un patut sau doua?
Buna fetele,
eu sunt o viitoare mamica de gemeni, in 16 saptamani. Deja ma gandesc la cuibul bebelasilor, si de aceea intreb si eu pe alte mamici pentru ca eu nu ma pot hotari: trebuie sa doarma de la inceput in patuturi diferite sau un patut de bebelusi mai mare pentru amandoi e mai bine?
Eu ma gandeam sa facem un patut mai mare la comanda. Am ewxclus din start varianta sa-i asezam pe o canapea sau pe un alt pat din casa. Voi cum ati facut?
Raspunsuri
Ioana77 spune:
In primul rand felicitari si sa ai o sarcina usoara si bebei sanatosi!
Arturicii in primele 4 luni au dormit intr-un pat amandoi, apoi separat.
Eu de la inceput am cumparat 2 patuturi pliabile. Si acum (ei au un an si jumatate) le iau dupa mine cand plecam, chiar si ptr 2 zile ptr ca este greu sa dormi cu 2 copii in pat.
Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_28.01.2004_
ad_rianna spune:
felicitari in primul rand! iti doresc din suflet sa ai o sarcina usoara si fara probleme.
uite, gemeneii mei au dormit din prima zi in paturi separate. asta pt. ca m-am gandit ca in primul rand nu am chef sa tot mut mobila prin casa, ca sa pun intai un pat si apoi doua. si in al doilea rand mi-a fost teama sa nu se loveasca, sa se zgarie...si am mai citit eu undeva ca gemenii trebuie invatati sa fie doua identitati, ei oricum au o legatura extrem de puternica unul cu celalat.
anyway, daca doresti, te pot trece si in listuta noastra, la lista de asteptare
te asteptam cu sfaturi daca ai nevoie.
sanatate!
bianca si tudor (03.11.2004)
capsunica. spune:
Multumesc pentru urari voua mamicilor de gemeni. Eu am mai cascat gura prin magazine la patuturi de bebei.
Patutul pliant pana la ce varsta se poate folosi? Ioana, tu cat crezi ca o sa mai doarma Arturicii tai in patuturile actuale?
Din patuturile pliante se pot cobori singurei? Este vreo posibilitate sa nu stea ingraditi permanent?
Trebuia sa intreb in magazine chestia asta.
Ad_rianna, este o lista de viitoare mamici de gemeni? Chiar sunt curioasa de o statistica pe forumul asta. Pune-ma pe lista te rog, si spune-mi si mie unde sa ma uit. La noi cele 40 de saptamani se incheie pe 1 Ianuarie 2006. Eu insa, sunt absolut convinsa ca voi naste inainte de Craciun, sa fim toti cadoul pentru tati. Asa-mi spune instinctul.
Sanatate si noroc.
2girlsmum spune:
Capsunica, fetitele mele trebuiau sa se nasca tot pe 1 ianuarie (2003) insa au ajuns mai repede, pe 6 decembrie.Cu greutati bune si fara probleme..
Patricia(DNP.1 martie 2006) si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile noastre aici si aici
Ioana77 spune:
Neata.
Eu cred ca vor mai putea sta pana la 4 ani. Exista modele de patuturi mai late dar mai scurte si cele clasice. Noi din ultima varianta avem.
Unele modele au o "usa", adica un fermoar care dc il lasi deschis picii pot iesi. Eu la unul din patuturi am, la celalalt nu. Dar nu le-am lasat deschise cand ei dorm iciodata. Ar fi cel putin ciudat sa ma trezesc dimineata cu ei prin casa. Asa se trezesc si cand ii aud ma duc si ii dau jos din pat.
Nu este o inchisoare patutul. Este un loc in care ei stiu ca stau doar cand fac nani.
Eu de ex tarcuri de joaca nu am folosit deloc.
Eu am nascut la fix 40 sapt.
Ioana,
_28.01.2004_
capsunica. spune:
Neata,
Vreau sa va spun ca m-am hotarat la 2 patuturi. Asteptam sa miste bebelasii, sa trec de 20 saptamani, si mergem la ecograf sa aflam sexul. Dupa 20 saptamani se poate vedea abia, nu?
