Oligospermie(3) - putini da' buni

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Va salut si va pup pe toti!
Cum merg tratamentele sotzilor vostri? Ceva noutati aveti?
Sotzul meu mai are de facut o doza de Pregnyl , dupa care urmeaza pauza de 1 luna! Speram sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Mai, da' ce liniste este pe aici! Oligospermistii mei, unde sunteti?
Eu plec in concediu si am tinut sa va salut! Aveti grija de voi si sa va gasesc aici cu vesti bune!Sanatate si !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Salut, oligospermisti ! Ce mai faceti, ati plecat la maaaare?
Din pacate la mine nu a reusit nici inseminarea nr.2. De-acum il pun pe sot pe BU, tribullus si apilarnil 3 luni, apoi prin oct. alta inseminare. Pana atunci analize endocrinologice, o vizita la un urolog,etc.
Vreau sa faca spermograma si spermocultura la dr. Matei, am auzit ca este deosebita, o pot aborda direct, ca nu stiu pe nimeni care sa o cunoasca ? voi ce stiti ? cum sa aprocedez sa fie mai bine ?
Poate aveti voi mai mult succes decat mine la BB ! Va pupa pe toti
Aysha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

Nu am putut scrie recent,au intervenit schimbari in viata cotidiana,mi-am dat demisia de la firma la care lucram,se pare ca patronul nu prea le are cu bunul-simt asa ca mi-am vazut de drum si de nevasta care in week-end intra in perioada propice,asa ca-i dam bataie.Am inceput tratamentul cu homeopate si sunt de-a dreptul naucit la gindul ca trebuie sa las horincutza me ptr. 3 luni de zile.Sa aud numai de bine de la voi,si va pupam cu spor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

M-a alatur si eu voua.Sper ca ma primiti si alaturi de voi sa trec mai usor. Sotul meu a fost diagnosticat ieri cu Oligoastenoteratospermie severa

Mergi la inceput

Barbye, bine ai venit printre noi, desi imi pare rau ca trebuia sa-ti spun asta. Mai bine veneai doar in vizita...
nu inteleg de ce esti reticenta in a ne posta exact valorile din buletinul de analiza. Se poate discuta altfel cu datele in fata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Am gasit cate ceva despre cum poti mari sansele de procreare:

Cromul creste numarul de spermatozoizi din lichidul seminal. Aceasta substanta poate fi gasita in cerealele integrale, carne si legume.

Seleniul, mentionat si mai devreme, este vital formarea spermei si studiile au aratat ca in cazul in care se creste doza zilnica de seleniu consumata, rata fertilitatii se dubleaza.

Prea putin zinc duce la scaderea numarului de spermatozoizi si chiar la impotenta. Carnea rosie ajuta insa un barbat sa revina la o forma de zile mari.

Vitamina C face ca spermatozoizii sa fie mai activi, in timp ce studii mai recente au aratat ca vitamina E este la fel de eficienta.

Evitati alcoolul, care duce la scaderea numarului de spermatozoizi si afecteaza calitatea elementelor genetice.

Mie mi s-a parut destul de interesant, sper ca si voua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

Nu sant reticenta dar inca nu mi-am revenit....Dar nu am vazut pe aici nici o analiza scrisa.....
Analiza Spermograma
Volum 7,5 ;Aspect neonogen( mucus+ aglutinate); Ph 7,2: Miros caracteristic; Culoare alb-galbui; Viabilitate 65%; Vascozitate crescuta; Lichefiere normala; Leucocite(WBC) 4x10 la puterea 6/ ml; Concentratie 700000/ ml; Mobilitate totala 45%, progresiva 35%, non- progresiva 10%, imobili 55%; SMI=indice de mobilitate 142;Velocitate 12 microni/sec; Mobilitate( rapida si progresiva/ lenta si progresiva/ mobili pe loc/ imobili/ 0/35/10/55; Forme normale WHO 25%, Kruger 3,4%; Nr. total de spermatozoizi 5,2x10(6); Spermat. mobili 23x10(6)Spermt. 1,8x10(6); Forme tipice 25%; Cap alungit, subtiat, macrocefac; Piesa intermediala angulatie; Flagel absent, scurt, rasucit; Indice de anomalii multiple IAM;
CONCLUZIE; Oligoastenoteratospermie severa
(sper ca am scris bine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

Apai m-am bagat in ceata ,n-am intilnit asemenea termeni intr-o spermograma,dar cred totusi ca nu-i situatia grava. Problema ar fi leucocitele,se pare ca problema ar fi de la o infectie care,daca se rezolva,s-ar reveni la normal sau poate fi si un varicocel cauza.Ce au zis Urologul si Endocrinologul?Aveti puterea sa treceti peste astea si ve-ti vedea ca timpul le v-a rezolva.

Mergi la inceput

Barbye, daca citesti in urma ai sa vezi ca la acest subiect s-au mai postat spermograme si oligospermistii au facut "n" discutii pe marginea lor
Parerea mea este urmatoarea : ia-o usurel, calea este mai lunga, dar ai sanse ! Fa-i sotului tot ce inseamna analize recomandate de un endocrinolog, un urolog si de medicul ginecolog, pentru a depista o eventuala cauza. Apoi stabileste planul de bataie pentru tratament. Schemele sunt multe dar variaza de la caz la caz.S-a discutat mult despre trat. naturiste, dar te sfatuiesc sa le abordezi dupa analize.Si titelu are unele variante.
Atata timp cat ai un uter, 2 ovare, 2 trompe si cativa gigei, merita luptat !
De ex. sotul meu a luat proviron, acum ia tribullus si BU
Bafta !

Mergi la inceput