Concediu prima luna de sarcina
Buna dragelor,
este recomandat sa pleci in concediu cu autocarul in prima sau a doua luna de sarcina?
pot fii probleme?
Va pup!
Raspunsuri
utocatalina spune:
Scumpa nu stiu ce sa-ti zic...eu am plecat la munte la 6 sapt. si cind am ajuns acolo m-am trezit cu um mucus roze de am facut pe mine de frica toata ziua...cred ca trebuie sa ai grija cu drumurile lungi...sa vedem ce mai scriu si alte fete! Pupici!
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
12+
Simburica
cge spune:
Buna!
Eu am calatorit si in primul trimestru de sarcina, si acuma la 29 sapt facem drumuri de vreo 300 km la 2 saptamani.
Acum, mi se pare obositor drumul.
In plus, prin sapt 32, planuim sa plecam la mare.
Eu am vorbit cu doctorita, si ma cheama la un control amanuntit inainte sa plec la mare. Daca ea zice ca e ok, plec.
Daca nu, nu.
Asa ca sfatul meu ar fi ca inainte sa plecati undeva, sa te vada doctorul.
Cristina, mama lui Victor (5ani si 5 luni) si a bebelushei (29+)
Noki_Lara spune:
Eu am calatorit cu masinuta personala cam 400 km dus si idem, intors, la sfirsitul primului trimestru de sarcina si a fost totul OK. Dar mentionez ca nu am avut nici o problema cu sarcina, pina acum, adica NU medicamente, singerari, dureri etc.
Bafta la alegerea pe care trebuie sa o faci!
23+1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051106/dt/8/k/2ca8/preg.png
mamini spune:
in saptamina 7 am zburat la Praga-via Kopenhaga si in sapt 8 inapoi, via Stockholm si Helsinki,la noi in oras,( 5 zboruri) in trimiestrul 2 am facut muuulte drumuri lungi cu masina si am zburat in Romania via Budapesta ( 4 zboruri)si m-am plimbat o gramada si in trimestrul 3 -sapt 32-33 am zburat in Letonia ( 2 zboruri scurte) si am facut o saptamina de concediu la mare. nu am singerat si nu am luat pastile de nici un fel toata sarcina( exceptind calciu si fier). dureri mai am, dar am avut si cind am calatorit si cind am stat acasa. e important sa te hidratezi bine si sa te misti cit mai mult sa nu stagneze singele. atit.si distractie placuta, cind mami se simte bine, se simte si bebe!
M 34+
salisa spune:
Buna!
De ce nu vacanta!
Atat timp cat nu ai probleme....cred ca poti calatori , binenteles fara sa te obosesti prea tare.
Eu am acum 17 saptamani si la 20 de sapt. voi calatori spre Romania...si acolo voi voi face ceva drumuri prin tara...
Ne-am propus sa mergem chiar si un pic la munte..., dar fara sa fac eforuti prea mari.
Asa ca eu zic vacanta placuta...si nu ezita
Salisa 17 plus 4 zile!
Kittycat spune:
Pot sa-ti spun ce mi-a recomandat mie medicul cand eram gravida. Pe cat posibil sa evit calatoriile lungi in primul trimestru, mai ales cu masina si mai ales pe drumurile din tara. explicatia era urmatoarea: este perioada de formare a trofoblastului (care va participa ulterior la formarea placentei), iar trepidatiile din timpul calatoriei pot interfera cu o formare normala. De asta mi-a recomandat ca daca totusi trebuie sa merg, sa aleg trenul in locul masinii. Acum, ca o paranteza fie spus, am mers zi de zi cu autobuzul prin gropile Bucurestiului si nu s-a intamplat nimic, dar mai stii?! O fi avut omu' dreptate.
Andra,
de printesa
(15 noiembrie 2004)
miruna28 spune:
Eu am calatorit din primele saptamani si acum la 25 saptamani am mers si 2 500 km in vreo 3 zile....eu m-am simtit bine pana acum..
nastasie spune:
si eu cand am fost gravida in luna a 6 am mers pana in germania cu masina cu oprire in ungaria.nu am avut probleme.acum depinde si de sarcina.mie mi-a facut bine schimbarea de aer.
albumul meu
poze noi
la plaja
Adriana &
Razvan(01.11.2004)
anabordea spune:
Buna. Eu acum 2 ani am plecat in Elvetia cu autocarul si acolo am aflat ca sunt insarcinata (pe 1 iunie ramasesem si pe 13 iunie plecasem spre Elvetia), dar dupa 1 luna cind m-am intors (adica aveam vreo 8 saptamini) a fost groaznic, chiar daca am facut mai putin ca timp la intoarcere. E foarte incomod si ai nevoie des de baie si nu opresc prea des. Eu nu te-as sfatui. Cred ca e mai bine cu masina mica sau cu avionul.
Ana
si
Diana Alexia(28.02.2004)
ankak spune:
Eu am mers la 6 sapt la munte. Si era tare frig. Am cerut voie dr. mai intii si el mi-a spus sa am mare grija, haine calduroase, chiloti pina la genunchi
. Am mai si urcat cu telescaunul de mi-au inghetat picioarele pina sus. Dar nu am avut probleme. Dupa ce ne-am intors de la munte am fost la control si era bine. Cred ca trebuie sa intrebi dr care-ti urmareste sarcina si daca el spune ca e ok...Vacanta placuta!
Pupici si vesti bune!
Anca si
Matei 34s