Romanii din Marea Britanie (9)
Raspunsuri - Pagina 9
Gabitza P. spune:
Salutare tuturor! Vin si eu sa ma descarc la voi, fetelor, ca sunt atat de suparata!
Cum se poate asa ceva? Am mama bolnava in spital, am trimis certificat medical tradus, legalizat, plus o copie a biletului de avion, catre Home Office ca sa-mi acorde un Travel Extension, sa ma duc acasa.
Biletul de avion era non-refundable (cu data de maine, 31 iulie) i-am tot sunat sa-mi spuna in ce stadiu este aplicatia mea si mi-au spus ca ei nu pot face asa ceva, ci eu trebuie sa astept raspunsul lor.
In sfarsit, a venit vineri, in ultimul moment, o scrisoare (dupa 3 saptamani) in care mi se spunea ca pot sa-mi retrag pasaportul definitiv (pe care mi-l tin de 8 luni, in vederea extensiei 3 ani a vizei de afaceri ) sau ca am nevoie sa calatoresc dar nu in scopuri personale ci doar daca afacerea o cere?!?
Sunt scarbita si stupefiata! Am cunostinte care au aplicat si li s-a dat pasaportul si au invocat absolut aceleasi motive (parinti/ bunici bolnavi)
Colac peste pupaza, primesc azi telefon cum ca bunica mea in varsta de 76 de ani, bolnava de osteoporoza, si-a fracturat soldul.
Acum, este si ea in spital si nu vor sa o opereze doctorii, pe motiv ca este prea batrana! E grav!
Cum ma simt eu acum ,stiind ca maine trebuia sa plec si astia nu-mi dau astia drumul sa-mi vad familia cu toate ca le-am adus dovezi concrete?
Nu stiu, nu inteleg, stau si plang ca o proasta, incercand sa-mi explic ce a fost in capul acelui functionar si de ce a tratat cu atata rautate si indiferenta cazul meu!?!?!
Ramybrasov spune:
Salutare gagici
Uhhh, sunt foarte obosita si am si o febra musculara de toata frumusetea...dar a meritat.
De spun asta?
Ieri am purces cu una bucata Andrada si Lari la LEGOLAND WINDSOR pentru a reintineri sufleteste si a ne simti din nou copii.
Asa ca dupa o fuga nebuna(EU) ca nu m-am trezit dimineata si pierdeam trenul..ne-am intalnit noi Trupa de Soc in gara, am luat biletete si tup in tren...destinatia Legoland.
Avand in vedere ca Andrada si Lari sarbatoreau un anisor de la casatorie, eram foarte euforici si voiosi abia asteptam sa vedem ce ne rezerva ziua.
Intr-o ora Londra era lasata in urma, alt taram fiind gata de explorat...La iesirea din gara ne astepta Castelul Windsor, care ne-a urat bun venit prin maretia lui. Dupa alte 20 de minute iata-ne cu sufletul la gura la portile unui inceput de poveste. O gramada de copii galagiosi , baloane de sapun si buna dispozitie ne asteptau si pe noi.
Asa ca dupa poza de inceput, am inceput sa studiem harta ptr a vedea ce e de vizitat si care sunt atractiile principale.
MINUSUL ZILEI si-a facut aparitia: COZI IMENSE care ne-au rapit din timpul pretiospe tot parcursul zilei...dar a meritat
Am inceput prin a ne da intr-un mic trenulet..(asta asa de incalzire)care ne-a plimbat vreo 3 minute desupra solului, si am putut arunca o privire de ansamblu asupra unei parti din parc
Apoi am vizionat un filmulet 4D foarte dragut...cu ochelari speciali. Bine realizat totul numai ca era cam obositor ptr ochi.
Si pentru a ne clati ochii am cazut de acord sa facem ocolul Pamantului nu in 80 de zile, ci intr-o jumatate de ora
Asa ca am vizitat orasele cele mai importante ale lumii facute in miniatuta din piese LEGO, baza NASA...o plimbare cu Eurostarul in Franta, o trecere rapida prin Belgia, Italia si alte cateva orase ptr a reveni la Londra...
Ptr a ne relaxa am mers la Boating School..unde ne-am plimbat cu o mica barca...
In ritm de valuri, am intrat pe Taramul Povestilor unde am regasit-o pe Scufita Rosie, Frumoasa din Padurea adormita...Printul Fermecat care mai nou avea mobil..iar bunicuta din poveste avea televizor. Bineinteles ca mai erau prezente si alte personaje de poveste pe care nu mai stau acum sa le enumar
Dar cum noi nu venisem pt plimbare ci ptr distractie, am cautat atractiile parcului..topoganele cu apa, trenuletele groazei.
Le-am gasit, am experimentat si ne-am udat....noroc ca nu a plouat afara...cred ca nu mai e nevoie sa spun ce moace ne-au iesit in poze..in plina viteza si groaza[:)avem si dovezi drept marturie.
A fost frumos...pacat ca nu am apucat sa vizitam tot ptr ca ziua a fost scurta iar statul la cozi ne-a rapit jumatate din zi
Poate ne vom intoarce din nou in august pt a vizita castelul Windsor...
Per ansamblu a fost o zi frumoasa pe care am trait-o la maxim si ne-am bucurat de fiecare moment...
Daca vrei sa mergeti merita, parerea mea
Acum din nou acasa...am inceput cu treburile zilnice...facut de mancare, spalat , calcat....de ce nu putem fi copii mereu?
