SALARIU "BONA"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ileana - daca e vorba si de stat peste noapte... pai aproape ca va fi interna.
Daca spui ca sunteti relativ apropiati, poate nu va avea pretentii foarte mari. de c enu o intrebi pe ea?
Eu insa, la cum am vazut ca merge piata, cred ca fara 8-9 mil nu iti vine nimeni care face asta pentru bani! Mai ales daca are si proprii copii.....
Macar cu varsta ai noroc.. eu am cautat prima data bona cand fata avea 6/7 luni, si mi s-a zis ca pentru 7 mil nici nu se misca din casa.. la programul meu si copil asa mic.. Ca responsabilitate, ca etc.
Succes

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Nu stiu ce se intampla..eu am mai raspuns la subiectul asta..dar vad ca nu apare nimik.Cred ca sunt iara pb!!
Dar...eu platesc bona cu 2 mil/luna>Ne-am inteles sa-i dau in fiecare zi de vineri 500.000.
A mea nu face menaj sau altele..doar cate o mamaliguuta..piure....si cam atat.
In schimb de multe ori o schimbam la ora 14.I-am dat drumul si la ora 12 cand a venit sotul meu devreme acasa.

Insa..la toamna dau copilul la camin.In mod normal copii sunt primiti la camin la 3 ani.Al meu face in septembrie 2 ani si 4 luni,dar am vb deja cu directoarea de acolo si-l primeste.
Abea astept sa scapam de bona!Sunt f multumita de ea....insa e mai bine pt cupil la camin.Stiu din experienta celui mare.(Mai am unul mai mare de ...9 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kalid spune:

iilavinia, preturile din Bucuresti difera f. mult de cele din provincie. Dupa cum ai citit, exista bone platite cu 2 milioane, care in Bucuresti nu ar veni (in aceleasi conditii) pt. mai putin de 4. Eu sunt o norocoasa: pt. 10 ore ii dau 4 mil. + abonament + masa si ma ajuta si la treburile casei (gatit si calcat).

Am o intrebare un pic 'off topic': se apropie ziua ei si nu stiu cam cat sa ii dau in plus... Poate ma ajutati voi.

Multumesc.

kalid si copiii : matei (18.06.04) si lidia (22.04.99)

http://www.babiesonline.com/babies/m/matei2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

Citind mesajele voastre imi vine sa urlu de ciuda!
2 mil/ luna?!!!

Eu am 2 bone, a fost alegerea noastra.
Una din ele a inceput de la 3,5 mil (8ore/zi), exact acum un an, cealalta de la 2 mil (4ore/zi). De la inceput le-am rugat sa faca si menajul. Menajul este unul f usor. Doar pus rufe la spalat si calcat (doar ptr oameni mari ptr k de cand au implinit un an nu le mai calc).Un spalat de faianta/geamuri f rar, spalat pe jos (in toata casa e gresie) zilnic. Casa nu e mare deloc...
De gatit nu se gateste nici macar pentru copii, dezordine fac doar copii ca noi la cat de putin stam pe acasa...

In rest, plimbat copii, hranit copii.

Eh, dupa un an de munca prima bona a ajuns la dublul salariului fara sa ceara. Am convenit cu ea ca in perioada in care se poate iesi dupa-amiaza afara sa stea pana seara (bona 2 vine de la 15 si sta pana seara tarziu). Concedii platite, cadouri, atentii, etc. Nu imi pare rau. Dar sunt tare mahnita. Ieri a cerut marire de salariu!!!

Si bona 2 a cerut acum ceva timp marire de salariu. A ajuns la 5 mil, cu tot cu ore suplimentare (in timpul sapt 30,000 si in weekend 50,000)

Cererea de marire de salariu a venit de la bona 1 chiar dc stia ca de la 1 copii merg pana la 13 la gradi.

Of, sunt asa suparata, nu stiu ce sa fac. I-am marit cu un mil cu conditia ca pana la 1 ian sa nu mai zica nimic de bani.
Dar pana unde va ajunge?!

Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_28.01.2004_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

da totusi cat trebuie sa castigi ca sa ii dai bonei 7 milioane si sa aiba sens, nu e cam mult totusi? plus alte avantaje...totusi 7 milioane cred ca e in jur de 85% din salariu mediu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

In provincie oferta de munca este foarte slaba, asa ca sunt multe femei, in special peste 50 de ani care nu au serviciu... De aici pretul mic.
Oricum... Totusi Ioana 77 tu esti o exceptie, iar bonele stiu ca ai bani... si profita... Si mie mi-ar place sa fiu bona la tine si ti-as invata si copii engleza si matematica si altele... Cu parere de rau cred ca cele ca tine ridica preturile in Bucuresti.
Eu nici nu mi-as permite sa-i dau mai mult de 3 milioane si asta cu multe sacrificii, nici oresuplimentare nu-mi pot permite, iar cand am fost plecata in delegatii sotul a avut grija sa nu cumva sa stea peste program... si daca totusi s-a intamplat am vorbit cu soacra sa vina sa-l ia...pe Adi la ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Ioana

