Infectie urinara cu E.Coli...din nou :(

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Reáduc si eu subiectul ep prima pag. cu speranta ca ma veti lamuri.

Si fetita mea are infectie urinara, ia de azi un antibiotric care speram sa-si faca efectul. Vineri mergem pt un nou test de urina...Pb mea e ca dr mi-a zis sa nu-i dau dulciuri si sucuri zilele astrea. Ea a inteles, ca-i maricica, DAR are voie fructe??? Sau iaurturi cu fructe??? Am inteles de ex. ca banane poate minca, dar mere, struguri, nu!

Voi ce stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauraxyz spune:

Salut mamici,
fetita mea Beatrice a facut prima infectie urinara la varsta de 2 anisori.Am fost internate in spital aici in Bistrita unde iau facut ecografie spunandu-ne ca fetita are probleme mari la rinichiul drept .Am cerut automat o trimitere la Cluj ,la institutul de urologie si transplant renal,la domn profesor Lucan.Aici dupa ce am fost vazute ne-au trimis la pediatrie 3,la profesor Nanolescu ,un om deosebit.Dupa o alta ecografie si urografie s-a descoperit ca defapt este o varianta anatomica a rinichiului ,cel drept este putin mai mare decat cel stang,ni s-a spus ca din aceasta cauza sa nu ne facem probleme pt ca nu o sa o afecteze cu absolut nimic pe viitor.Tot atunci i s-a facut cistografie,atunci s-a descoperit ca fetita mea are un reflux vezicoureteral de grad 2 ,asta era cauza infectiilor repetate.Acum facem un tratament de profilaxie cu negram .Suntem programate din nou pentru o cistografie pt a se vedea daca refluxul a disparut sau in cel mai rau caz a crescut.Cistografia este foarte dureroasa,fetita mea a ramas cu o trauma,dar din pacate este singura solutie pt a afla.
Le multumim din suflet domnului Nanolescu si doamnei doctor Popescu Lavinia
Laura&Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

ce ma bucur ca ati deschis acest subiect ca m-am tot "invartit" pe forum si n-am gasit ceva care sa ma lamureasca si pe mine. poate ma ajutati voi cu un sfat. si baiatul meu este suspect de reflux vezico-ureteral, ii iese mereu e-coli in urocultura. am facut tratament cu augmentin, dar bacteria a reaparut. din acel moment cred ca am mai facut 5 sau 6 examene de urina, urocultura si sumar de urina. paradoxal, sumarul de urina iesea perfect, dar e-coli era prezent la urocultura. dr. a fost mereu contrariata de acest lucru (am dus din acelasi pipi la 2 laboratoare diferite - acelasi rezultat), dar in acelasi timp l-ar fi trimis pe Alexandru la cistografie. sotul meu si cu mine n-am fost asa convinsi ca are nevoie de aceasta investigatie atata timp cat sumarul de urina NU indica o infectie urinara. am facut si o ecografie si totul a iesit ok. insa din ce am citit la voi inteleg ca este posibil ca refluxul vezico-uretereal sa scape okiului ager al ecografistului. noua ne-a zis sa stam linistiti ca n-are nimic, sa nu-l iradiem degeaba. in toiul contradictiilor am mai vazut un dr. pediatru (chirurg) care ne-a spus ca la varful putzicii s-au creat niste aderente de la secretii si de aici si infectarea cu e-coli. solutia pare simpla, curatam putzi si repetem urocultura. as vrea sa stiu daca s-a lovit cineva de situatia aceasta paradoxala a sumarului de urina vs. urocultura. voua va iesea infectie urinara la sumar? multumesc si astept un sfat, am vrea sa fim siguri ca intr-adevar este nevoie de aceasta cistografie, Alexandru are abia 4 luni si jumatate..

Alexandru (14 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

nu ma poate ajuta nimeni? pliiiz! macar spuneti-mi cum "arata" sumarul de urina.

multumesc

Alexandru (14 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Tia, pe la 9 luni Elisa a facut vreo 3 zile febra (38.5, sau mai mica), am facut examenul sumar de urina si nu a iesit nimik. Am facut urocultura si a iesit infectie cu E. coli, vreo doua sapt am tot dus urina la laborator. Acelasi rezultat. Am facut tratament cu CEDAX. Am repetat rezultatul si urina a iesit sterila. Acum cand citesc ce ziceti voi ca examenul trebuie repetat dupa o saptamana de la tratament nu stiu daca rezultatul a fost corect.
Nu a mai facut febra de atunci, nici nu am mai dus urina pt urocultura. Desi cred ca ar fi trebuit....
Informatiile de aici imi sunt foarte utile.
Va urez sanatate

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Tia am citit intr-o carte de pediatrie ("Patologie pediatrica" - Conf.dr.Dorin Lazar): "Trebuie subliniat faptul ca, pt diagnosticul unei infectii urinare, criteriul bacteriuriei semnificative primeaza asupra leucocituriei. Exista situatii de IU fara leucciturie (la 50% dintre sugari, in IU recidivante sau asimptomatice)".
Deci s-ar parea ca exista situatii cand sugarii (in carte spune de 50%) chiar daca nu prezinta in sumar leucocite au urocultura pozitiva.

Mergi la inceput