SALARIU "BONA"
Raspunsuri - Pagina 5
adilici spune:
si eu am o fata de 5 luni si ma gandesc cu groaza cand va trebui sa ma intorc la servici.
Nici eu nu imi permit (de fapt imi permit dar nu vreau) sa ii dau mai mult de 3 milioane. Pentru un salar mai mare prefer sa o pensionez pe mama pe caz de boala si sa o aduc de la Iasi sa stea cu copilul.
Si imi mai este frica de o chestie.... voi cum v-ati descurcat cu bonele care le-ati gasit la ziar, fara recomandarea vreunei pretene? Nu v-a fost frica sa nu va bruscheze copilul sau sa fure din casa? Ce ati facut?
Eu am frica asta cu furatul ca am fost patiti. Ne-a fost 'pradat apartamentul'. Mai vad prin casa, mai fac un duplicat la chei..???
Roxana_G spune:
Eu ii dau bonei pe program 8-19 si curatenia din casa 10 milioane. Va rog sa nu va ia cu lesin, povestea e lunga. Uite asa am ajuns sa ma las santajata si cum vad acum ca se duc banii mei, ma intreb daca nu era mai bine sa stau acasa. Insa pitica mea e mare acum si incerc sa o duc la gradi. Oricum o gradi particulara care sa mi-o primeasca la 1 an jumatate cu tot cu pampers si cu pasarea mancarii costa 6 milioane. Juma d enorma. Probabil voi avea nevoie de o bona seara, pentru ca actuala vrea program scurt.
Aprpos, cat ati plati voi o bona care vine zilnic de la 17 la 20? Numai ptr copil, nu altceva.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
]www.salon-bellissima.ro" target="_blank">Salon"
dixie spune:
Buna,
eu ii dau 5 milioane pt. 9 ore / zi - 9:00 - 18:00.
Acum plec in concediu 2 sapt. si am chemat-o in weekend-urile dinainte si de dupa, si ii las salariul intreg.
Ma gandeam sa-i maresc din septembrie la 5.500.000 sau chiar 6.000.000, dar cred ca mai bine ii dau doar 500.000 in plus la inceput.
Ce vreau sa va intreb - concediul platit la voi inseamna doar cat sunteti voi in concediu? Cat timp plecati pe an? Eu de ex. plec acum 2 saptamani si pe urma nu mai plec, cine stie cand, tre' sa-i dau ei zile libere la anul?
Si mie mi-e teama ca bonele vorbesc in parc si cer mariri, oricum mai mult de 6,5 mil n-as da la o bona, dar fiecare procedeaza cum vrea.
Dixie
l_carmen2003 spune:
quote:
Originally posted by herra
eu ii dau 300 (RON); asa a cerut de la inceput - "minimul pe economie"; imi face si ordine, spala vase, intinde/strange rufe.
ba chiar si mancare pentru noi.
mananca si ea la noi, bea cafeaua dimineata.
orele suplimentare i le platesc impartind 3 mil. la nr. de ore din luna si aflu tariful orar; dublu - doar sambete, duminici, nopti - pe care mi le permit rar, doar cand sunt nevoita; nu de bani, dar nu vreau sa profit...
pe mine ma ingrijoreaza ca bonele mai vorbesc intre ele in parc; se mai lauda fiecare - umfla salariul primit si asa le vin idei de a cere mariri...
Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...
Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)
Doamne Herra de unde ai gasit-o?
MIe mi-a cerut una pe care am avut-o pana cand Alex a implinit 5 saptamani - ocazie cu care am intrat cu Alex in spital si pe ea am dat-o afara - deci in 2003 3.000.000 si nu facea deact sa stea cu Alex pe pat... eu spalam, alaptam. De calcat si curatenie facea altcineva iar de facut mancare facea mama. Apoi am auzit vehiculandu-se sume intre 5,5 milioane si 8 milioane, si, fara sa fiu zgarcita am hotarat sa o aduc pe mama la mine si sa ii ofer ei tot ce isi doreste pt ca copilul meu sa fie in siguranta si bine ingrijit.
