Romanii din Marea Britanie (9)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Scuze Jo....!
Daca am inceput sa vad in loc de Romania America inseamna ca m-au damblagit rau astia cu bombele lor!!!
Acum , nu te mai intreb cum ai ajuns in Romania ca e usor de inteles :)
Apropoo, este un subiect la Generale intitulat sugestiv ''Salar de roman'' si ti-ar face bine sa intri pe acolo sa vezi ce bine se traieste in tara mama cu o clasa medie care are salariu/familie de aprox 1500 euro /lunar. Ma gandesc ca s-ar putea sa te razgandesti sau eu s-ar putea sa imi fac bagajele si sa purced visatoare spre tara...
Iti doresc mult succes in orice vei decide si nu renunta usor la visul tau pt ca sunteti tineri,aveti si alte calitati cu siguranta si daca nu faci acum pasul acesta , probabil o sa iti fie mai greu sa il faci mai tarziu.
Daca te mai pot ajuta cu ceva , te rog sa imi spui!
In cazul in care aveti ceva fonduri ati putea incerca sa obtineti o viza de self employment dar daca puteti obtine HSMP sau altceva , at e mai bine.

Pup,
Cristina

''Suflet de copil -ANDREI ONICIUC''
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52159
O sansa pt Silviu!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52298

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Cryss, nu de salarii e vorba... nu asta este nemultumirea mea/noastra. Din punct de vedere financiar noi o ducem foarte bine si aici, nu ne putem plange de nimic dar ma gandesc ca vrem sa avem un copil si nu cred ca mi-ar placea sa-l cresc in tara asta. Din nenumarate motive... nu am timp sa le enumar acum. Dar in momentul in care poti calatori si vezi alte societati, altfel de oameni si comportamente, iti pui niste intrebari, nu? Sigur, oameni rai si buni sunt peste tot. Nu-mi imaginez ca in Anglia sau alte tari ar fi societatea perfecta sau ideala dar oricum gradul de civilizatie nu se poate compara cu cel al romanilor.

Un simplu exemplu: am condus cat am fost in Londra si conduc si in tara, respectiv "nemaipomenita" capitala Bucuresti. O diferenta colosala! Cat am stat in Anglia, nu mi-a venit pe limba nici un cuvant rau despre soferi, nu mi-a taiat nimeni calea incat sa fiu nevoita sa pun o frana sa-mi scartaie cauciucurile, ba dimpotriva, am fost lasata sa trec de nenumarate ori, si am lasat si eu la randul meu. Pentru mine toate lucrurile astea conteaza. Toate chestiile mici care se intampla intr-o zi si care de multe ori, daca le lasi, te indispun. Cred ca ai inteles ideea.

Nu stiu cati ar prefera sa traiasca in Romania, chiar si cu salarii de 3000 de euro pe luna. Faptul ca ai un anume confort, ca ai de toate, ca iti permiti sa calatoresti... nu este suficient - cu atat mai mult cu cat ai vazut si altceva, ai incercat o altfel de viata.

(asta scriu in pauza in care dragul meu sot imi face niste cartofi prajiti in seara asta :p -nu ca ar interesa pe cineva, da sa-l laud si eu un pic ca merita -stie sa faca de toate, nu numai cartofi prajiti si ma ajuta f. mult)

"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Draga Jocelyn,
ai mare dreptate spunand ca vrei sa iti cresti copilul intr-o societate civilizata si sunt total in asentimentul tau.Nicaieri in lume nu vom gasi civilizatie si bun simt 100%, dar vei gasi acel altceva , acel zambet politicos, considerat uneori ipocrit dar atat de necesar intr-o lume civilizata.
Uite aici un linki istet care o sa iti placa.
Poezia se numeste ''Sentimentul romanesc al isteriei'' (de Mircea Cartarescu)
http://www.hotnews.ro/articol_23997-Sentimentul-romanesc-al-isteriei-de-Mircea-Cartarescu.htm

M-am gandit si eu adeseori la asta, mai ales dupa ce am fost anul trecut de Craciun in tara si m-am intors cu un bagaj de nervi. Am scris undeva pe Forum jurnalul acelei calatorii si ma refeream acolo la aroganta unor concetateni, la modul nerusinat de a cere bacsis, sau de a-l lua cu de la sine putere, la baietasii de cartier care stau si mananca seminte in timp ca arunca printre dinti injuraturi care de care mai colorate si asa mai departe.
Nu am vizitat multe tari, asa ca nu stiu daca Uk e cea mai buna solutie, insa este o solutie, un ''altceva''.

Am facut referire data trecuta la acel subiect despre nivelul salariilor din Romania , pt ca a fost un subiect care mie personal mi-a dat dureri de cap si mi s-a parut nerealist si exacerbat.
Acolo se facea referire si la niv de trai care se traducea in mintea unora prin nr de masini straine ,prin niv salariilor catorva si alte chestii total subiective si neavenite.

Atunci cand vezi cum e sa traiesti si in alta parte , incepi sa vezi lucrurile altfel. Si mie imi place zambetul soferului care imi face din mana si ma indeamna sa trec strada in timp ce el asteapta, zambetul vanzatoarei cand ma duc cu un produs inapoi pe motiv ca m-am razgandit, pe bunavointa angajatului de la metrou care m-a inteles ca nu e vina mea ca nu e office-ul deschis ca sa imi iau abonament si m-a lasat sa trec fara bilet pana la prima statie, imi place generozitatea si compasiunea unor oameni straini care se gandesc la mine si imi sar in ajutor, etc.
Astea sunt lucrurile roz din Uk si nu e totul doar roz , insa acest roz , atat cat e el, ma face suficient de fericita pt moment si imi place sa traiesc aici.
Acum multa lume o sa spuna ca fac apologia Uk-ului,dar e ceea ce simt si vad in acest moment , in circumstantele in care imi traiesc viata de zi cu zi in UK.

Si...da, imi place ca pot intalni francezi, estonieni, rusi, slovaci,americani, oameni cu care ma inteleg , glumesc , ne simtim bine!
Tocmai am venit de la o onomastica unde am mancat delicatese frantuzesti, gratar , prajituri, sushi si alte minuni si am avut bucuria de a ma simti bine intre :francezi, estonieni, englezi si niste prietene romance.
Era asa o comuniune simpatica , lume vesela, pupaciosi , deschisi si mi-am dat seama ca toti suntem la fel, suntem oameni.

Ieri am fost toata ziua cu bicicletele in Wimbledon Common si in Richmond si m-am simtit libera,relaxata, fericita.
In orasul meu de provincxie din Rom si probl si iun alte orase mari nu gasesti parcuri de zeci de hecare in care sa te plimbi nestingherit cu orele .Munca englezilor de a-si conserva natura a dat roade si eu ma bucur ca pot sa degust din ele.

Va pup,
Cristina

''Suflet de copil -ANDREI ONICIUC''
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52159
O sansa pt Silviu!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52298

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Neatza! Am intrat sa va urez o saptamana usoara si relaxata, fara prea multa munca si cu multi bani!

Fetelor, mai dati si voi un semn de viata..
Miruna, gata vacanta? Asteptam impresii si pozici.

Roxana, ce faci mama?
Lasam sarmalele pe august ca tocmai ne hotararam sa mergem la Legoland pe 31 acuma...nu de alta dar facem si noi un anisor de la nunta si vroiam ceva deosebit..
Ce zici, nu ni te alaturi? Merge si Ramy.

Cecilia...pey bine dom'le nu mai zici nik?
Sa imi mai dai o data pe YM numele ala ca am uitat..

Aniela tu mai traiesti? Nu ne mai zici nik despre tine?

Bianca la fel...ne-ai uitat?

Madalina, cum merge cu slabitul?
Ai pierdut ceva kg?
Eu cred ca le-ai pierdut prin zona mea si le-am gasit eu..

Crystina, cand plecati in .ro?
Cred ca abia astepti asa ca va doresc o vacanta minunata.

Flamingo, ce mai faci?

Va pup pe toate si inca o data o saptamana super!

--------------------

Andra
Noi
Paris1Paris2

Suflet de copil - povestea lui Andrei

O mana intinsa catre Toni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

buna!
hai ca m-ai binedispus... la asa urare ce sa zic - multumim cu plecaciuni!
io ma tarasc ca ieri ne-am uitat la club si acum avem pieile rosii (unii) si negre - io da' am jucat volei de ma dor bratele...

dimineata am vizionat sarituri in apa de la mondialele la montreal - baietii aia bine facuti la proba de trambulina sincron - super.

astept sa iasa soarele sa ma mai prajesc un pic... si ma pregatesc sufleteste sa ma despart de o suma importanta ca mi-a expirat asigurarea la masina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flamingo spune:

Multumim de urari Motanik, si eu va doresc o saptamana minunata. Eu am fost in fiecare zi pe forum asa ca va sunt aproape, chiar daca nu am mai scris prea multe. Pentru 2 zile am fost in Bournemouth, m-am prajit de numa numa, acum ma dau cu iaurt si restul de creme. Apa a fost calda, plaja faina cu nisip, nu ca in Brighton cu pietre. Am vazut si ceva romani prin zona. E frumos oraselul, are trenulete din ale ca la noi la mare, ne-am 'dat cu balonul'- Bournemouth Eye - si de la inaltime(150 de metri) am vazut insulele din departari, Poole Harbour, Isle of Wight. Poti face calatorii cu vaporul pe insulele din apropiere....este foarte frumos.
Pe curand.

Mergi la inceput

Flamingo, unde e plaja asta?
Si cu ce ai ajuns acolo?

--------------------

Andra
Noi
Paris1Paris2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flamingo spune:

motanik, daca stii unde este Brighton...o sa vezi ca mai la vest este Bournemouth, este un orasel. Este tare dragut are plaja cu nisip fin, apa curata si albastra...cu multe ambarcatiuni...ocazii sa mergi pe insula aia din sud Isle of Wight...Noi am fost cu masina dar tre sa fie si tren....am facut 2.30 ore cu masina.
Dar pt. ca stati 8in est puteti merge in Southend-on-sea, am fost si acolo, parca din cate imi amintesc plaja arata ok. Atunci cand am fost era toamna si nu am facut plaja. Este mai aproape.

Mergi la inceput

Multumesc Flamingo.

(care e numele tau?)

--------------------

Andra
Noi
Paris1Paris2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystina spune:

Salutari!

Andra, multumim de urari! Sper sa fie vremea frumoasa ca nea-m luat bilete si la munte si la mare. Plecam peste vreo doua saptamani..pe 5 august, in aceeashi zi cu Crys..numa' ca ea pleaca din Heathrow iar noi din Gatwick.

O saptamana frumoasa!

Cristina si Lilly Elisa

http://community.webshots.com/user/crystinna

Mergi la inceput