lipsa lui R

lipsa lui R | Autor: ionica-andrei gabriela

Link direct la acest mesaj

salutare la toata lumea . am si eu o problema cu baiatul meu cel mic , are 6 ani si 5 luni si in toamna mergem la scoala si nu il spune pe R deloc , ori il ocoleste , ori il inlocuieste cu L.ce pot face cu el, logopedul ne-a sfatuit sa il mai tinem acasa dar se face prea mare pentru clasa aI a ? aveti cumva un sfat? cu multumiri gabriela ionica-andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Dar de ce v-a sfatuit sa-l tineti acasa?Nu face terapie logopedica?Ar trebui sa existe ceva rezultate in cateva luni.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Si ce dac nu-l zice bine. Sunt adulti care nu pronunta bine pe R si sunt chiar simpatici. Acasa nu cred ca trebuie sa-l tii pt atat lucru. Daca in rest totul e OK, nu vad nici un impediment

Antonela &Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Incearca sa mergi la alt logoped. Ar trebui sa faca exercitii cu el de dictie, pentru ca mai tarziu nu stiu daca se mai poate corecta.
Numai bine!

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by april

Si ce dac nu-l zice bine. Sunt adulti care nu pronunta bine pe R si sunt chiar simpatici. Acasa nu cred ca trebuie sa-l tii pt atat lucru. Daca in rest totul e OK, nu vad nici un impedimentAntonela &Andrada

April,din pacate nu e chiar asa.Copilul scrie si citeste dupa cum pronunta.Daca el nu-l pronunta pe r sau il inlocuieste,tot asa va si scrie,si cred ca iti dai seama cate probleme ies de aici.Dupa 4 ani orice mentinere a unui defect de vorbire reprezinta o problema care trebuie rezolvata la logoped.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Si eu l-am spus tarziu pe R. Pe la 5 ani. Ai mei erau foarte ingrijorati. M-au dus la logoped, mi-au promis marea cu sarea daca spun R. N-am reusit sa il spun, ca urmare a presiunilor lor.
L-am spus intr-o seara, cand mama si bunica nu erau acasa, ma jucam cu fratii mei in dormitor, supravegheati de tata. Am spus corect numele unei matuse "Mara", fara sa ma straduiesc de nici un fel. Am ramas eu surprinsa cand m-am auzit. N-am vrut sa le spun alor mei ca pot sa spun R, ca sa pot sa le cer o recompensa mare. Dar m-a auzit tata, asa ca nu mi-a mers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salisa spune:

Buna,
Ar trebui sa mergi la logoped, de obicei se corecteaza.
Desi se spune ca sunetul R este unul din cele mai grele si apare cel mai tarziu in pronuntia corecta a copilului.
Asa ca mult curaj si rabdare, va veni si R-ul la un moment dat.
Salisa 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Eu cred ca ar trebui sa mergi la medic, dar oricum daca este rarait,nu o sa se intample nimic.Se spune ca persoanele raraite sunt foarte destepte .
Oricum mult noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica-andrei gabriela spune:

multumesc pentru raspunsuri , acum este in concediu logopeda si ne-a spus sa venim sa facem tratament pana in toamna . ne-a spus de baiatul meu stefan ca este prea timid si nu are rabdare sa stea in banca si pentru asta arfi bine sa mai stea un an acasa , dar nu cred ca se poate, mai ales ca am avut aceeasi problema cu fata , irina camelia , care acum este in clasa a II a ,dar ea a inceput sa-l spuna pe R inainte cu un an de inceperea scolii

quote:
Initial creeata de ionica-andrei gabriela

salutare la toata lumea . am si eu o problema cu baiatul meu cel mic , are 6 ani si 5 luni si in toamna mergem la scoala si nu il spune pe R deloc , ori il ocoleste , ori il inlocuieste cu L.ce pot face cu el, logopedul ne-a sfatuit sa il mai tinem acasa dar se face prea mare pentru clasa aI a ? aveti cumva un sfat? cu multumiri gabriela ionica-andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Si eu si fratele meu am avut probleme cu R-ul pana pe la 5-6 ani.

Eu am ramas raraita, nici acum nu spun mai mult de un fel de "g" in loc de "R", dar fratele meu a invatat la 6 ani sa-l spuna pe R corect. Poate si din cauza ca-i cazusera niste dintisori :))))

Eu desi n-am spus R, n-am avut niciodata probleme la scris.

Si aveam o colega in clasa a 12-a care si ea spunea "r" ca "l" ("tlebuie") si nici ea nu avusese vreodata probleme cu scrisul.

Bafta multa si sa-l invatati pe "r", ca io n-am reusit!!

Smilla

Curiozitatea ii impinge pe unii sa descopere America si pe altii sa asculte la usa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Nici eu nu cred ca ar fi probleme la scris. Copilul face diferenta in cap intre r si l, chiar daca nu poate sa-l pronunte pe r.

Cand avea vreo 4 ani, Stefan al meu a venit la mine la serviciu, si o colega i-a spus "bucatalie" si el a corectat-o: nu se zice "bucatalie" se zice "bucatalie" .

Acum, la aproape 5 ani, spune un r diferit (ceva intre r si l) care este asa de simpatic, ca mie mi-ar placea sa ramana cu el.

Mergi la inceput