lipsa lui R

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Si eu sunt raraita, ar nu am avut niciodata problema la scris, iar al meu la fel este rarait.Ce este mai nostim e ca eu nu ma adut pe mine, iar uneori pe el il corectam la cuvinte.Ai mei la inceput de prapadeau de ras cu asta.Eu sunt chiar foarte raraita, dar am o satisfactie: cand vorbesc la telefon cu prietenii nu trebuie sa ma prezint, caci ma cunosc.
Asa ca nu va fceti problema cu scsul, deoarece copii chiar au impresia ca il zic bine, deoarece ei nu se aud pe ei insusi.
Bafta si multa rabdare sa aveti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Si eu, si eu!
Am invatat sa spun r cu un logoped in clasa I. Dar oricit s-a chinuit cu mine, nici pina azi nu pot sa fac ca telefonu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Adi sigur nu facea diferenta intre l si r.
Intr-o dimineta ne-am trezit cu el prin casa zicand rrrrrr.... facea exercitii... Asta era acum vreo 5 luni... pe la 4 ani si 2 luni. Dar o luna spunea r si unde era l... Si acum mai are cuvinte pe care nu le spune corect... Era haios cum spunea in loc de "la" "ra" si pana atunci spusese "la"... Toate 'L'urile devenisera 'R'uri...
Si eu cred ca este cazul sa schimbi logopedul... In ce priveste mersul la scoala sa stii ca nu este nici o tragedie daca merge peste un an... il duci eventual la gradinita si este OK. Eu am la serviciu o gramada de colegi care au inceput scoala aproape de 8 ani... ceea ce m-a pus pe ganduri ce fac cu Adi pe care si eu il programasem la scoala la 6 ani si 9 luni....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

cred ca iti faci prea multe probleme.

eu am 30 de ani si sinr "RR-ita" - ei, si?
Stii ce frumos vb. franceza?

Bineinteles ca am facut de la inceput diferenta dintre "R" si "L" - numai ca primul nu "mi-a iesit" niciodata cum trebuie.

Insa nu imi amintesc sa fi avut probleme de-a lungul vietii din aceasta cauza.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

Hop si eu ... ca sunt raraita ... dar scriu bine !

Imi amintesc insa ca in scoala generala profa de romana nu a vrut sa ma ia in "brigada scolara" din cauza ca nu pronuntam bine r-ul. Ce am mai plins !!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Da,poti sa-l dai la scoala in franceza!Nici nepoata mea nu pronunta bine pe "s" si "tz" si trece in clasa a treia.Se descurca pina la urma...Merge in continuare la logoped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by simonab

Hop si eu ... ca sunt raraita ... dar scriu bine !

Imi amintesc insa ca in scoala generala profa de romana nu a vrut sa ma ia in "brigada scolara" din cauza ca nu pronuntam bine r-ul. Ce am mai plins !!!!!!

Simona si Maria Alexandra

Pacat ca se fac discriminari de felul asta... am avut o colega la litere (limbi straine), de altfel o studenta foarte buna, pe care o profesoara nesuferita a jignit-o spunandu-i ca-i "peltica" (nu-l pronunta bine pe "s") si s-a mirat ca a fost acceptata la proba orala de la admitere.

Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura10 spune:

Nici eu nu pot sa-l pronunt pe R de mica, dar la mine nu s-a chinuit nimeni sa ma ajute... Asa ce eu te-as sfatui, daca vrei, sa nu renunti, poate ca ar fi mai bine sa mai incerci. Uite cateva ex: de mica toata lumea face misto de mine, ma imita, radeau de mine iar pe mine m-a durut foarte mult. Copii sunt foarte rai la o anumita varsta si daca puiul tau e mai timid, atunci sa nu sufere... Acum cativa ani am incercat sa ma angajez la un radio si am muncit mult ca sa ma ia in seama dar can a fost vorba de angajat mi-au zis ca le pare f rau dar eu nu pot sa lucrez la ei ca nu pot sa-l pronunt pe R si daca tin musai, interviurile pe care le fac sa fie fara vocea mea...
Asa ca, spre binele lui, mai incearca... Si mama zicea ca o sa faca o frantuzoaica din mine, dar nu a reusit...

Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Nu stiu ce logoped ai, dar sigur are o problema mai mare decit copilul tau.
Fetita mea a avut aceeasi problema. In clasa 1a i-a dat de la scoala o trimitere la logoped la sc.190,( poti merge si tu singura)si in 2 sapt spunea un R mai corect decit al meu. Scoala este la piata Big Berceni,chiar vizavi, iar cabinetul este la et 1 in incinta scolii.

alina

Mergi la inceput