Va pup si o saptamana si luna august faina
Ramybrasov spune:
MADA merci de reteta sa vad daca o sa am ambitia sa ma si tin de ea
Roxana pe unde umbli esti ok?
flamingo spune:
Ramybrasovfoarte frumoasa excursia la legoland...imi inchipui cam ce reactie ar avea un copil sa-l duci acolo....
Iti multumesc pt. reteta de mai sus. Faza este ca iti multumesc a 2-a oara, primul mesaj nu stiu unde s-a dus, sper sa nu fi ajuns pe la 'Femina intim", caci vad ca aici nu-i oricum.
motanik spune:
Salutari si de la mine...nu prea mai am timp de forum pt ca s-a cam prins seful ca stau toata ziua pe net in loc sa imi fac treburile...si am decis ca are drpetate si trebuie sa ma las de obiceiul asta..asa ca voi posta mai rar..
Sper ca sunteti toate ok, eu am scapat de durerea de spate si chiar ma gandesc sa ma apuc de niste gimnastica...sper sa am destul timp si mai ales destula vointa..
La Legoland a povestit Ramy cum a fost, sper sa am tip sa pun pozele pe net zilele astea...regret numai ca nu a fost ziua mai lunga ca am mai fi stat...si desi era plin de copii, Legoland e pt toate varstele..
Cam atat. Va doresc o saptamana usoara si relaxata.
--------------------
Andra
Noi
Paris1Paris2
Suflet de copil - povestea lui Andrei
Are 6 luni de zile dar lupta sa traiasca...
crystina spune:
Hello girls!
Hai ca va salut si eu pe fuga.
Miruna, vroiam sa te intreb ceva..sper sa mai intri pe forum pana plec. Acum catva timp am postat la "Parintii intreaba.."o intrebare referitoare la SMS Gold daca se gaseste in Ro..mi-ai spus ca l-ai inlocuit cu altceva pe perioada cat ai stat in Ro si nu mai tin minte cu ce. De asemenea ai mai zis ca ai avut probleme cu apa..te-ai referit de la cea de robinet?
Pupici!
Cristina si Lilly Elisa
http://community.webshots.com/user/crystinna
Ramybrasov spune:
Salutare gagici.
FLAMINGO cu placere si alta data o sa afisez in curand si reteta pt SALATA DE MORCOVI CHINEZEASCA care e usor de facut si e foarte delicioasa..merge de minune cu cartofi prajiti sau la un gratar..mai ales pe caldura asta ..cand tot poporul face barbaque...
Da la LEGOLAND a fost fain, pacat ca in Romania nu exista asa ceva, iti educi copii altfel...
Io astept zilele insorite pt ca luna asta e ziua mea si vreau sa fie cald afara ca sa o pot petrece in aer liber.
Restul fetelot sunteti bine?
MADA, MIRU, ROXANA, BAYTREE PE UNDE UMBLATI,
HAI SPOR; ma intorc cu reteta
Ramybrasov spune:
Salutare gagici.
FLAMINGO cu placere si alta data o sa afisez in curand si reteta pt SALATA DE MORCOVI CHINEZEASCA care e usor de facut si e foarte delicioasa..merge de minune cu cartofi prajiti sau la un gratar..mai ales pe caldura asta ..cand tot poporul face barbaque...
Da la LEGOLAND a fost fain, pacat ca in Romania nu exista asa ceva, iti educi copii altfel...
Io astept zilele insorite pt ca luna asta e ziua mea si vreau sa fie cald afara ca sa o pot petrece in aer liber.
Restul fetelot sunteti bine?
MADA, MIRU, ROXANA, BAYTREE PE UNDE UMBLATI,
HAI SPOR; ma intorc cu reteta
Ramybrasov spune:
Yelooo again
Dupa cum promisei am revenit cu reteta SALATA DE MORCOVI CHINEZEASCA. Ptr asta ai nevoie de:
1KG de morcovi cruzi
4-5 linguri otet
1/2 pahar de ulei(jumatate de pahar pt necunoscatori)
1 lingurita de sare
3 linguri zahar
1 lingurita piper
1 capatana de usturoi
1 lingurita rasa de coriandru
Morcovul se da pe razatoare , se amesteca cu usturoiul pisat si toate celelalte ingrediente(nu conteaza ordinea atata timp cat nu uitati sa le puneti)
La urma se adauga CORIANDRUL pisat(io il fac in aia de macinat piper)..si sa nu se puna mai mult de lingurita rasa pt ca altfel amaraste salata.
Se amesteca totul si se lasa la macerat 1-2 ore...si se serveste cu pofta nebuna...
Daca mai imi vin in cap alte retete va mai spun
Pupiloi
Mirupati spune:
Salutare, am ramas datoare cu povestitul vacantei in Rodos cu purceii ... promit sa ma pun pe scris cit pot de repede, dar stiti cum e, trebuie sa ai ... stare !
Crystina: am trecut prin mai multe faze. Cum am ajuns, ca sa evitam apa si fiert si toate alea, am cumparat formula gata preparata de la Parmalat, se numeste prima crestere parca. Sint niste pachete de lapte care se gasesc la Carrefour de exp in Bucuresti, alaturi de formula. Dar copiilor nu le-a placut, nu stiu de ce, era cam dulceag si avea gust de vanilie, asa ca am trecut la o formula numita NAN, de la Nestle si asta le-a placut. N-am folosit deloc apa de la robinet, ci numai apa plata. La inceput am luat apa straina (Vittel, Evian), dar era prea scump, si am trecut la Izvorul Alb. Dar imediat au facut amindoi diaree - nu cred ca de la apa totusi, ci poate de la caldura, schimbat mediul etc - si dupa aia am schimbat iar si am luat Izvorul Minunilor de la European Drinks.