Sincer, imi trebuie cineva sa imi duca copilul afara zilnic si sa il aduca acasa nu mai mult de 4-5h/zi. Sunt dispusa sa platesc 3-4 milioane pe luna, dar de unde sa iau o persoana de incredere?
annablue spune:
Buna mamicilor !
Sincer vorbind, dupa tot ce am citit pe aici, vorba cuiva, ma simt parca ar fi totul de domeniul fantasticului... Pai bine nene, da' de unde ati ajuns sa dati - unele dintre voi - 7 milioane si 10 milioane ?!?!?!
Pai si eu am lucrat candva ca bona (in perioada in care il obisnuiam pe fi-miu cu cresa de stat si n-am vrut sa ma intorc la serviciu ca stiam ca se va imbolnavi mult la inceput). Si nici pe departe nu mi-am permis sa discut despre astfel de sume enorme... E clar ca nu doar bonele ridica pretul ci si unele mamici care se lasa santajate si se sperie sa nu piarda respectiva bona (care pare sa fie ok si sa ingrijeasca puiul)...
Poate ca eu asa gandesc pentru ca nu am avut inca bona(nu mi-am permis si nici nu am considerat ca ar fi o idee asa buna). Eu am preferat sa stau cu Adi acasa pana la 2 ani si am inceput sa-l duc de la 18 luni la cresa de stat. Acolo bineinteles ca mi s-a imbolnavit imediat de enterocolita dar nu m-am lasat si l-am facut bine dupa care i-am luat vaccinuri si tot felul de vitamine care sa-l fortifice. Si asta pentru ca mi-a fost frica de ideea de a-l lasa toata ziua cu o singura persoana despre care nu poti sti ce face exact, care poate fi bolnava (sau se imbolnaveste intre timp) si care il poate maltrata din cine stie ce motive. Plus chestia cu furatul sau rasul mancarii prin casa...
Eu am si un baietel foarte activ si sociabil, asa ca eu consider ca i-a prins foarte bine ca l-am dus la cresa, acolo a invatat in 3 saptamani sa manance singur (am ramas paf sa vad ca nu mai dadea pe el supa dupa doar 3 saptamani!) plus ca avea ocazia sa-si consume energia debordanta alergand si jucandu-se cu copiii.
In curand il voi duce la gradinita si s-ar putea sa fie ceva dificultati dar tot mi se pare ca copiilor le prinde mai bine sa stea intre copii (ca acea imunizare de care se sperie mamicile tot va trebui sa se produca in momentul cand isi vor duce copiii la gradinita sau chiar la scoala) de la care vor invata sa se joace sau cum sa se joace intre ei.
Asa ca, eu pledez sa va duceti copiii la cresa/gradinita de stat sau particulara (cine isi permite) dar mai inainte sa-i imunizati cu vitamine si Echinacea sau Bronchovaxon. Le va prinde foarte bine si puteti sa-i duceti chiar de acum, cand riscul de a se imbolnavi nu e asa mare si isi pot forma mai usor anticorpii.
Va urez succes si multa sanatate la bbei !
Ana
Annablue si Adita 1.11.2002
annablue spune:
Ileanacz, da-mi voie sa-ti spun ca citisem toata povestea cu vecina aia a ta si m-am ingrozit sa vad cum o lasai sa-ti dicteze viata si ingrijirea bblusei tale. Pai cum sa-ti lasi copilul cu o tipa care vine cu "droaia" de copii dupa ea, ii lasa sa plimbe carutul singuri ?!?
Pot spune ca "ma bucur" ca "ti-a venit mintea la cap"...(nu te supara pt. ce am scris)
Dar sa te inarmezi cu rabdare apropo de imunizarea fetitei tale, ca o sa treaca un timp pana sa isi formeze ceva anticorpi.
Pipicei !
Ana
Annablue si Adita 1.11.2002