Daca ar fi dupa mine, m-as duce o data pe saptamana la ecograf, numai sa stiu ca sunt bine si cresc frumos acolo.
Apoi incepem sa cumparam una alta.
In primul trimestru eu nu am luat in greutate, desi nu vomam mai mult de o data pe zi. Vestea buna e ca in ultima luna am luat un kilogram si sunt tare bucuroasa. Mai vomit si acum rar, cam o data pe saptamana.
A avut vreo una din voi probleme cu tensiunea? La mine e cam mica, si asta a doua luna la rand. Adica 10 cu 5, apoi luna urmatoare 10 cu 6. M-am reapucat sa beau o cafeluta dimineata, cu toata greata care imi provoca in primul trimestru, si peste care am trecut. Inainte sa aflu ca sunt insarcinata nu imi refuzam niciodata o cafea indiferent de ora, uneori si 5 cafele pe zi, si mai si fumam un pachet de tigari pe zi. Am renuntat la obiceiurile astea. Sa fie o reactie a organismului la obiceiurile mele proaste din trecut?
Sanatate si noroc.
capsunica. spune:
Am uitat sa intreb ceva.
Pentru 2girlsmum: "Patricia(DNP.1 martie 2006)" inseamna ca astepti a3a fetita ?????
Daca da, vreau sa te felicit, si sa-ti urez multe bucurii, sanatate si tot ce e mai bun pentru tine si bebelusele tale.
Sanatate si noroc.
2girlsmum spune:
Da..asa se pare, ca mai vine un bebe pe drum..dar as vrea sa nu fiu "3girlsmum", deci poate poate, de data asta va fi baietel. Este doar o dorinta, si poate mai mult pentru a-i face o surpriza sotului..de altfel, mie imi este indiferent, numai sa fie sanatos.Daca va fi fata din nou, am tone de lucrusoare pentru fetite, inca bune de purtat, plus tot echipamentul ramas de la gemene..
Deocamdata ma bucur caci am vazut samburelul ieri la ecograf, si este numai UNUL de data asta.
Patricia(DNP.1 martie 2006) si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile noastre aici si aici
Ioana77 spune:
Patricia,
felicitari pentru bebe 3! Sa fie sanatos!
Capsunica,
eu la 16 sapt am aflat ca sunt baieti! Insa in spitam am stat cu o tipa care a stiut sigur ca unul este fetita dar la celalalt nu reusisera sa ii spuna exact. S-a dovedit a fi baietel.
Legat de echograful saptamanal.. eu am fost super stresata si la max 2 sapt mergeam sa ii "vad". In ziua in care imi lanificasem sa anunt la servici ca sunt insarcinata, am alergat pe la vreo 5 centre medicale pana am gasit pe unul sa imi faca pe loc un echo, asa, sa vad eu ca le bat inimioarele :-)
Ioana,
_28.01.2004_
ad_rianna spune:
capsunica nu-ti face probleme din cauza tensiunii. eu aveam 9 cu 5, poti doar sa te simti ametita, e rau daca ai tensiune mare, chiar foarte rau. cat despre greata...mie mi-a fost ingrozitor de rau, pana pe la 6 luni. nu-ti face probleme, mie mi-a zis medicul ca greata e un semn ca se fixeaza bine sarcina. si cafeaua...eu eram un fan declarat, la 5-6 casti pe zi, si uite ca in sarcina nu le-am putut nici macar simti mirosul. acum am revenit la normal. si greutatea...eu am luat 14 kg in sarcina, iar copiii au fost marisori: 2.800 si 2.700kg, nu trebuie sa te ingrijoreze nici greutatea. pupici si sarcina usoara
te-am trecut pe listuta www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33733&whichpage=5" target="_blank">aici, eu lista o actualizez in functie de ... cerinte...nu pot cauta pe tot forumul gemeni, din lipsa de timp, ca altfel mi-ar placea enorm!. e mesajul postat de mine, nu cel al gabrielei, l-am preluat eu de la ea. la subiectul urmator o sa pun listuta ca prim mesaj. si da-ne si un link cu poze sa te cunoastem
2girlsmum felicitari pt. bebe numarul 3. sa ne tii la curent
bianca si tudor (03.11.2004)