Vad cu surprindere ca si pe tine te "escrocheaza" bonele.Si eu pana de curand as fi zis ca ce bona de treaba am gasit.
Desi am convenit initial la 4 mil 9 ore/zi ,5 zile pe sat sa se ocupe doar de Iris si eventual de facut mancare pentru ea,de la jumatatea lui aprilie de cand o avem a luat mereu mai mult:
-in mai 7,25 mil fiindca am rugat-o sa faca si menaj(lumea calca si facea curatenie si in restul satamanii spala niste vase,stergea pe jos)si am lipsit 4 zile de acasa si am lasat-o cu fata;
-in iunie 5,5 fiindca facea acelasi lucru.
De fiecare data insa imi facea observatii ca am uitat sa-i mai dau nu stiu bani ca nu stiu ce a mai facut.Fapt care incet-incet m-a facut sa explodez.
De curand am angajat o femeie pentru menaj si i-am zis ca revenim la vechea intelegere.Nu i-a convenit (desi asa am batut palma)si pana la urma ai dau 4,5 mil.
Sincer m-i s-a facut scraba in urma discutiilor in care m-a si jignit,cum ca ea nu poate sa stea in mizerie far sa faca nimic in plus!!!Adica curatenie=bani in plus.Si care mizerie dezordine pe care o face tot fata!
ma rog,de atunci mi-am scos-o de la suflet si ma gandesc sa gasesc alta,dar ma gandesc cu groaza la alternative
Unii au mare noroc e adevarat cu bonele!

poze
Iri si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

Ileana

1. Am inceput cu 2 bone inca de cand m-am intors la servici. Aveau Arturicii 4 luni. Atunci veneau cae 8 ore fiecare, una de la 8 (pleca la 16) si cealalta de a 11 si pleca seara.

2. Am in permanenta menajul facut in casa. Banii aia includ si menajul ce vi la-m spus mai sus.

3. Din pacate nu este simplu cu 2 copii de aceeasi varsta... In casa mai e cum e. Dar afara... Unul o ia in dreapta, unul o ia in stanga. Au un an si jumatate si nu te poti intelege cu ei. Tin 2 pentru siguranta copiilor.

4. Ce bine ar fi sa avem o gramada de bani!!!! Dc as avea gramada aia kiar nu mi-ar pasa cat dau bonei.

5. De dimunari de salariu vor auzi. In curand plecam in concediu si le "ofer" un test. Nu leplatesc concediul. Sa vedem care comenteaza. Eu tot timpul am fost corecta si le-am dat bani si in timpul concediului; de data aceasta nu.

Filofteia
Nu, nu cele ca mine ridica preturile in Bucuresti. Ci cele cre ofera 15 milioane unei bone. Si sunt destule....

Umflatzel
Ce pot sa raspund... Am plecat de la salarii de bone de 3,5 mil. Atat primeau la inceput. Acum, dupa ce m-am intors de mai bine de 1 an la servici, sunt absolut dependenta de bone. Acum sunt de acord, am ajuns f f sus cu cheltuielile cu bonele.
Da, muncesc f mult, intr-o companie super. Insa repet, dc aveam
banii sa ii intorc cu lopata, nu ma chinuiam cu fisiee excel cu calcul, cu programari de cheltuieli, etc.

Va multumesc tuturor pentru opinii si sfaturi

p.s.Kalid Eu jumatate din salariu le dau de ziua lor

Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_28.01.2004_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

fetelor,
nu-i asa de simplu: "duc cupilu la cresa si gata"
Am avut copiii la cresa si daca nu era mama...la cat de des s-au imbolnavit...trei zile la cresa, doua saptamani acasa...pe rand tot asa un an intreg.
E drept ca in urmatorul an n-au mai racit asa des, dar in primul an de colectivitate a fost dezastru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Pt noi nu a fost o solutie colectivitatea; dupa prima saptamana a stat acasa doua si dupa inca o saptamana a ajuns la spital cu febra 40 si frisoane si leucocite 30.000. Iar eu nu am ascultat de dr care mi-a spus sa o duc in colectivitate dupa 2, 5 ani - 3......si s-a dovedit ca a avut mare dreptate, ca de obicei. Acum sta cu o cunostinta, de incredere, careia ii dau 4 mil/luna...maica-mea tot comenta ca e mult (in provincie salariile bonelor sunt cu muuuuult mai mici), dar dupa ce a tinut fetita 2 zile acasa mi-a zis ca imi da ea banii pt bona, ca ii merita; a terminat-o, e ffff energica. Noi mai mult de 4 mil/luna oricum nu putem da...ca nu avem de unde. Mie mi se pare rezonabil asa. Si face si mancare, spala si vesela copilului, plus ca se ocupa de ea super, o invata o gramada de lucruri, M-am socat intr-o zi cand a venit cu un cub si mi l-a aratat: patratul...si dupa aia triunghiul..si ma credeti ca i-am aratat cuburi de diverse culori si de fiecare data a zis corect patrat si triunghi. Asa ca pana la 3 ani nici nu mai ma gandesc al colectivitate, si dupa aceea ne vom gandi serios la una particulara sau macar la o grupa cu mai putini copii, pt ca la stat la 20 de copii in grupa e crima si pedeapsa..sa vedeti al cresa cum stau pe dulapior antibioticele, olynth-ul..siropurile de tuse..ca ii primesc ca nesimtitii ff bolnavi...

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput