SALARIU "BONA"
Buna mamici si pitici!
In mai putin de o luna o sa nasc si pt ca nu am nici o bunica prin preajma, intentionez sa platesc pe cineva sa ma ajute peste zi si dupa ce ma voi intoarce la job. Asa ca apelez la ajutorul vostru si va intreb cam ce salariu, pentru cite ore si ce atrib utii ii revin in banii si timpul acela persoanei care va sta cu bb-ul meu.
Multumesc de ajutor!
Lavi
Raspunsuri
oana_s spune:
Draga mea, in primul rand nastere usoara si bebe sanatos si "dormicios"!
Bona Marei sta la noi de la 7.30 la 18.30, face curatienie, calca rufele pe care tot ea le pune la masina, ii face mancarica si uneori face si pt. noi. Toate astea le face pt. ca asa vrea ea, nu i-am cerut noi.
O platim cu 4 mil./luna, are concediu platit (odata cu noi), prime si cadouri de Craciun, Paste, 8 martie etc.
Oana si Mara 11.08.2004
ingridnen spune:
Oana, esti o norocoasa !
A noastra bona sta de la 8-18.30, se ocupa doar de copil, uneori mai face o mamaliguta, un piure de cartofi. Si intindele rufele pe care eu le pun la masina.
Pentru asta primeste 5.000.000 Lei, concediu platit (atunci cand santem si noi in concediu), masa de pranz, cafea.
Acum s-a internat in spital, se opereaza, si am fost nevoita pentru 1 luna sa iau alta bona. Deci nu o platesc, va dati seama ca nu am de unde sa dau 10 milioane pe luna sa le platesc pe amindoua.
Ingrid si Cristi (2 ani si 4 luni)
oana_s spune:
Ingrid, stiu ca sunt norocoasa, toata lumea imi spune...si am mai luat-o si din ziar....probabil ca tu ai gasit bona prin agentie si acolo se cer niste salarii uriase...
Oana si Mara 11.08.2004
ingridnen spune:
Nu, Oana, culmea ca nu am gasit-o prin agentie. Mi-a recomandat-o o cunostinta. M-am interesat in stanga si in dreapta cam cat se plateste si am aflat ca "tariful" ete de cca. 3,5-4 milioane pentru 8 ore. Asa am platit-o si eu la inceput, cand statea 8 ore. Dar cand i-am prelungit programul la 10-11 ore, i-am marit si salariul... si uite asa am ajuns la 5 milioane. In ce priveste copilul, nu pot sa-i reprosez nimic, il ingrijeste foarte bine, sta cu orele cu el afara in parc, si dimineata si dupa amiaza. In schimb are prostul obicei sa-mi ceara mereu bani in avans, la inceput i-am dat... acum am dezvatat-o si nu prea ii convine. Asta e, e greu sa gasesti pe cineva de incredere.
Ingrid si Cristi (2 ani si 4 luni)
Elodie spune:
E mai bine de mine ca stau eu cu acasa.E mai bine sa ma simpata pe mine decit pe bona.
Rody si puiul Elodie!!!
filofteia spune:
In provincie bonele sunt multmai ieftine...Eu ii dau 2 milioane.
Dar intr-una din zile am citit un anunt pe scara in care se cauta bona si-i oferea 1,5 milioane pentru 9 ore. Tocmai cand ne gandeam sa-i marim salariul.
In general bona vine la 7 si pleaca la 15,30, dar luni si joi sotulvine deseori mai devreme (14). Cand suntem plecati cu copilul salariul este intreg...
Adi a mers la gradinita, dar i-am pastrat acelasi salariu...
Este la noi de trei ani... si suntem foarte multumiti... Menaj nu face decat cand are chef...
ankalaura spune:
Lavi, parerea mea e sa te apuci serios de cautari, din timp!
Noi aveam nevoie anul trecut, si am inceput sa cautam din iunie. In iulie chiar am gasit pe cineva cu referinte de incredere, care mai statea si la 100 de metri de noi, deci am fost tare bucurosi!
