SALARIU "BONA"

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

eu ii dau 3 mil (asa a cerut ea) de la 7.30 pana la 18-18.30.
daca eu vin mai tarziu, o rog pe mama sa stea la noi.
gateste pentru copil, calca si face / intretine curatenia.
totusi, caut si pe cineva la menaj ca ea sa aiba mai mult timp pentru copil.
primeste mici atentii (bani suplimentari, cafea....), 2 mese pe zi si cafea.
cand vad ce povestiti voi, ma declar multumita de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

quote:
Originally posted by ileanacz

Fetelor, va mai retin atentia cu ceva: viitoarea bona a noastra are 2 copii: o fata de 9 ani si un baiat de 12 ani.
De cateva ori cand am lasat-o pe fetitza cu "bona", fata ei a plimbat-o pe cu caruciorul prin jurul blocului, insa mie nu imi place deloc ideea asta! Imi sta pe limba sa ii zic, si ei si sotului meu, dar voiam sa aud si parerile voastre.

Nu sunt prapastioasa de felul meu, dar s-au intamplat atatea cazuri cu copii. Voi ce parere aveti?

nu faci bine deloc dupa parerea mea, un minor (un copil de 9 ani nu are discernamantul unui adult si nu-l potzi responsabiliza sa aiba grija de un copil mic) Platesti bona, asta trebuie sa faca!!! ce, tzie itzi face un copil de 9 ani treaba la serviciu? Asta-i serviciul bonei, in orele de program trebuie sa stea cu copilul tau!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ce aiureala! Pai tu iti iei copilul la serviciu??? Si nu cumva tre' sa ii hranesti pe toti?

Dar ce sa mai zic.. mai cauta si sefa mea o femeie mai rasarita.. Fiu-su intra in clasa I si are nevoie de cineva acasa, sa ia copilul de la scoala 11, sa il hraneasca, sa faca lectii cu el.. Cica pe mai putin de 300 de euro nu iti vine nimeni!!!
Ceea ce ma amuza ca i se pare ok suma.. pentru lectii de clasa I... dar salariile noastre i se par suficiente! :))

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

quote:
Originally posted by ankalaura

Ce aiureala! Pai tu iti iei copilul la serviciu??? Si nu cumva tre' sa ii hranesti pe toti?

Dar ce sa mai zic.. mai cauta si sefa mea o femeie mai rasarita.. Fiu-su intra in clasa I si are nevoie de cineva acasa, sa ia copilul de la scoala 11, sa il hraneasca, sa faca lectii cu el.. Cica pe mai putin de 300 de euro nu iti vine nimeni!!!
Ceea ce ma amuza ca i se pare ok suma.. pentru lectii de clasa I... dar salariile noastre i se par suficiente! :))

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

pai vin eu!!!
cat e la scoala citesc, ma uit la teveu si-mi scarpin organismul si firele de par din cap
il iau de la scoala, ii dau sa manance, fac lectzii cu betzigashe si cerculetze, il culc si iar stau
dupa-masa il predau
mi-am luat 300 de euroi si uite draga ce m-am mai spetit muncind, ca simt deja anemia cum se intrezareshte!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:
Originally posted by ileanacz

Fetelor, va mai retin atentia cu ceva: viitoarea bona a noastra are 2 copii: o fata de 9 ani si un baiat de 12 ani. De cate ori vine ea la noi, vin si astia micii (eu le zic "gradinita"), insa sunt tare galagiosi si pe mine ma obosesc enorm de mult, mai ales ca am destule pe cap.

De cateva ori cand am lasat-o pe fetitza cu "bona", fata ei a plimbat-o pe cu caruciorul prin jurul blocului, insa mie nu imi place deloc ideea asta! Imi sta pe limba sa ii zic, si ei si sotului meu, dar voiam sa aud si parerile voastre.

Nu sunt prapastioasa de felul meu, dar s-au intamplat atatea cazuri cu copii. Voi ce parere aveti?

