prea bea lichide si poate fi si asta un motiv), sa evitam hartia igienica colorata. Cand o gasesc am sa-ti scriu si tie sfaturile ei.

Cami&Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dumitrescu spune:

Dar cum ati ajuns pana la diagnosticul de infectie urinara? adica ce simptome avea copilul?Urina era tulbure sau urat mirositoare sau il jena la pipi? Matei are 1an si 1 luna si medicul pediatru mi-a recomandat sa-i fac urocultura pt ca a facut febra si a zis ca ar fi bine sa eliminam posibilitatea asta. El nu are nici un simptom; dar sunt ingrijorata ca nu bea suficiente lichide..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soarenistor spune:

buna,
se pare ca infectia cu e coli e frecventa.dupa antibiotic se repeta analiza cam dupa 7 zile altfel nu iese bine,chiar daca are infectie urocultura iese sterila.
baiatul meu a avut infectie cu e coli,i-am dat tratament si dupa o saptamana i-am repetat analiza tot asa.eramfff speriata,nu stiam ce sa mai fac.
am citit intr-o carte ca este fff bun ceaiul de frunze de afin,chiar si cel mai putenic microb il omoara si m-am hotarit sa-i dau ceai,si vreau sa ti zic ca a dat rezulate ,copilul meu nu mai avea infectie urinara.e mai bine narturist decit medicamente .incearca si tu .
abia astept sa vina luna august sa ma aprovizionez cu frunze de afin dar si cu afine care sunt fff bune pt diaree
copilul trebuie sa bea lichide multe poate sa fie si asta ,nu te grabi sa-i dai antibiotic.si inca ceva daca pune mina murdara la ... poate sa iasa in urina ca fiind infectie .
cind ii iei urina borcanelul trebuie sa fie steril ,odata desfacut numai e steril si nu-l mai poti folosi trebuie inlocuit.
sper sa ti fie de folos tot ce am scris aici
sanatate !

nistor gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Ambii copiii au avut infectie urinara cu E-coli si le-am administrat URO-VAXOM!!!!nu am avut efecte secundare,desi administrarea lui se face la copiii de PESTE 2 ani,Axel a luat INCA de la 8 luni,avand SUCCES maxim.Cu Rebecca am inceput tratamentul la 1 an si jumatate

Uro-vaxom-ul este in capsule,se administreaza dimineata pe stomacul gol,se scoate praful din capsula intr-o lingurita si se pun 3-4 picaturi de apa,micul dejun se serveste DUPA circa jumatate de ora,acest tratament se face 3 luni,zi de zi,fara intrerupere!!!
NICIODATA nu s-a mai ivit infectia,de la respectivul tratament!!!

Daca te mai pot ajuta cu ceva indicatii,astept sa ma contactezi.
Multa sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Si eu sunt pentru Urovaxom, care pe mine m-a salvat pur si simplu de la nebunie (cine a trecut prin cistite repetate lunar timp de 8 ani cam acolo ajunge) si care m-a facut sa pot avea acum copii si o viata normala.
Am citit la alt subiect povestea lui Cary si m-am bucurat sa aud ca urovaxomul i-a ajutat si pe copiii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

multumesc mult de sfaturi fetelor;
infectia urinara a iesit dabia in spital, dupa ce tratamentul care il facea cu augumentin pt infectie la plamani a dat gres, adica copilul a facut o febra de 39,5 sub tratament fiind si am ajuns la spital suspectat de convulsie febrila(dupa descrierea facuta de mine); ca in final dupa ce i s-a schimbat de 2 ori tratamentul iesind intre timp urocultura sa constatam ca el avea si aceasta infectie urinara;
Ma intreb totusi despre acel URO-Vaxom, nu are efecte secundare daca il dai la copii mai mici de 4 ani?
Eu deja ii dau acum Broncho_vaxom si in august il vaccinez antihepatita A, am vorbit cu d-rita ca m-am speriat de cate boli am fazut in spital cat am stat...sper sa nu mai ajungem acolo;
Acum e sub tratament cu biseptol 14 zile si dupaia o sa ii facem o UROGrafie sa fie totul ok;
Cami, banuiesc ca cistografie tot asta inseamna nu? Si cum a fost la Alexandrescu? D-rita noastra a zis ca ne da trimitere acolo pt urografie...

inca o data multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Asa cum am mai spus NU au fost efecte secundare,copilul tau este destul de mare in comparatie cu baietelul meu Axel,care avea 8 luni atunci cand i-am administrat URO-VAXOM-ul.
DAR nu uita sa NU INTRERUPI nici o zi timp de 3 luni,daca doresti ii poti administra concomitent si un antibiotic din lista antibiograma.
Si pe cat posibil feriti-va de a sta prin spitale,caci cine stie cu ce va mai pricopsiti!