Am batut palma, ne-am promis reciproc ca nu mai cautam. Urma ca de pe 20 august sa vina la treaba, ori eram deja la sfarsitul lui iulie.
Cand colo, ma trezesc ca ma suna cu o zi inaine de a veni la "munca" si imi spune o poveste incredibila... cert e ca nu a mai venit!
Ne-a lasat complet balta, eu a trebuit sa o aduc pe mama la noi, sa caut improvizat, cat am putut si eu, fiind toata ziua la serviciu, am gasit intr-un final.
Dupa o luna a plecat bona nr doi, a venit alta, dupa o luna am dat-o noi afara....Cred ca mi-a batut copilul, pentru ca atunci cand intra bona nr trei pe usa, fi-mea incepea sa urle, fugea in cel mai indepartat colt al casei si se ferea din calea ei! Cand veneam seara se agata de noi urland, o dadea afara pe usa....
Primei ii propusesem sal 4 mil (era 2004!) pentru 9 -10 ore fara menaj si fara gatit.
A doua - 4 mil jumate, a treia la fel.
Apoi am zis ca nu mai vreau sa aud, si am dus copilul la gradinita si gata!
Avem niste cunostinte cu o bona graozava, MAMA daca le era nu se intelegeau mai bine!
Depinde cum nimeresti...
Tu cauta din timp, si daca o gasesti pe cea protivita, foloseste-te deja de serviciile ei... da-i salariu, studiaz-o, vezi daca esti multumita.
Poate daca as fi inceput sa o platesc si eu pe prima bona, poate nu m-ar fi sunat cu o zi inainte de "job" ca nu mai vine. O fi gasit intre timp ceva mai bun... Habar n-am!
Succes mult!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005
oana_s spune:
Off-topic:
Anca, te rog mult, spune-mi la cati ani au primit-o la gradinita si unde. (daca nu cer prea mult)
Multumesc.
Oana si Mara 11.08.2004
korinna spune:
Eu dau bonei 2 mil pe luna.Insa ea a vrut sa ii dau banii saptamasnal.Asa ca in fiecare zi de vineri ii dau cate 500.000 lei.Deja am vb la camin si de pe 12 sept cand incepe scoala o sa mearga frumusel la camin.Abea astept.E destul de nasol asa.
Bona mea sta de la 8..8,15...pana la ora 17.Insa de cele mai multe ori am fost acasa la ora 14.Au fost cazuri cand a ajuns sotul meu acasa la ora 12 si ea a plecat.Nu face nici un menaj.Doar cate o mjamaliguta ,piure cateodata.
Oricum in vara asta o sa-mi iau eu concediu..mama mea si atunci o sa stea bb cu noi.Pe perioada cat nu vine nu am de gand sa o platesc.
La camin se duc copii la 3 ani.Insa daca mai cunosti pe cineva il primeste si mai repede.Faza e ca bb sa nu faca pipi pe el..sa fi renuntat deja la pampers.Sa stie sa pape cat de cat Si mai ales sa manance detoate.
Insa va zic sincer..sunt foarte multumita de bona.Si totusi abea astept sa dau copilul la camin.E mai bine asa.
tuta spune:
buna mamicilor,
of, chiar ca greu subiect asta! eu m-am intors la serviciu cand avea andrei 7 luni si aveam de ales intre soacra-mea si o bona. am ales bona, bineinteles !!
ii dau 3 milioane plus bonus-uri din cand in cand si vine la 8.30 si pleaca pe la 19.00-19.30. e adevarat ca nu face nimic in casa dar nu ma deranjeaza atat timp cat se ocupa de andrei cum trebuie. "problema" (mea nu a ei, pentru ca ma bucur foarte mult pentru ea) e ca acum si ea este insarcinata. deja este in luna a 4-a. andrei o iubeste foarte mult(la fel si ea pe el), iar ea a cam facut practica pe seama piticului meu:)). nu stiu ce o sa ma fac cand n-o sa mai poata venii!!!
www.altcom.ro/bebe
ali,bodi si andreo#i