Eu nu sunt de acord. 100% dezacord. Nu i-as permite asa ceva. Pai eu pe ea o platesc sa aiba grija de copil, nu un copil. Ce responsabilitate are un copil de 10 ani?? Ma mir cum de ai acceptat. Si sa mai vina si cu ei la serviciu.....nu mi se pare corect.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Acum sa va zic si eu cum ajuns la bona.L-am inscris pe cel mik la cresa cand a facut 2 ani.Insa in prima saptamana l-am dus 3 zile...si ina 4a facut febra 38 grade..cu tot tacamul..tratament.In a doua saptamana l-am dus vreo 4 zile....si a facut puroi pe amigdale,enterocolita...a facut 12 ampiciline,6 gentamicine..6 peniciline.

A fost cumplit si m-am lecuit de cresa.
Acum vreau sa-l duc de la 12 sept la camin...step by step...Sa vedem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Si noi avem bona de cand avea Sasha 4 luni. Atunci venea doar de 2 ori pe saptamana, cand mai ieseam eu eventual la cumparaturi. Acum vine de la 9.30 la 18 si ii dam 4,5 mil.lei. Programul e variabil mai ales la plecare, depinde cand ajung eu acasa. Face si menaj usor in casa si cel mai important CALCA.... ca tati se imbraca numai la camasa....
Din toamna ma bate un gand de gradinita cu program scurt, asa ca isi va schimba programul de pe la orele 13 pana seara. Nu stiu daca si salariul ca nu am discutat.

Ileanacz - mie mi-ar fi teama sa imi las copilul cu un alt copil. Mai ales ca e vorba de "bloc". Daca ati avea curte ar fi alta situatie. Noi avem curte ingradita in spatele blocului ( e mai mult parcarea blocului, dar tot acolo se joaca si copiii) si tot nu am curaj sa il las "afara" fara un adult, ca mai imi zic copiii din bloc sa il las cu ei.... Iar faza cu gradinita din casa ta e un pic prea mult, mai ales ca stau asa de aproape si nu se pune problema ca ii lasa cu "cheia de gat" si ea pleaca in alt colt al Bucurestiului... Problema este ca dupa ce incepi serviciul nu prea mai ai cum sa o controlezi daca mai vine sau nu cu copiii dupa ea !! Doar daca fetita ta va fi destul de mare sa iti poata spune....

Anca si BB Sasha

Copilasi de Aug - Sept. 2003

http://pg.photos.yahoo.com/ph/pxp72/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Ileanacz....gaseste pe altcineva...ca eu cred ca sunt femei gata sa te ajute pt bani..destule....
Dar ce salarii dati voi la bone!!!Pai eu nu castig atata frate??Auzi..si 25 mil avans..moama...cre ca eu traiesc in alta lume....ce spuneti voi ede domeniul fantasticului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

eu ii dau 300 (RON); asa a cerut de la inceput - "minimul pe economie"; imi face si ordine, spala vase, intinde/strange rufe.
ba chiar si mancare pentru noi.
mananca si ea la noi, bea cafeaua dimineata.
orele suplimentare i le platesc impartind 3 mil. la nr. de ore din luna si aflu tariful orar; dublu - doar sambete, duminici, nopti - pe care mi le permit rar, doar cand sunt nevoita; nu de bani, dar nu vreau sa profit...
pe mine ma ingrijoreaza ca bonele mai vorbesc intre ele in parc; se mai lauda fiecare - umfla salariul primit si asa le vin idei de a cere mariri...

Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Noi suntem la a patra bona, de care suntem intr-adevar multumiti. Ii dam 5,500,000 pe luna pentru 10-11 ore si toata treaba din casa si de doua trei ori pe saptamana ne ia copilul la ea acasa si peste noapte. Dar din experienta am ajuns la urmatoarea concluzie: e bine sa mai aiba si o alta sursa de venit. 3-4-5 milioane nu pot fi suficiente pentru un trai cat de cat decent. Dar daca la salariul platit de tine se mai adauga 3-4-5 milioane pensie e deja altceva.

Manuela si Costin (care nu mai e bb)

Mergi la inceput