HARRY POTTER - Suntem in rand cu lumea!

HARRY POTTER - Suntem in rand cu lumea! | Autor: Tzuni

Link direct la acest mesaj

Uite c-am ajuns si noi in rand cu lumea:

"Lansarea volumului 6 din seria Herry Potter, "Harry Potter and The Half-Blood Prince" de J.K.Rowling, se va face simultan in mai multe tari din Europa, printre care si Romania. Ora la care multasteptatul volum va ajunge in mainile cititorilor impatimiti va fi ora 00.00 GMT (ora 2.00 am a Romaniei).

In noaptea de 15 spre 16 iulie (vineri spre sambata), accesul in Sala Dalles se va face numai calare pe#65533;matura! Incepand cu ora 01.30, patru vrajitoare din lumea basmelor ii vor invita pe fani sa zboare impreuna printr-un labirint, pana in lumea Harry Potter. Acolo ii vor astepta concursuri cu premii (exemplare gratuite din vol 6, postere, ceasuri Harry Potter, vrajitoare in miniatura), tombola si alte surprize!

Pana la aceasta ora, peste 100 de cititori ai seriei #65533;Harry Potter#65533; s-au inscris pe listele de asteptare, in vederea achizitionarii unui volum in noaptea lansarii."

Ma bucur mult ca putem trai momentul in acelasi timp cu fanii Harry Potter din intreaga Europa si chiar din SUA (asa am auzit...ca e vorba de 106 tari!).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Vreau si eu acolo!!!
Sant fan inrait,cam baba,da tare mi-as dori sa pot fi si eu pe acolo...hihihi.. eventual calare pe o matura...
Tare imi place cum scrie tipa,are o imaginatie ...trasnet!

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Tocmai am vazut la televizor o responsabila de la Amazon.com care declara ca au fost facute deja 1.200.000 rezervari.

Din volumul 5, aparut in iunie 2003, au fost vindute 5 milioane de exemplare in 24 ore, cica un record istoric.

In Franta traducerea va fi publicata in octombrie 2005.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Adi, am inteles ca si la Iasi se face lansare la libraria Carturesti de la Mall. Incerc sa aflu ora, caci as vrea sa merg cu Otto.
Pupici,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

e vorba de cartea in engleza sau e deja tradusa?

abia astept ziua de maine, nu mi-am facut planuri pentru weekend ca sa pot citi linistita cartea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Al șaselea volum din seria Harry Potter se va lansa oficial în noaptea de 15 spre 16 iulie în 107 țări din lume, printre care se numără și România. Harry Potter and the Half-Blood Prince va fi lansat așadar la librăriile Cărturești din București și Iași. Pentru a nu inoportuna fanii, strada Arthur Verona, unde se află librăria bucureșteană, va deveni pietonală și va fi transformată pentru eveniment într-un loc de distracție, pe toată durata weekendului.

Mai exact, va primi spiritul Diagon Alley, locul de unde vrăjitorii se dotează cu costume, baghete magice, cărți de vrăji, bomboane mirobolante și poțiuni fermecate. Membrii trupei Einuiea vor cînta la instrumente de jucărie, Beatrice Petrescu va face teatru de umbre, Florin Iordan îi va masca pe toți doritorii, iar un profesor britanic va povesti cum se studiază dragonii în România. Maestru de ceremonii este profesorul Dumbledore, pardon, Gabi Apostol. La Iași, fanii vor fi adunați de pe drumuri, din stații special amenajate, de un tramvai fantomă.

Pentru că stocul de cărți e limitat, un al doilea transport fiind așteptat din Marea Britanie peste două săptămîni, se vor întocmi liste de așteptare. Trebuie spus că în România va ajunge chiar ediția originală, pe care fanii o pot găsi la un preț special. Se vor organiza și felurite concursuri cu premii în cărți, jocuri, muzică, filme, tricouri și poțiuni magice. Seria scriitoarei J.K. Rowling a devenit o adevărată industrie, iar fiecare nouă lansare seamănă tot mai mult cu decernarea premiilor Oscar. Iată de ce: editura Bloomsbury păzește cu strășnicie secretul și speră să intre în Cartea Recordurilor cu această nouă lansare (depășind propriul record înregistrat la lansarea volumului V, în 2003).

Astfel, toți librarii, angrosiștii, distribuitorii oficiali au semnat cu editura un contract de confidențialitate, care prevede ca volumul să nu fie atins pînă la ora 0,01 (ora Marii Britanii, 2,01 la noi). Cutiile sunt de altfel sigilate.

Pînă acum, cărțile cu Harry Potter s-au vîndut în peste 250 de milioane de exemplare și au fost traduse în 60 de limbi, inclusiv în latină și greaca veche. Lansările din România sunt organizate de librăriile Cărturești și Nautilus (membru asociat al Booksellers Association of Great Britain and Ireland).

2 am, ati inteles?

Sursa aici.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

La Sala Dalles din Bucuresti actiunea incepe la 01.30, iar la ora 02.00 se desigileaza pachetele cu carti - simultam cu cele 106 tari din lume care organizeaza evenimentul.

La Sala Dalles e pretul cel mai mic de pe piata 79,9 RON (799.000 ROL), in timp ce la Carturesti e mai scumpa: 1.000.000 ROL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

-Noi suntem cu multe in randul lumii,dar nu inteleg de ce nu vor unii sa recunoasca.
-Daca apare o carte ca toate cartile apare in Romania inseamna ca...
-asta se intampla in orice tara...
-nu cred ca aceastra carte ,care are o sustinere mascata,inteleg cei care inteleg ce vreau sa spun,au recunoscut-o si colegii de breasla englezi, este mai tare decat legendele noastre romanesti,sau decat povestile nemuritoare,sau povestile arabesti sau ale ...si multe altele.
-Apropo,cati olimpici,care au crescut cu povestile lui Fat-Frumos si Cosanzeana are Romania,si cati au europenii??cine sau cine este sau nu in randul lumii???
---Fiecare are sau nu are ceea ce au sau nu altii...sa nu ne jucam cu cuvintele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Nu e mai tare decat basmele noastre. E pur si simplu altceva. Si e draguta, nu doar pentru copii. Si cred ca lansarea-eveniment e binevenita. A fost careva? Cum le-a iesit?

Anca Micaela, mama Emei Ioana

http://community.webshots.com/user/AncaMicaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Grecii, de ex, au refuzat difuzarea cartii pe motiv ca au deja Odiseea si ca au luat aurul la judo categoria 80 de kg la Atena 2004. Asta neam cu coloana dom'le!
A

PS HP Rules!!!

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NADYA spune:

Toate cartile lui JK Rowling-Harry Potter sint unele din favoritele mele. Dupa opinia mea sint niste carti care nu trebuiesc lipsite din biblioteca copiilor. Daca stie cineva cum as putea sa fac rost de ele si in limba romana, as fi tare recunoscatoare.

Mergi la inceput