Multa sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuletul spune:

Ivona, la spital totul a fost ok din punct de vedere medical (medic f. bun si asistente dragute). Problema a fost ca noi am stat intr-un salon cu 8 paturi, majoritatea copiilor de acolo tuseau si deci iti dai seama ce stresata am fost sa nu se imbolnaveasca de altceva pe acolo. Pe deasupra am avut ghinionul sa stam intr-un pat care nu era la perete si stateam mereu cu grija sa nu cada copilul din pat. Poate tu ai noroc sa nu stai in spital, cred ca se poate sa te programeze la o anumita ora.
La urografie a plans copilul, ca il ustura, dar n-am avut ce sa fac... trebuia sa o facem.
Am sa-i dau si eu Urovaxom, poate scapam.
Am sa scriu mai jos recomandarile primite de la doctora din spital care sunt pentru bolnavii de ITU in general, chiar daca multe dintre ele sunt stiute.

Caile de prevenire a ITU:

- Igiena personala este importanta. Trebuie evitata imprastiere bacteriilor de la nivelul rectului spre vagin si uretra, prin stergere dupa defecatie dinspre fata spre spate;
- Nu se recomanda utilizarea hartiei colorate de toaleta, a sapunurilor parfumate, a spumantului de baie, a servetelelor sau tampoanelor parfumate;
-Purtati lenjerie de bumbac. Evitati purtarea unor haine stramte (dresuri de nylon, pantaloni stramti fara captuseala de bumbac);
- Evitati folosirea unor sapunuri dure si a decolorantilor cand spalati lenjeria de corp;
- Evitati efectuarea unor activitati prelungite care pot agrava infectia urinara: mersul pe bicicleta, calaria, mersul pe motocicleta;
- Beti 6-8 pahare de lichide pe zi. Consumul de sirop de afine poate fi util, dar numai cu avizul prealabil al medicului;
- Urinati atunci cand simtiti nevoia - nu retineti urina pe o perioada lunga de timp;
- Urinati inainte si dupa un act sexual;
- In timpul menstruatiei, daca folositi tampoane, schimbati-le de cel putin doua ori pe zi.

Daca aveti o infectie urinara:

- Consumati multe lichide
- Goliti vezica imediat ce simtiti nevoia de a urina, chiar daca nu aveti senzatia de plin;
- Evitati alimentele care dau iritatii ale vezicii urinare: alimente picante, alcool, cafeina;
- Luati medicatia prescrisa de medic, respectand instructiunile primite.
- Daca semnele de infectie nu se remit dupa 2-3 zile, sunati medicul sau apelati la un spital;

Sunati medicul sau apelati la un spital daca:
- Observati o modificare in ce priveste frecventa mictiunilor, daca apar mictiuni urgente, daca aveti dureri sau arsuri in timpul mictiunii.
- Aveti urina rosie, tulbure sau urat mirositoare.
- Aveti o senzatie permanenta de a urina.
- Aveti frisoane sau febra.
- Aveti dureri in regiune inferioara a abdomenului, in regiunea lombara sau o senzatie de disconfort.

Cami&Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Multam mult Cami de sfaturi, sper sa terminam odata cu problema asta...si cat mai curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

si serban a avut infectii urinare repetate, dupa prima, cu augmentin, urina a iesit sterila dar infectia a revenit in scurt timp. avea 5, respectiv 7 luni. drept urmare a facut urografie si cistografie, care au pus in evidenta o oaresce problema a aparatului urinar, pt care a si fost operat la gr.alexandrescu. pediatra ne-a spus ca infectiile urinare repetate la baietii mici nu sunt normale, si la noi asa a fost. analizele sunt neplacute, ca sa nu zic altfel, mai ales urografia, dar eu una sunt fericita ca le-am facut si ca dupa operatie nu am mai avut problema asta.

madalina

Mergi la inceput