ce parere aveti despre cersetori
Raspunsuri - Pagina 3
cait spune:
Aveti dreptate Filantropica scoate cel mai bine in relief cat de saraci sunt cersitorii nostrii..
kisstherain999 spune:
LA MUNCAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
kiss
"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean
adrienne12 spune:
Eu dau la cersetori de fiecare data cind vin in tara. de multe ori, mai ales in centrul bucurestiului, in AMzei sau Unirii, nu mai scap de tiganusi, trebuie sa intru in magazin sa scap de ei se tin scai dupa mine.... ce e aia filantropica?cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
mamica dulce spune:
quote:
Ce bine ar fi daca ar exista un program care sa ii elimine de tot de pe strazi, sa nu mai existe nici unul.
asta mi se pare o cruzime.Sigur ca daca ar fi un program care sa.i ajute,sa dea de mancare la copii,sa gaseasca loc de munca la parinti,ar fi ok,dar nu asa,sa.i culeaga ca pe caini pt ca strica peisajul.
eu nu cred ca se pot baga toti cersetorii in aceeasi oala.Printre ei sunt si betivi dar sunt si femei cinstite care au recurs la asta ca ultima posibilitate sa-si hraneasca copiii.cu rusine cer ceva si numai daca li se pare ca persoana respectiva le-ar da.Cine stie ce e acasa la ele..daca au casa.Poate barbatul le bea toti banii,poate nu au ce sa faca..cine angajeaza o amarata cu 3 copii dupa ea care ´poate nu stie sa citeasca.E trist dar asta e realitatea.
Nici eu nu dau la barbati care se vede ca vor sa.si faca rost de bautura,la betive,la pustani care arunca cu banii dupa tine daca sunt prea putini..nu,,in nici un caz...dar dau intodeauna la femei cu copii in brate sau la copii care cer ceva de mancare,mai bine le iau o paine decat sa le dau bani,pe aia sigur o mananca.
chiar saptamana trecuta mi s.a intamplat.. aici unde stau nu sunt multi cersetori,chiar foarte rar vezi unul...acum cateva zile era o femeie cu un copil de 6 ani in brate si o poza cu alt copil,cu picioare strambe,ii dau ceva marunt si o intreb de unde vine ,zice ca din romania o dau si eu pe romaneste si o intreb ce-i cu ea.Imi spune ca e de pe la brasov,ca sta cu copilul,cu sora si copilul ei int.o casa parasita de vreo 2 luni,ca au venit sa castige niste bani pt operatia celui mic de acasa.I-am dat niste gogosi de la Marc si am plecat apoi dupa vreo suta de metri m-am intors la ea si mi-a mai povestit una alta.Nu stiu de ce,dar am crezut-o,era o fata simpla.M-am dus la supermarket si i-am cumparat de vreo 5 euro o punga cu de toate,salam,branza,ceva bun,apa si paine.Atata am putut sa fac,pt copilul ala care manca din mila cui se nimerea.
Daca mi se parea ca e genul de personaj care te ia la " da fa si mie ceva bani" treceam ca vantul.
eu zic ca trebuie facuta o diferenta intre cersetori,macar la copii eu dau intotdeauna,nu e vina lor ca sunt in situatia aia.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
iren spune:
Adrienne, Filantropica e un film facut dupa revolutzie, care arata cum se fabrica cershetorii.
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
pozne
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
Jocelyn spune:
Daca e sa dau ceva celor de pe strada, prefer sa le dau ceva de mancare. Nu am incredere in ce fac cu banii si nu vreau ca din banii pe care i-as da sa-si cumpere bautura, tigari etc. In biserica din care fac parte se strang bani pentru diverse cazuri care sunt analizate si sunt sigura ca banii ajung acolo unde trebuie si oamenii aceia au intr-adevar nevoie de ei.
"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."
cait spune:
Eu nu mai am incredere in nimeni pt k eram la Patriarhie intr-o vara si o familie mama, tata si cei 3 copii cerseau k le-a ars acsa si nu mai au nimic..lumea le dadea mai ales k incepeau sa cante.dupa cateva zile il vad pe tatl in metrou cu o noua poveste k i-a murit un copil de nu stiu ce boala..cateva statii mai departe vine copii ca sunt orfani si pe urma mama k a dat-o barbatul afar din casa si i-a dat foc la casa..si cant te uitai la ei aveai impresia k sunt sinceri, curati, smeriti..eu una nu mai dau la nimeni
herra spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
eu zic ca trebuie facuta o diferenta intre cersetori,macar la copii eu dau intotdeauna,nu e vina lor ca sunt in situatia aia.
depinde de copii; ca mai sunt si din aia (de rromi de obicei) care dupa ce treci de ei te injura de nu mai
pot, asa amarati cum sunt, nici a mea nu e vina!
sau am vazut de curand un pui de tigan care intre doua fraze pt. cersit a luat la suturi catelusul unei batrane, de m-am speriat si eu, si Vlad care era in carut si nu mai zic de batrana aia...
eu mai am doua batrane carora le dau; ele nici nu cer; stau pur si simplu...
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are!
Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)
ingerash spune:
of, mie mi s-a intamplat sa fiu pe strada si sa vina un tiganus la mine si sa-mi zica : DACA NU_MI DAI 10.000 TE BAT! bineinteles nu i-am dat nimic si a inceput sa aruce cu pietre dupa mine , frumos, nu?
altadata i-am dat unei fetite un langos si i-am spus sa-l manance, l-a pus langa ea, dupa cateva minute trec iar pe acolo si vad k vine un adult de vreo max. 25 de ani si ii ia toti banii adunati si langosul, iar offfff
o singura data stateam in statia de tramvai si erau 3 (cerseau celor din masinile care treceau) frati un baiat de vreo 9-10 ani si 2 fetite de vreo 4 si 5 ani, atata grija avea el de fetite k mi-au dat lacrimile, din pacate nu aveam bani si le-am dat senviciul pt scoala si el l-a dat fetitelor si ele au mancat pe ascuns (apoi am observat k pe partea aialalta erau niste adulti care ii supravegheau), oricum pe copiii aia n-o sa-i uit si erau si asa frumosi numai k erau murdari si imbracati in niste zdrente, m-a impresionat dragostea baiatului pt surorile sale
iri_sori spune:
Nu mai stim pe cine sa credem? o batranica a iesit in strada ca sa ceara bani pentru pastile ca nu mai poate dormi noaptea de durere ptr ca avea mana in ghips , ne-a impresionat si i-am dat, numai ca de la noi a plecat la alte persoane sa ceara eu nu mai stiu a mintit sau nu.
iri